Kuten arvelinkin niin eihän siin myyntiesittelyssä kaua´a nokka tuhissut. Kerroin ihan kursailematta jo alkumetreillä tälle esittelijälle että tilanne on tämä mitä nyt on ( työtön ) niin hän ymmärsi ihan helposti että eipäs näillä rahnoilla paljon mitään lomaosakkaeita ostella. Henkkissä pysytään juuri ja juuri.
Vajaa kolme varttia ja se oli sit siinä se.
   Ei hätä kuiteskaan ole tään näköinen; nytpä sit pääsin ns. aikaisiin nokkain ulkoiluttamaan.
Ulkokamppehet ylle, kamera olalle ja kenkkästä toisen etehen rivakkaan tahtiin. Kyselin mennessäin tulota reseptsuunista etä onkoo tuolla Hiekkaniemessä nyttemmin tehty mitään luontoista polkua mitä pitkin kulkea sen ynpäri änpäri kun silloin parisen vuotta sitten siel kulki vain sellainen ihmisten stallaama polkunen pienoinen? Vastaukseksi sain et ei ole tehty mitään. "Kokeile kulkea vesirajan alapuolella, kun nyt on nuo vedet aikas alhaalle, niin et ainakaan silloin kulje ns. toisten akkunoiden alla." Tuumailin jotta joopa joo. "Menen katselemaan mikä siel on tilanne - sittenpähän tuumailevat et mikähän hullukin se tuolla loikkii...."
Työtä "käskettyä" ja matkaan vaine:1%20%281%29.jpg

   Retkeni tään aloitin tämän paikan viralliselta, yleiseltä, uimarannalta.
Ensin kuljeskelin venelaiturin nokalle ja näppäilin kuvia maisemista, sitten palasin takaisin hiekkasannalle ja jatkoin - kuvaamista... kohti Vuokattivaaraa yli Nuasjärven.

1%20%282%29.jpg

Tämä Sinisorsa pariskunta tuli siihen rannnalle tyköni miun kyselemään et tokko mie heille jotahin evästä toin?
Enhän mie osannut etukäteen sellaiseen tarjottavaan varautua joten jäivät nyt sit ilman minkäänlaisia makupalasia.

1%20%286%29.jpg
1%20%288%29.jpg

   Pikku hiljaa "valuin" siitä sitten rantaa myöten kohti sitä Hiekkaniemeä.
Tässä olen parhaillaan koirien uimarannan kohdalla menossa. Enpää tuota tiennyt tätä ennen että tänne sellainenkin on tehty...

1%20%2810%29.jpg

   Siellä Hiekkaniemen rantakivillä mie sit taasen loikin kiveltä toiselle ja ajattelin että jos nyt joku lomailia mökkinsä akkunasta ulos sattuu kuikkimaan niin siinäpähän sitä kummastelee et mitähän se tuokii tuolla mennä vihtoo?
Eivät sinne olleet immeiset miuta ennen tassuansa laitelleet; ainut menijä jonka jäljet siel kivien pinnalla näin oli tällainen Onni Oravainen, ja sen tassujen jäljet.

1%20%2811%29.jpg

   Pitkin tätä rantakivikkoa loikkiessain muistelin kuis sitä kaksi vuotta sitten viimeksi tassuttelin tällä samaisella paikalla. Silloin oli kevättalvi ja tuo valkia joka nyt näillä rantakivillä on...

2014.4.16.-18.%20Vuokatti%20Katinkulta%2

...oli silloin tuolla järven jään päällä. ( Eli tämä kuva on silloin keväällä huhtikuun puolivälissä ottamani kuva suunilleen näiltä samoilta huudelita. )1%20%2813%29.jpg

   Sittenpäs pääsin, ehättäydyin, jo sinne niemen päähän asti. Ja päästin Taivaanrannanmaalarin irti!
Ennen kuin nyt täsä vaikenen kuvieni edestä niin kerronpas viel ettäs silloin parisen vuotta sitten kevään korvalla pystyin kävelemään...

1%20%2816%29.jpg

... pitkin tuota kaislikkoa aine tuonne oikialla näkyvälle veneilijöiden tms. merkki kyltille asti joka pienen pienellä vesakkoa kasvavalla saarekkeella on. Nyt yrittelin samaista juttua kaislikoa pitkin mutta noin puolivälissä tuli vastaani vettä. Ei miun tassuin, tahi oikeemmin kenkäin, sitä kestä joten se "leikki" piti jättää sikseen. Tyytyä kohtaloonsa ja kääntää nokkansa takaisin kohti rantaa. Surku - rannalle jääviä laivoja... olisihan se ollut kiva tuonne saareen asti tassutelle.

1%20%2818%29.jpg


1%20%2820%29.jpg

   ( Jotta pystyin tämän kuvan ottamaan niin loikin sitä ennen ihan todellakin eri kokoisia - pienimmät tuskin jalkani kokoisia - noin puolen metrin - metrin päässä toisistaan olevia kiviä pitkin "vetten päällä". Kauaksi keskelle järven poukamaa... )

1%20%2821%29.jpg

   ( En tämän "aallonmurtajan" päähän vaan se oli ihan eri paikka kuin tää... )

1%20%2826%29.jpg


1%20%2829%29.jpg
1%20%2824%29.jpg

   Haluaisitko kotiisi alivuokralaisia? Tässä heitä olisi noin tupasi verran!
Aikas ison Mu-yrkkyjen pesän löysinkin sieltä Hiekkaniemen kärjestä jossa tämä olla öllötteli. On siin eräskii työtunti mu-yrkyillä mennyt kunne tällaisen Keko Komian ovat aikaseksi saaneet.   Hole in one!

