Focacciaa Kaiketonna - taasen.

74468171_420151818913198_322205809436000

6kpl kananmunia
8dl Viljatuotteen vaaleaajauhoa
6tl leivinjauhetta
7dl vettä

6rkl extra neitsyt oliiviöllyvä
4kpl ISOa valkkaria silputtuna
aimo nippu persiljaa kuivattuna ja silputtuna
1tl mustaapippuria
1rkl sitruunamehua

"millona" tsipaletta erivärisiä minitomskuja pilkottuna slaisseiksi
1kpl pun. + 1kpl kelt. paprikaa pilkottuna
4kpl pienehköä punatsipulia sipullettuna
joitahin siivuja pepperonisalamia

( lorauksia extra neitsyt oliiviöllyvä )

75464284_1199839713546446_49138254786634

- Esikäsittele "täytteet" haluamallasi tavalla.
- Sipulla valkkarit, persiljat ja lisää ne pippurin sekä sitrusmehun kera öljyn joukkoon maustumaan.

- Vatkaa kananmunista kestävä vaahto.
- Lisää vaahdon tuon joukkoon vuorotellen kuivat ainekset ja vesi. Sekoita taikinaksi.
Jätä taikina turpoamaan toviksi; katso tarvitseeko lisätä lisää jauhoja vahi kenties vettä.


75593787_425517448162710_203043952712168

- Levitä taikina leivinpaperiselle leivinpellille ( tästä tulee leivinpellillinen Focacciaa ).
- Levitä ja sivele vaik pullasutia apuna käyttäin öljyseos Focaccian pintaan.

75253015_528807807908241_358576445049536

- Laittele muut "täytteet" Focaccian pintaan.
Muista PAINALTAA ne siinne taikinan tuon uumeniin; nousevat kuitenkin uunissa taikinan/Focaccian kohotessa ylemmäksi pintaan.

- Paista kiertoilmauunissa +220´C kunne kypsää on.
- Paiston jälkeen voit halutessais viellä sivauttaa öljyä lämpimään pintaansa.
- Syö, nauti, vaik kasvisrasvaisen levitteen kera lämpimänä.

Ps. jos kierrät kananmunia niin tee taikina "perinteisesti" hiivan kera ja jäteä silloin niin kananmunat kuin leivinjauhekkin poies. Hiivaa noin 50g ehken