( Olen tällaisen Kalakukkosen ohjehen tänne aikaisemminkin kirjannut muttas täsä tulee nyt uudemman keran... : )
n. 6dl vettä
n. 5-7dl Viljatuotteen tummaa jauhoa
n. 3/4dl extra neitsyt oliiviöljyä
------
n. 1kg-1,2kg karjalanpaistia
n. 0,5-1kg ahvenia
- Esivalmistele tuotteet:
siivoa, perkaa kalat,
paloittele lihat,
tee taikina.
- Laita leivonta-alustallesi folio, sen päälle leivinpaperi ja sit viellä ripotelyy siihen jauhoja.
- Kaulihhe taikina levyksi leivinpaperin päälle ja...
- ...lado vuorotellen lihat sekä kalat siihen taikinan keskelle. Aloita lihasta, lopeta lihaan: eivät kalojen ruodot vahingossa puhkaise -kukon kuoreen reikiä kun kasaat ja paistat sitä.
- Sulje -kukko kääntämällä sivut ja päädyt yllensä.
Kostuta AINA taikinan pinta kylmällä vedellä sormin, kohdista joista taikina menee päällekkäin, jotta saat "liimattua" kuorensa kiinni.
"Liiskaa", "sulata", sormin sivellen liitoskohtiaan yksiin.
- Jätä folio/leivinpapru auki ja paista kukkosta kiertoilmauunissa +230´C tunteroinen.
- Ota kukko uunista, voitele pintansa öljyllä tahi jos on tirskunut nestettä kupeilleen, niin sillä nesteellä sitten.
- Sulje NYT kukko leivinpaprun/folion sisään ja laittele sit uudelleen uuniin.
- Pudota nyt uunin lämpö n. +120´C ja paista -kukkoa vielä 3-4tuntia - kunne valmista tulee.
- Syö, nauti, lämpimänä, tahi jos "sielusi sietää" niin pakasta palasina, osina, ja syö silloin kunne halajat.
Kommentit