1%20%2831%29.jpg

   Eipäs sitä tääl golfkentälläkään miuta ennen ollunna kukaan toinen tassuansa näytellyt. Aivan rauhassansa sain käyskennellä koko kentän ynpäri. Toki siellä täällä kentän ulkopuolella jokunen koiran tahi immeisen jälki näky mut muuten itse kenttä oli "puhtoinen" immeisistä. Mie olen ensimmäinen ja ainut kulkija kummajainen täälläkin.
Missähän ne ihmiset sit oikeen täällä ollessaan ovat ja kuljeskelevat? Ettivätkö kaik niin sanotusti "turistirysiä" ja suuntaavat esim. teitä käytellen niihin paikkoihin? Uimassa? Jossakin hiihtämässä? Kaupoilla?
Eiköö kukaan halua vaellella luonnossa? Olenko ainut tällainen kummajainen "päällä maan"?

1%20%2832%29.jpg

Siin on golffin "pesä" ihan "tekemättömänä" ja yssinänsä. Kuin joku kraateri olisi. Tahi vaikkas tassi...

1%20%2833%29.jpg

   Mut sitä mie ihmettelen sankken paljon että kun näköjään näille golfkentille tarvii viritellä tällaisia verkkoja mahdollisten pallojen hutilyöntejä varten etteivät ne sit katoa jonnekkin "pusikkoon" niin ompas se kumma kun eivät mitkään "viherpiipertäjät" tahi Green Peace:laiset ole viel nostaneet metakkaa siitä että tämähän on ihan selvää luonnon vahingoittamista! Sitähän voisi vaik jokunen lintu lennellä päistikkaa näihin verkkoihin ja niihin kiinni jäädä! A-pu-va! Eikö kukaan ole huolestunut tästä asiasta?005.jpg

   ( Sori, kuva kopsattu paikan esitelehtisestä. )
   Vaikkei ulkona käppäilessä hiki oikein tullutkaan pintaani sen kummemmin niin silti suuntasin tämän pienen kreippailun jälkeen kreippahasti kylpylän puolelle, ja nyt ajatuksella ettäs sit ajan kera ja pitempään kuin eilennä.
Saunassa löhöilin mennen ja tullen antaamuksella kun nyt löysin sieltä sokkeloisesta pukukoppien ja saunamaailman syövereistä pienen etsiskelyn jälkeen ihan OIKIAN suomalaisen saunan jota en eilennä löytänyt ollenkaan!
Samaten uimalan puolella olla öllöttelin ihan kirjaimellisesti: etsiydyin nimittäin altaaseen joka ulkona on ja asetuin ihan keskelle sitä allasta ( koska ei siel muita immeisiä paikalla ollunna niin päätin ottaa "ilon irti" koko hela-hoidosta ), käänähdin selälleni ja kellua lilluin pitemmänkin tovin paikallani! Kuuntelin vain korvillani veden kohinaa pinnan alta. Laitoin simmuin kiini ja annoin veden keinutella. Aahh...
   Senkin tein nyt poikkeuksellisena "teppuna" että otin itteeni niskasta kiinni ja rohkeasti rokan söin; menin vesiliukumäkeen ja laskin sen jopa KAKSI kertaa läpi! ( Tätät eivät kyl läheiseni hevillä usko; mummo vesiliukumäessä! ) Hah, hah - tulipa sekin nyt tehtyä. Hyvä mie!
   Kunne olin vosekkinut itteni ja kuivailin pyyhkehellä niin juolahtipa mieleeni miun että on se muuten jännä tunne näin yssinäin kerrankin ( eka kerran elämässäni ) käydä ja olla uimahallissa tahi siis näin uimalassa. Ei kiirusta mihkään. Ei tarvii ajatella et nyt joku vuottaa jossain et eikö se ala jo tulla. "Tulisi jo." "Mikä kumma se siellä häntä pidättelee?" "Miks ei jo tule?"
Aivan rauhassansa, melkeimpä hidastellen kuin hidastetussa filmissä konsaan, saapi pestä, kuivailla ja pukea ittesä. Ja nimen omaan ittesä - kerrankin ei ole siin rinnalla jota kuta toista jonka perään katella että kaik menee oikein. Ei tarvii avitta, ei vahtia, eikä muutoinkaan huolehtia jostain toisesta ihmisestä. On muuten ovela tunne.
Melkein voisi epäillä ja sanoa että osaako tuota ollakkaan yssin uimassa?
No, näin sitä vaine osasi ja "kuivillekkin" pääsi. Jee! Hyvä mie - jälleen...   Nyt meinaan ottaa rennosti tään viimoisen iltain täällä ja lueskella vaik jotain kirjaa kun niitä tänne matkallein varalta mukaani otin... Tai sitten otan ja "pröystäilen" käymällä "ulkona" syömässä! Vau, mie ulkona - ravintelissa! Vau!

   PS:

WP_20161102_18_25_58_Pro.jpg

Ei muuten ollut mitään perus-huttua se mitä kävin syömässä; kylmäsavuporoa, kylämsavulohta ja jokikatkaravun pyrstöjä!  Jam!