Gluteenittomat, maidottomat, sokerittomat, hiivattomat.
   2kpl.

001.jpg

3kpl kananmunia
3dl Jytten vaaleaa jauhoa
0,5dl pellavarouhetta
2 ISOA valkkarin kynttä
1,5tl leivinjauhetta
3dl vettä

vettä lämpöä kestävässä astiassa

- Vatkaa kananmunat kestäväksi vaahdoksi ( voit kirjoittaa vaahdolla vaahtoon kirjaimia ).
- Lisää sekaan kuivat ainekset.
- Lorauta vesi perään.
- Pursota tahi pilko valkkarit taikina massan sekaan.
- Hämmennä kaikki ainekset sekaisin. ÄLÄ vatkaa!
- Laita vesi astiassaan uunisi pohjalle lämpiämään - ilman kantta.
- Muotoile kylmän veden kosteilla käsillä taikinamassasta kaksi patonkia leivinpaperiselle pellille.
- Viillä patonkien pintaan SYVÄT viillot veitsellä.
- Paista kieroilmauunissa +160´C kunne ovat kypsiä.

   Minä laittelin tosiaan valkkarit puristain taikinan sekaan mutta kannattaisi ennemminkin pilkkoa valkkarit tosi pieniksi palasiksi ja lisätä ne taikinan sekaan vasta ihan juuri ennen patonkien muotoilua niin että ne jäisivät mahdollisimman kuohkeasti taikinan sekaan = antaisivat enemmän makua.
Ja jos on oikein kovasti valkkarin ystävä niin hierase vielä vaikka valkkaria murusina patonkien pintaan juuri ennen uuniin laittoa.
Eikä varmaan haittaa jos vaikka käyttäisi enempikin kuin vain 2kynttä... Itselle ainakin tämä maku on vielä liian "hieno", ei oikein valkkarit maistu vielä missään.
   Vesi astiassa uunin pohjalla paiston aikana on siksi että se lämpiävä vesi höyrystyy uunin lämmössä ja auttaa patonkien pintaan muodostumaan rapsakan pinnan.

002.jpg