Gluteeniton, maidoton, sokeriton, hiivaton.

2017.4.4.-5.%20Leip%C3%A4%C3%A4%20%C3%A1

hivenen päälle 1dl haaleaa vettä
n.1dl Jytten vaaleaa jauhoa

- Sotke kaikki ainekset sekaisin ja...
- ... jätä juuri tekeytymään kahdeksi vuorokaudeksi suojaiseen paikkaan astiassa joka on joko lasinen tahi teräksinen sekä suojattu "hengittävällä" tuorekelmulla mutta ei esim. kattilan kannella.

4dl haaleaa vettä
2,5dl hirssihiutaleita
1,5dl Jytten tummaa jauhoa
2tl Psylliumjauhetta
1tl suolaa

- Ota juuresta noin 2/3 taikinaan mukaan ja jätä loput uudeksi juureksi.
- Sekoita kaikki ainekset taikinan sekaan aloittaen ensin vedestä.
Katso että otettu juuriaines on ihan ensimmäiseksi sekoittunut tasaiseksi liemeksi veden kera...
- Jätä taikina kohoamaan taasen samaan tapaan kuin juurta laittaissa, noin hivenen päälle kellon ynpäryksen.
- Ota taikina astiastaan, muotoile, tai kuten mie; nosta kohonut, valmis limppu leivinpaperisele pellille ja...
- ... paista kiertoilmauunissa +170´C noin 1,5h.

2017.4.4.-5.%20Leip%C3%A4%C3%A4%20%C3%A1

   Tällainen siitä tuli - ensimmäisestä juuri-leivästäni. Ei hirmu hyvä, ei. Tätä pitää viel kehitellä hivenen... esim. näin;

Taikinajuuresta...

1dl haaleaa vettä
n. vajaa dl Jytten vaaleaa jauhoa

- Laita juuri taasen kohoamaan johkin suojaseen, vedottomaan paikkaan ja edelleen lasiseen tahi teräksiseen astiaan sen kahden vuorokauden ajaksi.

4dl haaleaa vettä
1dl pellavansiemen rouhetta
1dl sokerijuurikaskuitua
1dl Viljatuotteen vaaleaa jauhoa
2dl Jytten vaaleaa jauhoa
2tl Psylliumia
suolaa maun mukaan

- Ota osa juuresta talteen taasen tahi leivo koko juuresta ( kuten mie tein ) uusi leipä...
- ... laittain taasen kaik ainekset sekaisin juuren kera aloittain vedestä.
- Jätä taikina tekeytymään taasen n. kellon ympäri.

2017.4.4.-5.%20Leip%C3%A4%C3%A4%20%C3%A1

- Leivo leipä haluamaasi muotoon ja paista kuten edellinenkin leipänen.

2017.4.4.-5.%20Leip%C3%A4%C3%A4%20%C3%A1


2017.4.4.-5.%20Leip%C3%A4%C3%A4%20%C3%A1

   Tästä tuli jo hyvä syötäväksi. Ja aikas hyvän makuinen ja rakenteinenkin.
Eli voisi ajatella ettäs tekisikin jo "ensimmäisestä" juurestä lähtien tähän tyyliin ja mielellään viel ehken laittelis jotain "tummaa", vaikkas tattaria, sekaan. Tulisi ns. rouheempaa evästä.

PS. Anna leipästen jäähtyä kunnolla ennen kuin menet leikkaamaan niitä.