( Gluteenito, maidoton, Stevia-sokeria. )

005.jpg
 

150g kasvisrasvaa
1dl Stevia-sokrua ( vähempikin riittää )
1dl ruokaöljyä
3dl mantelijauhoja
5dl Jytte jauhoja ( tummaa tai vaaleaa, tai molempia yhteensä )
2,5tl leivinjauhetta
2kpl sitruunan kuori raasteena
3/4 sitruunan mehu

- Pehmitä rasva vaikka mikrossa. ÄLÄ sulata!
- Lisää sokru ja vatkaa sekaisin:
- Lisää öljy ja vatkaa kovahkoksi VAAHDOKSI ( vaahtoon voit kirjoittaa kirjaimen ja se on jo valkeaa - ei enää rasvan keltaista ).

001.jpg

- Lisää kuivat aineet.
- Lopuksi vielä sitruuna mehu ja raaste sekaan.
- Laita taikina jääkääppiin lepäämään joksikin aikaa.
- Ota kylmästä taikinasta jauhotetuin käsin mieleisesi kokoisia paloja, pyörittele pikkuleipäpalloksi ja laita leivinpaperiselle pellille.
- Painele haarukalla ristikkäiset kuviot pikkuleipien päälle ennen uuniin laittoa.
- Paista kiertoilmauunissa +150´C - kunne ovat kauniin värisiä ja kypsiä.

   Syntisen hyviä!

   Jos taikina tuntuu liian löysälle jauhojen laiton jälkeen niin lisää niitä hivenen vielä. Älä kuitenkaan tuhottomasti.
  Käytin nyt Stevia-sokrua mutta käy vaikka Karppi- tai tavan sokerikin jos voit sitä käyttää.
   Pidä taikinaa viileässä tarpeeksi kauan jotta taikina kerkiää "kylmettyä" ja himpun jähmettyäkin.
Kun pyörittelet pikkuleipäpallosia niin laita silloinkin välillä taikina kylmään jottei se liiaksi "sula".
   Muista paistaa koe-leipänen; jos leviää paljonkin paistaessa - voit vielä lisätäejauhoja siinä vaiheessa.
   Riippuen itse kunkin "käsialasta"; mie tein tästä taikina määrästä 100kpl pikkuleipiä. Mutta....
   ...tee sie pienempiä pikkuleipäsiä jotta saat yhdellä haukulla koko pikkuleivän suuhusi - muuten pikkuleipä murenee käteesi kun haukkaat siitä palasen eka kerran - TAI laita taikinan sekaan1kpl kanamuna koossa pitämään.