( Gluteenittomat, maidottomat, sokerittomat. )

14311380_1282088598491210_55476752330061


5dl vettä, KIEHUVAA!
2dl maissijauhoja
1dl hirssihiutaleita
1dl sokerijuurikaskuituhiutaleita
1dl pellavansiemeniä
1dl auringonkukan siemeniä
1dl kurpitsansiemeniä
1dl hernerouhetta ( jos et voi tai halua käyttää hernettä niin laita vaikka seessaminsiemeniä )
loraus öljyä ( itse käytän extraneitsytoliiviöljyä... )
hipaus suolaa ( en käytä itse ollenkaan... ei tarvitse... )

- Kiehauta vesi vaikka mikrossa tahi vedenkeittimessä, tai...
( Veden täytyy olla tarpeeksi lämmintä jotta aikanaan ainesten turpoaminen käy sukkelampaan... )
- Sotke kaikki kuiva-aineet sekaisin keskenään.
- Lorauta öljyä sekaan ja hämmennä.
- Kaada vesi perään ja HÄMMENNÄ "olan takaa".
- Kaada seoksesta puolet toiselle pellille jossa on leivinpaperia, ja puolet toiseen.
- Levitä tämä massa SUKKELAAN kaikialle siihen paperin päälle.
Mahdollisimman tasaisesti, ilman "reikiä" taikinassa.
( Jos vitkastelet niin tämä massa on vaikia levitellä turvonneena. )
- Paista +150´C kiertoilmauunissa.
- Valmista on kun katsot että se on valmista SINULLE.
- Nosta levyt vähäksi aikaa jäähtymään mutta varto...
- ... että levyjen ollessa viel lämpimiä otat ja palastat sen mieleisiisi kokoihin näkkäriä.

Jos pidät noin 30-40min. niin saat pehmeämmän näkkärin joka sit kuivuessaan ilmavassa tilassa ( elä pussita, elä sulje laatikkoon, tms. kerää äkkiä kosteutta ja alkaa "kävelemään" ) käpristyy reunoiltaan sisälle päin.
Jos pidät pitempä'n niin saat rapeampaa näkkäriä... elä pidä liian kauan; "palaa".
On muuten niin hyvää että näin ihmisenä joka ei voi syödä tavan leipiä tms. niin menee äkkiä vaikka pellillinen "napostellessa" - ja vie kun verekseltään syö... Ouh, et on ihanaa!