Maidoton, gluteeniton, "sokeriton", hiivaton.

2017.4.13.%20Mustikka-mansikka%20raakaka

Pohjaan:
3/4dl auringonkukansiemeniä
0,5dl punaisia linssajä
0,5dl sokerijuurikaskuituja
loraus sitruunamehua

Täyte:
200g cashewpähkinöitä joista osa
manteleita, hassel- ja maapähkinöitä.
0,5l pakaste kampsikoita sulatettuna ja valutettuina
2,5dl pakaste mustikoita sulatettuina ja valutettuna
1dl kookosöljyä sulatettuna
0,5 sitruunan mehu
0,5dl hinajaa
1tlk ( 400ml ) kookosmaitoa - maidon kermaosa, ei sitä vettä sieltä pohjalta

Pohja:
- Blendaa kaikki ainekset massaksi ja...
- ...painele massa irtopohjavu´uan pohjalle johon olet laitellut leivinpaperin valmiiksi.
( käytin n.19¤ vuokaa )
Täyte:
- Blendaa kampsikoita ja mustikoita vaile kaikki ainekset sekaisin.
- Jaa massa haluamaasi osaan - mie jaoin sen puoliksi.
- Sekoita blenderissä ensin toiseen puolikkaaseen kampsikat ja...
... sitten toiseen osaan mustikat.
- Ota koristelua varten pieni osa jompaa kumpaa massa talteen.
- Kaada haluamasi massa pohjalle ja sitten toinen massa sen ylle.
( Mie kaasin pohjimmaiseksi mustikkaisen massan. )

2017.4.13.%20Mustikka-mansikka%20raakaka

- Lusikoi tai pursota sivuun ottamasi massaa viivoiksi kakkusi päälle ja vedä sitten lusikalla/haarukalla/tikulla näiden viivojen läpi poikittain niin että saat mieleisesi kuviot kakun pintaan.
Jos vedät yhden kerran saat tällaiset kuviot mutta jos haluat esim. marmori kuvioinnin niin vedät useamman kerran useampaan suuntaan.
- Nosta kakku jääkaappin jähmettäymään yön yli ja tarjoile sitten.
Tai laita jähmettymään pakkaseen ja ota sitten sulamaan muutamia tunteja ennen tarjoilua.