IMG_0015.jpg

Maidoton, gluteeniton, sokru-sokruton.

10 pehmeää, kivetöntä taatelia
vajaa 2dl auringonkukansiemeniä
vajaa 1dl mantelijauhoa

3dl cashewpähkinöitä
1 tlk ( 400ml ) kookosmaitoa
2dl kookosöljyä sulatettuna
n.1 sitruunan mehu
1rkl hunajaa
5dl kampsikoita
kourallinen puolukoita...
...toinen mustikoita/vattuja

- Laita cashewpähkinät likoomaan kylmään veteen.
Liota niitä vähintään vajaata kaksi tuntia - tahi jopa yönylikin.
- Laittele 18,5cm¤ irtopohjavuokaan leivinpapru pohjalle ja jos haluat ni korokereunat varulta ( ei välttämäti tarvihhe ) paikoilleen.
- Blendaa taatelit, auringonkukan siemenet ja mantelijauho sekaisin.
- Taputtele massa vuokaan leivinpaprun päälle tasaisesti.
- Ota muutamia osaksi kohmeisista pakaste kampsikoista pehmeimpiä käsittelyyn ja leikkaa ne puolikkaiksi sekä asettele nämä puolikkaat vu´uan reinaa vasten pystyyn.
- Ota vielä muutamat kampsikat ja muutama muukin marjanen syrjään...
- Laita marjoja vaille kaikki muut loput ainekset blenderiin ja bendaa ne massaksi.
- Jaa massa kolmeen osaan siinä määrin kuin haluat eri kerrosten paksuuden olevan.
- Blendaa yhteen massamäärään kampsikoita, toiseen kaikkia marjoja ja jätä yksi massamäärä kokonaan ilman marjoja.
- Laita nämä eri massat haluamaasi järjestykseen kakkuvuokaan pohjan päälle; varo kampsikoita vu´uan reinoilla massaa laittaissa ettet nykäse niitä sieltä irti!
- Blendaa nyt ne syrjään otetut marjat soseeksi ja...
- ...ripotelyy vaikka pikkulusikalla tätä sosetta viivoiksi kakkusen päälle.
- Vedä veitsellä eli jollahin muulla työvälineellä poikkinaisia raitoja näiden raitojen lävitse niin että saat siihen vaik tällaiset kuvieni kuviot aikaseksi.
( Marmonisen kuvion saat aikaseksi kun vetelet viel hivenen enempikin suuntaan ja toiseen.)
Varo kuitenkin ettet vejä liian syvältä viivoja jottei alapuolen massat nouse päälikoristeen sekaan!
- Nosta viileään jääkaappiin muutamiksi tunneiksi jähmettymään ja nauti sitten.
Tai nosta pakkaseen jäätymään/jähmettymään ja ota sulamaan muutama tunti ennen tarjoilua - ja nauti.
Tai kunne on hivenen jähmettynyt niin ota ja leikkele annospaloiksi, pakasta palaset ja ota sitten pala kerrallansa pakkasesta sulamaan - ja nauti.