... tai no Kaiketon ja Kaiketon kun tuntuu että tässä sitä vasta kaikkea Mättöä vasta onkin...
Muttas siis piiras joka tapauksessa ja nyt sit paljolla lihalla ja muutoin maidoton, gluton, sokton, hiivaton, pähkinätön, jne., ja ohjeen kirjaan myös munattomana jos joku haluaisi tehdä sellaisenakin.

41734954_2113253375374724_35211795884513

Pohja:
300g leivonta-kasvisrasvaa
sopivasti Viljatuotteen vaaleaa/tummaa jauhoseosta
sekä Jytten vaaleaa ja tummaa jauhoa
4-5 kananmunaa riippuen kananmunien koosta
reilu loraus kylmää vettä
5tl leivinjauhetta

Sisuksiin laittelin tällä kertaa:
1kpl vihreä paaaprika
1kpl punainen paaaprika ja
1kpl keltainen paaaprika
2kpl mietoa ( kun tulee nyt tällä kertaa toisillekin syödä ) pepperonia
1kpl ISO purjo
3kpl tavan tsipulia
"millona" ( ehken 6kpl ) valkkaria
ISO kourallinen ruohosipulinvarsia
3kpl tomskua viipaloituna
... sekä Mättöön;
n.400g sikupossu-nautajauhelihaa
280g pekonia kuutioina
230g skinkkena savusuikaleita
200g salamisuikaleita ja
200g kebablastuja

Yllensä:
200g Violifen Creamy whith hot peppers-tuorejuustoa
5kpl pienehköä kananmunaa
lot of vettä...
200g Violifen smoked flavour Block-juustoa raasteena.


41709935_2113252688708126_61025970709950

- Siisti ja silppua kaik kasvikset valmiiksi sekä kuullota paaaprikat ja tsipulit ( ei ruohosipuleita! ) paistinpannulla vaik extra neitsyt oliiviöljyssä.
- Samoiten "kärtsää" jauheliha ja pekonit.

- Pehmitä leivontarasva mikrossa tahi huoneen lämmössä.
ÄLÄ SULATA!
- Lisää jauhot, kananmunat, vesi ja leivinjauhe.
- Vaivaa kävin taikinaksi kunne se on sellainen käsin käsiteltävä massa: saat hyvin leviteltyä leivinpaperiselle leivinpellille piiraspohjaksi.

41895189_2113252852041443_41106233869404

- Esipaista pohja kierotilmauunissa +180´C kunne pohja saa kevyen paistopinnan ja ota sit poies uunista.

- Levitä haluamassasi järjestyksessä täytteet piiraan päälle.

41454912_2113253015374760_28675449525129

Mie levitin ensin paaaprikat ja tsipulit. Sitten mätin Mätöt ja tämän jälkeen hurautin...
- ... vatkaa tuorejuusto ja kananmunat käsivatkaimella kulhossa tasaiseksi litkuksi.
Lisää vettä tarvittava määrä että saat tästä todellakin juoksevan, vetisen, massan - ei siis mikään creemy-massa, vaan vesi-massa.
- Kaada tuorejuusto-kananmuna-neste piiraan ylle.

41680122_2113253122041416_21416523236575

- Saksin ruohotsipulit pintaan, ja asettelin tomskut päälle sekä viimotteeksi sitten raastetun juuston.

- Paista kiertoilmauunissa +180´C kunne on paistunut kypsäksi, saanut sopivasti väriä pintaan.
Sillä jos nuin tarkkoja ollaan niin itse aineksethan ovat JO KYPSIÄ kun laitat piiraan uuniin... ei sitä tarvitse kauan paistaa - sen mitä haluat saada väriä pintaansa; 20-30min?

- Jos ja kun haluat tehdä kananmunattoman niin laita pellilliseen pohjaan munien tilalle vaikka noin 200g tuorejuustoa tai raastettua kasvispohjaista juustoa. Se sitoo kivasti pohjan ainekset "kasaan" ja antaa kosteutta pohjaan.
- Samaten sitten pintaan kananmunan tilalle tuorejuustoa hivenen lisää. Itse laittaisin tällaiseen pellilliseen noin 300g yhteensä ja siihen sitten vettä lisäksi.
Ei sen kummempia konsteja mutta todettu ihan hyviksi ja toimiviksi konsteiksi.