Gluteeniton, maidoton, hiivaton, "sokeriton".

006.jpg

Pohja:
75g kasvisrasvaa
gluteenittomia keksejä joko valmiina tahi itse tehden;
2 kananmunaa
1,5dl erytritolisokeria
2dl mantelijauhoja
1,5dl Jytten vaaleita jauhoja
0,5dl perunajauhoja
2,5tl psylliumia
1tl leivinjauhetta
0,5tl kaardemummaa tai vaikka...
1rkl sitruunamehua
1dl vettä tai jotain mehua

- Vatkaa kananmunat ja sokeri "kirjoitusta" kestäväksi vaahdoksi.
- Sekoita kuivat ainekset keskenään sekaisin.
- Lisää munavaahtoon vuorotellen kuivia aineita ja nestettä.
- ÄLÄ vatkaa vaan sekoita!
- Levitä taikina koko leivinpaperiselle pellille tai muotoile siitä haluamasi kokoisia pikkuleipiä.
- Paista kiertoilmauunissa +160´C kunne ovat valmiit.
- Tätä kakkupohjaa varten murskaa paistamasi levy/pikkuleipiä sen mukaan kuin haluat tulevan kakkupohjasi paksuuden olevan.
- Sulata rasva.
- Laita irtopohjavu´uan pohjan ja reunarenkaan väliin leivinpaperi ( tai voipaperia ).
- Sirottele keksimurut pohjan paperin päälle ja kaada sula rasva sekaan. Sotke sekaisin ja tasoittele niin tiiviiksi kuin haluat.

004.jpg

Täyte:
9 liivakkoa
2 ISOa banskua
200g tyrnimarjoja
3kpl sharon-hedelmiä
1kpl n.450-500g mango
200g soijajugurttia tai muuta vastaavaa tuotetta
vajaa desilitra hedelmämehua
n.2rkl hunajaa tai hivenen erytritolisokeria
puolikkaan sitruunan mehu

- Laita liivakot kylmään veteen likomaan.
- Aja blenderillä tyrnit ja hedelmät soseeksi;
banaani viimeisenä vaikka tyrnien kera soseeksi ettei banaani tummenna liikoja sosemassaa.
- Mausta makealle.
- Kääntele ( älä vatkaa ) jugurtti massan sekaan.
- Kiehauta mikrossa hedelmämehu ja sulata siihen kuivaksi puristamasi liivakot.
- Lorota liivakkomehu täytemassan sekaan tasaiseksi massaksi sekoittaen.
- Kaada pohjan päälle.
- Laita kakku jääkääppiin viilemenään.

Päällys:
3dl hedelmämehua
4 liivakkoa
2-3 luumua

- Leikkaa luumut viipaleiksi ja asettele haluamaasi muotoon jäähtyneen ja jo hyytyneen kakun päälle.
- Ota mehusta osa ( n. 0,5dl ) kippoon ja lämmitä se vaikka mikrossa kiehuvaksi.
- Sulata liivakot kiehuvaan mehuun ja sitten tämä pieni määrä koko mehu määrän sekaan.
- Kaada mehu kakun ja luumujen päälle.
- Laita kakku taasen kylmään hyytymään.
- Noin 5-6tunnin kuluttua olisi kenties jo nautittavissa... ( mie nautin vasta huomenna ).

   Kakun pohjaa voit varioida mielesi mukaan esim. murskatuilla manteleilla, pähkinöillä, taateleilla, yms..
   Samoin massaan voi laittaa banaanin tilalle vaikka päärynöitä, tai muita hedelmiä - kuten myös muidenkin hedelmien tilalle ihan jotain muuta hedelmää.
   Pintaansa voit halutessasi käyttää marjoja tai muita hedelmiä; vain mielikuvitus on rajana koristelussa.
   Samoin liivakkojen sijalta voi käyttä vaikka hyytelösokeria mutta itse kierrän sitä sokerin takia joten käytin liivakkoja.