2016.12.14.%20Mansikka-kookosraakakakku%


Gluteeniton, laktoositon, "sokeriton".


Pohja:
2dl auringonkukan siemeniä
15-18kpl pehmeitä taateleita kivet poistettuina tai
noin 125g "pakattua" taatelia
1dl kookoshiutaleita
vajaa 100g mansikoita

Täyte:
3dl cashewpähkinöitä
2,5dl kookosöljyä
0,5dl hunajaa
1dl sitruunan tai appelsiinin mehua
1,5 tlk ( 600ml ) kookosmaitoa
n. 350g mansikoita

Pintaan:
n.50g mansikoita

- Laita cashewpähkinät likoomaan veteen jo edellisenä iltana tai liottele niitä ainakin noin tunteroinen ennen leipomistasi.
- Valuta pähkinät vedestä.
- Blendaa tehosekoittimella kaikki ainekset keskenään ja...
- ... levitä massa vu´uan pohjalle asettamasi leivinpaperin päälle.
- Nosta pohja syrjään sekä valmista täyte.

- Sulata kookosöljy juoksevaksi öljyksi.
- Kaavi kookosmaitotölkistä kermainen osa erilleen - älä ota kakkuusi käytöön sitä purkin pohjalle jäävää vettä.
- Laittele kaikki ainekset tehosekoittimeesi ja ajele tasaiseksi massaksi.
- Levitä täytemassa pohjan päälle.

- Laita loput kampsikoista blenteriin ja muussaa ne tasaiseksi massaksi.
- Laita mansikkasose pienireikäiseen pursottimeen tai lusikoi lusikalla siitä monta samansuuntaista raitaa kakkusi päälle.
Vetele veitsellä poikkisuuntaisesti raitojen päällitse niin saat valmiit, kauniit, marmoriset, koristeraidat kakkusi ylle.

- Siirrä kakkusi kylmään. Mieluummin pakkaseen, ja ota sulamaan muutamia tunteja ennen tarjoilua.
Tarjoillaan hivenen kohmeisena...

    Jos haluat nauttia kakustasi ( yksin ) ja usein pieninä palasina niin nosta ensin kakkusi jääkaappiin tai pakkaseen jähmettymään ja sitten leikkele se pienempiin osiin - pakasta osissa.
Ota pala kerrallansa sulamaan, ja NAUTI sitten hivenen jähmeästä kakkupalasestasi.