Gluteenittomat, maidottomat, sokerittomat, hiivattomat.
Toisin sanoen KAIKETTOMAT eli á la mie.


009.jpg
 

2dl cashewpähkinöitä
125g mantelirouhetta/manteleita
250g kivettömiä taateleita
1dl kuivattuja karpaloita
n.1/4dl mustikoita
n.1/2tl TULISTA ciliä
n.1/4dl sitruunamehua

- Liota pähkinöitä yön yli.
- Murskaa, soseuta, blenderillä pähkinät ja mantelit.
- Lisää sekaan taatelit. Soseuta.
- Lisää karpalot, mustikat - soseuta.
- Mausta cilillä ja sitruunamehulla - sekoita kunnolla sekaisin.

011.jpg

- Levitä massa tasaisesti voipaperin päälle laakean astian pohjalle tai muuten laakeaksi massaksi.
- Paloittele veitsellä sopiviin annospaloiksi, patukkapaloiksi.

015.jpg

- Muovaa mieleiseesi muotoon ja laita kylmään jähmettymään.

   Minä tein osa-massaisena eli laittelin blenderiin vain osan aineksista kerrallaan ja sitten soseutin.
Lopuksi laittelin kaikki massat samaan astiaan ja sekoitin suloisesti sekaisin.
   Levitykseen käyttelin ruokalusikkaa ja tasakärkistä ruokailuveitstä.
On aika tarttuvaa massaa heti tehtynä - käytä veitseäsi välillä kylmässä vedessä jos tuntuu että ei muuten levitys oikein onnistu.
   Sopivasti kylmässä olleena tai pakastettuna on helpompi käsitellä ( massa pysyy koossa ) ja kuljettaa.

028.jpg

   Pakkaile somasti vaikka lahjaksi jolle-kulle.