IMG_0001.jpg

   Maidoton, gluteeniton, sokeriton, hiivaton, soijaton, pähkinätön....

Pohja:
300g leivontakasvisrasvaa
sopivassa suhteessa, sopivan verran,
- Viljatuotteen tattarijauhoja,
- Viljatuotteen hirssijauhoja,
- Viljatuotteen tummaa jauhoseosta,
- sokerijurikaskuituhiutaleita,
- Jytten vaaleaa jauhoa,
- Jytten tummaa jauhoa
2 kananmunaa
3tl leivinjauhetta
loraus KYLMÄÄ vettä

Täytteet:
paistinpannulla kypsennettynä mieltymyksesi mukaan, mm. ...
keltainen ja punainen paprika
iso tsipuli
4-5 valkkria
purjo
kesäkurpitsa
pari tomskua
kurkumaa
valkopippuria
paprikajauhetta
ja valmiiksi kypsänä; n.pari sataa grammaa savulohta

"Muna-maito"
5-6 kananmunaa
reilu, iso loraus vettä
200g VioLife for pizza-juustoa raastettuna

- Pehmitä, tai anna itsestään pehmitä huoneen lämmössä, leivontarasva.
- Lisää joukkoonsa kaikki muut ainekset aloittain jauhoista.
- Vaivaa aineksista käsin taikina.
- Levitä taikina leivinpaperiselle pellille ja...
- ...esipaista kiertoilmauunissa +175-180´C n.10min., elikkäs kunne pohja on saanut kevyesti kovan pinnan itseensä.
- Ota pohja uunista ja laita valmistamasi täytteet pohjan päälle.
- Lisää raastettu juusto ja "muna-maitokin" piiraan pintaan.
- Paista piirakka kypsäksi - kunne kypsän piiraan tuoksu leijailee uunista huusholliisi.

IMG_0004.jpg

   Ohje on siis SUOLAISELLE piiraalle mutta kun en itse sitä liiemmälti "viljele" niin en kirjannut sitä ollenkaan tähän ohjeeseeni - saa oman makuni mukaisen suola määrän jo tuosta valmiiksi kypsennetystä lohesta.
Mutta jos haluat suolaa niin laita vaine pohjaan vaikkas 1-2tl ja sitten vielä täytteisiinkin joku, pari, tl:sta.
   PS. jauhoja juuri ja juuri sen verta yhteensä että taikina käsin vaivatessasi alkaa irtoamaan kunnolla leivontakulhosi reunoista irti - saat sopivan pehmiän taikinan.