Olen onneksein Töissä paikassa jossa saa ns. soveltaa monta juttua. Saan pitkälti päättä mitä ja millaista leivon, mitä asiakkaille tarjotaan.
Olen onneksein paikassa sellaisessa Töissä jossa tehdään ns. tavallisten leivonnaisten rinnalla myöskin tarjolle erilaisia, valtavirrasta poikkeavia, tuotteita. Mm. vegaanisia, munattomia, gluteenittomia, maidottomia, yms..
Tosin samalla paikalla, samoissa tiloissa, kuin näitä normituotteitakin - jotanka "saattaa sisältää, voi sisältää, jne." sitä tahi tätä tahi tuota... mutta tehdään kuitenkin, ja nämä tuotteet käyvät sit hyvin sellaisille asiakkaille jotka eivät ihan niin herkkiä ole näille allergisoiville aineosasille.
   Täsä mennä viikolla leivoin mm. tällaisen tuotteen jonka sitten nimesin pomoni mukaan:


66291280_1299015650260003_83661655288630

"Hannah´n maapähkinävoikakku."

450g mahd. tummaa suklaata tms. suklaata vastaava tuotetta
225g leivontakasvisrasvaa
1dl maapähkinävoita - sellaista jota voit syödä ja käyttää
1/2dl hunajaa, ruokosokeria, intiaanisokeria tms. makeuttajaa
8kpl kananmunaa
-----
85g mahd. tummaa suklaata tms. suklaata vastaavaa tuotetta
1/2dl jotahin kretaa korvaavaa kasviskermaa
1/2dl hunajaa, ruokosokeria, intiaanisokrua, tms. makeuttajaa
1/2dl maapähkinävoita sen mukaan mitä käytät

- Sulata suklaa kattilassa.
- Lisää rasva ja maapähkinävoi sulamaan suklaan joukkoon. Jäähdytä.
- Vatkaa kananmunat kestäväksi vaahdoksi joko yksistään tahi sitten tään makeutusaineen kera - riippuen siitä mitä ainetta käytät.
( Voit siis lisätä makeuttajan viimeiseksikin munavaahtoon lisätyn suklaa-maapähkinävoi-seoksen sekaan... )
- Lisää munavaahtoon pikku hiljaa, vähän kerrallaan sulatettu, jäähdytetty suklaa-seos. Katso että seokset sekoittuvat kunnolla toistensa sekaan!
- Paista kiertoilmauunissa +160´C kunne on valmista.
Saapi jäädä keskustastansa hivenen kosteaksi.
- Ota paistos uunista ja jäähdytä hiven.
-----
- Lämmitä kretan korvike kattilassa, ÄLÄ kiehuta!
- Lisää suklaa sekaansa sulamaan. Kuin myöskin makeutusaine.
- Levitä koko komeus jäähtyneen kakkusen ylle ja...
- ...sit viel nostele maapähkinävoista nookareita kaiken komeuden ylle tiplottain.Vejä vaikka tikulla, haarukalla, lusikan varrella tahi jollahin sellaisella viivat tiplojen lävitse; saat kuviot kakkusen tään päälle.

Nauti jonkin kylmän maitotuotetta korvaanan ainehen kera - jam.