Puhkuen ja puhisten kuin vastaani tuivertava Pohjantuuli askelsin tänään hyvin määrätietoisesti kohti Väärninsaaren lounaisnokkaa. Vastaan pisti pistävin piikein tuuli tuo Pohjolan. Mut vastaan pistin miekin tuulelle tuolle tuivertavalle - periksi antanut en.
Niimpä vajaan puolituntisen kun ripeästi olin mie taivaltain tehnä, tavoitin mie jo Väärninsaareen johtavan piskuisen tien alun.
Sieltä venevalkaman kupehelta, järvenseljälle pistävän laiturin tienoolta, puun tämän ( mikä on puu; leppä? ) löysin. Malttanut en olla kuvaamatta kun oli näin ihanainen kuvausaihe: venhoja kaksi tomeraa nojaamassa runkoon tämän puun ja antamassa suojaansa sen juuristolle.

2015.3.20.%20V%C3%A4%C3%A4rniss%C3%A4%20

 

2015.3.20.%20V%C3%A4%C3%A4rniss%C3%A4%20

Kokkaan saaren päästyäin etsin itsellein puturan, suojaisen kallion katvehen, johka asettua vuottamaan Aurinkoisen Armahan piiloutumista Kuun Kummajaisen taakse.
Seljältä Onkiveen kävi kovaakin kovempi tuiverrus tuulien. Pureutui se luihin ja ytimiin asti. Kumartua miun täytyi essä sen. Köyristin niskaani kallionseinän kupeella, painoin peppuin pienoisen sammaleihin päälle laitellen pyllyin alle lämmikkeeksi käsineet miun ja takistainkin koppasin viel huppusen irti ja taittelin sen sormikkaihini seuraksi allein.
Katselin ja kummastelin "turvastain" Ynpyräistä, Pynpyräistä ja tuumailin siin puoliääneen jotta jotkut ne tarkenee tuolla järvenseljällä pilkillä ja verkoillaan... joku on "valjastanut" kaksi koiraansa potkurin eteen ja istuu itse tohdilla niiden vetäessä... jotkut kävelevät muuten vain. HUI! En mie vaine tarkeneis milläskää! ( Klo.11.35. )
Mut tovinpa tarkenin mie siin "vällyin" päällä istuskella ja kuunella Tuulen Tomeran tuiverruksia ja katsella kuin se pyöritteli viime kesäisiä, kuivia, koivunlehtiä kuin höyheniä kevyitä.

 

2015.3.20.%20V%C3%A4%C3%A4rniss%C3%A4%20

Tuolla se tapahtuu. Se pimennyt. Miul ei vain mukanain ollunna mitään "kättä pidempää" mil oisin voinut Kuun Kummajaisen varjoa tsiikailla yllä Aurinkoisen... joten vaik se kielettyä onkin ni "avosilmällä" mie sitä välleen tihrustelin, ja kameraillain kuvasin tähystimestä sitä tähtäämäti. Summamutikassa siis kuvailin kohti Armasta Aurinkoista - kuvat olivatkin sit "laatua" tällaista...

 

2015.3.20.%20V%C3%A4%C3%A4rniss%C3%A4%20

Tässä kello käy 12.08. Ilmassa on havaittavissa pientä hämärrystä. 
Kuvan tarkoitus oli kylläkin kuvata tämä koivu eläväinen, ja kuin se kasvaa ovelasti - katso!

 

2015.3.20.%20V%C3%A4%C3%A4rniss%C3%A4%20

Nyt menhään "pimeän puolelle" täysin. Täsä se sit on - se pimennys Aurinkoisen, klo.12.12. Kuu ( tavallaan Aurinkoista ) Kumartavainen pimensi sen valonsa mahtavaisen. Eivät tosin yltänyt täällä Pohjolassa Kuun voimat täyteen tehoonsa joten nautiskelimme lievästä vain päivän harmaudesta. :)