009.jpg

Gluteeniton, maidoton, "sokeriton".

3dl puuro- tai risottoriisiä
7,5dl riisimaitoa + 2,5dl vettä
1tl kanelia
4 kananmunaa
2dl erytritoli sokeria
1 sitruunan kuori raastettuna
1 appelsiinin kuori raastettuna

5dl mansikoita
1,5rkl tomusokeria
1rkl sitruunamehua

- Keitä riisit kypsiksi riisimaito/vedessä vähä väliä hämmentäen pojan kautta.
- Mausta loppuvaiheessa keittämistä kanelilla.
- Jäähdytä riisit.
- Lisää jäähtyneeseen riisiin loput ainekset ja dekoita kunnolla.
- Laita irtopohjavuokaan ( 22-24¤ ) leivinpaperi ja voitele kasvisrasvalla tai paiston kestävällä öljyllä vu´uan reunat.
- Kumoa riisimassa irtopohjavuokaan.
- Paista kierotilmauunissa +165´C noin 1h.

- Tee melba paseeraamalla ensin mansikat.
- Mausta seos tomuskilla ja sitruunamehulla.

014.jpg

   Nauti lämpimänä melban ja vaikka maidottoman jätskin kera.
   ( Kuvan melbassa on vain kampsikoita; ei tomuskia sikä sitruunamehua koska tein tämän itselleni enkä käytä/syö tomuskia. )