Muistelen jotta olen aikaisemminkin kirjannut tänne Kaikettoman Britan muttas kirjaampa kuitenkin uudemman kerrankin:

 IMG_0008.jpg

Maidoton, gluteeniton, sokru-sokruton, soijaton, pähkinätön...

250g leivonta kasvisrasvaa
2dl Erytritolisokrua tahi jotain muuta vastaavaa sokeria
6kpl kananmunan keltuaista
2,5dl Viljatuotteen vaaleaa jauhoseosta
5tl leivinjauhetta
n.1,5dl vettä
-----
6kpl kananmunan valkuaista
3dl Erytritolisokrua tahi jotahin muuta vastaavaa sokrua
-----
1l pakastettuja kampsikoita
6rkl Chiansiemeniä
----
n.4-6dl kretaa tahi jotahin kretan korviketta
maun mukaan sokeria tahi jotahin vastaavaa makeutustuotetta ( mie en laita mitään... )

- Pehmitä rasva - älä sulata sitä!
- Vatkaa rasvasta ja sokrusta kuohkea, "valkea" vaahto.
- Erottele kanamunista keltuaiset ja valkuaiset toisistaan:
Puottele erotellut valkuaiset eri astiaan joka on suht kapia ja KORKIA reunainen.

IMG_0001.jpg

Erotellessa laita aina vaikkas kaksi keltuaista kerrallaan rasva-sokeri vaahtoon ja vatkaa selkaansa.
- Lisää rasva-sokruvaahtoon osa jauhoista, vatkaa sekaisin.
- Lorauta vejet sekaan - vatkaa.
- Lisää loput jauhot ja leivinjauhe ja vatkaa taikinaksi.
Jos tuntuu että taikina on liian tiivis; lisää hiven vettä, jos taasen liian notkea; lisää jauhoja vähäsen.
Taikinan pitää olla soljuvan notkeaa.
- Levitä taikina leivinpaperilliselle pellille.

IMG_0005.jpg

- Paita kiertoilmauunissa +170´C kunne pintansa on saanut hivenen kestävän kannen. Ota poies uunista ja anna jäähtyä hiukan.
------
- Vatkaa valkuaiset vaahdoksi sokrun kera: laita vatkainterät astiaan ja aloita vatkaus. Lisää sokeria koko ajan, sujuvasti koko ajan kaatain.

IMG_0004.jpg

Vatkaa kestäväksi, kovaksi, vaahdoksi ( täsä kuvassain on valkuaisvaahtokippo ylös-alaisin kattoakohti kamerain yllä ).
------

IMG_0006.jpg

- Kunne pohja on jäähtynyt ni levitelyy valkuaisvaahto, marenki, pohjan päälle.
- Paista kiertoilmauunissa +170´C kunne on valmista ja pintansa saanut sopivan värityksen.
Jos tuntuu että paistuu pinnastansa liikoja niin suojaa loppu paiston ajan leivinpaprulla.
----
- Nosta Brita uunista, jäähdytä.
- Erotelyy Britasta pintakerros pohjastansa irti.
Jos haluat heti käyttää ja syödä: täytä vaikkas tuolla Chian-kampsikkahillokkeella ja jollahin kretaa korvaavalla tuotteella.
Mutta jos haluat vaikkas syödä myöhemmin ( kuten mie vasta huomenissa ) niin nosta jäähtynyt Brita jääkaappiin.
Täytä vasta JUURI ENNEN tarjoilua!
-----
Mie opin tään Britan täl viisiin jotta pintansa erotelyy pohjastansa ja sitten täyte laitetaan tuonne väliinsä.
Toiset eivät erottele vaan leikkaavat Britan haluamaansa osiin ( tahi tekevät esim. pienet, pyöriät, Britat, pyöreillä piirasvu´uilla ), ja laittavat täytteet sit näiden osien väliin kun kasaavat niistä kakun siltäänsä.
Tee sie kuten haluat muttas - maista ja nauti!