Gluteeniton, maidoton, hiivaton, "sokeriton".

004.jpg

6 kananmunaa
5dl STEVIA sokeria
340g kasvisrasvaa sulatettuna
5dl yhteensä Jytten vaaleaa ja tummaa jauhoa
1rkl leivinjauhetta
1rkl psylliumia
3dl vettä
lot of marjoja

- Sulata rasva ja anna jäähtyä.
- Vatkaa munat ja sokrut kuohkeaksi, kirjaimia kestäväksi massaksi.
- Lisää osa jauhoista...
- ... osa rasvasta - sekoita varovasti ( ÄLÄ vatkaa ) koko ajan lisätessäsi aineksia.
- Lisää loput jauhoista joihin olet sekoiitanut leivinjauheen ja psylliumin.
- Lorauta loput rasvat sekaan - ja sekoita.
- Lisää lopuksi vesi ja sekoita tasaiseksi massaksi.
- Hämmennä varoen massan sekaan haluamiasi marjoja, haluamasi määrä.
- Levitä taikina leivinpellillä olevan leivinpaprun päälle.
- Paista kiertoilmauunissa +180´C kunne piiraan pinta on sopivan värinen, massa on kiinteytynyt, tuoksu käy ylitse huushollisi, paistotikkuusi ei tartu enää kakkumassaa... kunne piiras on valmis.

   Mie käytin pellilliseen piirakkaa 0,5dl mustikoita, 1/4l vattuja ja 2,5dl puolukoita.
    Muista ettet tosiaankaan vatkaa taikinaa enää kun lisäilet aineksia sekaan - hämmennät vain juuri ja juuri sen verta että ainekset sekoittuvat keskenään.
   Voit käyttää halutessasi muutakin sokeria tai tietysti glutenittomia jauhojakin mutta silloin mieti (laskeskele) mitä on niiden menekki: esim. vehnäjauhoja menisi tähän 6:n munan taikinaan 1l !
   Veden tilalla voit käyttä vaikka esim. mehua tai marjoista valutettua mehunestettä.
   Halutessasi voit tehdä piiraan päälle ennen paistamista vaikka puurohiutalemuruseoksen tai ihan vain taikianmuruseoksen...
   JA NAUTI jonkin MAITOMAISEN ( mitä kermaa, jäätelöä tahi vaniljakastikkeen korviketta voit käyttää ) aineksen kera - nam!