...tässä majassani Mahtavassa. Laskeskelin et tässä onkin vierähtänyt jo kohta kaksi viikkoa täällä ollessa. Ensin meni viikko syysloman merkeissä kera siskoni porukan ja tyttäreni sekä poikani tyttärien. Ja nyt sitten viikko yksikseni. Sanon yksikseni kun ain yöt olen ollut yksin. Päivisin on kyl lappanut kävijää jos jonkinlaista ikkään kuin markkinoilla olis. Ihan kiva juttu. Ei ole tullunna yksinäisyyttä täällä oudossa, vieraassa paikassa jossa ei vielä ole tuttavuuksia liijemmin. Olenkin pitänyt oveni päivät poissa lukosta. Näin kun joku kulkija kummajainen pimpauttaa ovikelloani tahi koputtaa rystysillänsä ovelleni niin olen vaine laiskasti huuvellut että sissään! Laiskasti sinällänsä kun näin en tarvii ain jättä tointani kesken ja kiiruhtaa ovea avamaan tulijalle moiselle. Siitä vain astuvi kulkija sisälle ja ilmineeraa ittestänsä kunne on toisen sisäoven ohitanut.

   Näin tässä vaiheessa muuttoain sanon "viisaampana ja vanhempana" siulle lukijani et jos ja kun aijot muuttoa uumoilla niin harkihheppa vielä muutaman kerran. On tää sen verta haasteellista hommaa. Ei siin mitä - kyl tavaroihin pakkaileminen ja  sit aikanansa kaikkinainen roudaaminen sujuu ihan jees. Vasiten kun itelläin poijat miun kera vävyni ja tyttäreni miun, suorittivat varsinaisen roudaamisen. Itteni ei tarvinut kuin kevyvimpiä tavaroita ja laatikoita nostella.... vaik kun muuton jäliltä kattelen kroppaani niin näyttäs kyl kuin olisin jäänyt parhaankin jyrän yli ajamaksi: mustelmia on jokaiseen lähtöön! Siitä vaine valihtemmaan minkä värinen tahi kokoinen eniten mielyttää...

Mutta auta armisa tätä tavaroihin purkamista laatikoista, niihin läpi käymistä viel kerran jotta josko viel jottain joutasi poies kun isosta omakotitalosta muuttaa pienempään osakkeeseen ja kaik kun pitäs mahtua johkii.... ja sit viel kaiken tään jäljelle jääneen tavaran ja roinan laitteleminen paikoillensa! Voi kauhia! `Laitanko tään tohon?´ `Ei kun sittenkin - tohon. Viel milli ylemmäs, ja sentti vasemmalle.´  Ei kyl katteeksi käy niitä jotka muuttavat alvariinsa jostahi jonnekkii. Vajeltavat ku romaanit aikoinaan. En jaksas! Nytkin kun tuntuu et tässä yhdes ainuussa muutossa menee voimat - ja aikaa kauhiasti. Aloittelen täällä majassani Mahtavassa puuhat aamutuimaan herättyäin noin 5.00 - 6.00 aikoihin ja pyrin lopettelemaan ehtoon korvalla noin 18.00. tiemeessä. Aika usein kyl menee väkisinkin 19.00. asti.... joskus myöhemmäksikin.

   Tällä hetkellä tässä majassani Mahtavassa alkaa olla(ko?) kaik aikalailla paikallansa. Enää muutama isompi tavara seinille. Itse asiassa huomenissa aamutuimaan luppaatui tyttäreni perhe miulle tähän ruppeemaan avuksi. Kun on himpun vaikia itekseen isoja, painavia koristeikkunoita ja kaiken maailman naulakoita kannatella sekä tsiikata samalla et tulisko se tähän paikkaan vahi tuohon? Ja sit vie taitaa sen kiinnitys siihen kummastai päästä.... pitellen toisesta kiini sil aikaa kun ruuvaa sen toisesta päästä kiinni. Ei oikein yksikseen onnaa.

Viel on miun vuotettava jotta tähän tehdään muutama muutos: Yhteensä kolme tasoa keittiöstä ja suihkutilasta, muutetaan toisen värisiin ja mallisiin tasoihin. Samalla muutetaan pyykinpesukoneen vesiliitännän mallia poistamalla siitä vesihana ja sen alla oleva lavuaari kokonaan poies. Samoin vuotan että he jotka ovat lupautuneet hakemaan täältä entiset jääkaapin ja pakastekaapin, käyvät ne hakemassa poies ja saan laitettua miulle jo tulleen uuden (pienemmän, yhden yksikön) jää/pakastekaapin tilallensa. Sillä en yksikseni tosiaankaan tarvii nuita isoja yksiköitä. Tuun toimeen vähemmälläkin. Ja keittiööni tulee siin sivussa lisätilaa. Tulee avaruutta ja "tilaa hengittää". (Ns. virallisen siivouskaapin muuttelin jo vereksillä hyllyillä tavan kaapiksi ja täyttelin sen tavaroillani.)

Mutta niin tää vaine, tää majani Mahtava, alkaa valmistumaan. Vaik alkuunsa näytti et ei tästä kyl tuu mittään. Ihan mahotonta! Nyt on kiva jo ottaa välleen rennommin... kuten tänään: Ensin aamulla vähän jälkeen viiden noustuani puuhasin himpun jotain. Sitten otimma ja painuin immeisten ilmoille. Oli nimittäin keskustassa ns. koko pitäjän tapahtuma johka sai kuka tahansa mennä mukaan. Siellä vierähti rattosasti tunti, neljäkin. Sieltä klampsin kotio ja puuhailin taasen vähäsen, pienesti... Lämmähytin saunani ja nyt sitten nakuttelen tätä. Töllään telkkarista luonto-ohjelmaa ja ehtoolla elokuvia. Olla öllöttelen siis. Suonettakoon tään päivän mennä näin. Freelax.

   (Laittasin mielelläni tähän jo kuvia majastani Mahtavasta mutta maltan kuitenkin... laittelen sitten vasta kun tään kokonaan valmihiksi saan.)