"Jeeru että joku osaa tehdä hyvää piirasta." -piiras.

IMG_0012.jpg

  Kaiketon: maidoton, gluteeniton, sokeriton, hiivaton, soijaton, pähkinätön, jne..
  Pellillinen.

300g pehmennettyä leivonta-kasvisrasvaa
3 kananmunaa
vajaa 1dl sokerijuurikaskuituhiutaleita +
loput 1dl:sta tattarihiutaleita
n.3dl Jytten vaaleaa jauhoa
n.3dl Jytten tummaa jauhoa
n.1dl Viljatuotteen tummaa jauhoseosta
3tl leivinjauhetta
loraus kylmää vettä

n 530g raakaa lohta
4 isoa valkkarin kynttä
3 isoa tsipulia
1 iso punainen paprika
1 iso keltainen paprika
hitunen kurkumaa jauhettuna
muutama hippu mustaapippuria
hivenen valkoista pippuria
enemmälti paprikaa
hipaisu suolaa

300g VioLife for pizza juustoa
4 kananmunaa
reilu loraus vettä

- Sotke pehmitettyyn rasvaan kaikki ainekset sekaan ja vaivaa se taikinamassaksi.
Katso ettei taikinasta tule liian kova; jätä vaikka osa jauhoista laittamati siihen.
- Levitä taikina leivinpaperiselle pellille; vain pohjalle - ei korottain reunoja.
- Esipaista kiertoilmauunissa +180´C kunne pohja on saanut kevyen kuorren.

  Valmista täytteet pohjan paistuissa tahi jo sitä ennen:
- Perkaa kala ja paloittele.
- Paista sipulit ja paprikat pehmeämmiksi paistinpannulla.
- Lisää joukkoon kalan palat paiston loppupuolella.
- Levitä täyteainekset esipaistetun piirkkapohjan päälle kun otat sen poies uunista.

- Raasta juurto ja ripotelyy piirakan päälle.
- Vatkaa kananmunat ja vesi käsin sekaisin ja levitä liemi piirakan päälle.

IMG_0004.jpg

- Paista piiras kiertoilmauunissa +180´C kunne se on saanut kauniin värin pintaansa, on kypsä.


   Falafelit ja Israelilainen salaatti.

IMG_0014.jpg
   
   Kaiketonna: maidotn, gluteeniton, sokeriton, soijaton, jne..
   N. n.16-20 kipaletta.

2tpkt kikiherneitä ( tai härkäpapuja )
1 ruukullinen korianteria
1 ruukullinen persiljaa
4 isoa valkkaria
3 keskikokoista tsipulia
4rkl tahinia elikkäs seesamitahnaa
6rkl hirssijauhoja
4tl juustokuminaa
4tl paprika jauhetta
ripaus mustaapippuria
vähäsen valkopippuria
muutama heilutus kurkumaa
himpsullinen tulista chiliä
hivene suolaa

4 kananmunaa
jotain 1-2dl karkeaa riisijauhoa
oliiviöllyvä

- Blendaa herneet muussiksi.
- Lisää kaik muut ainekset sekaan ja vaivaa koko massasta taikina.
Jos tuntuu että on liian irtonainen massa niin lorauta hivenen kylmää vettä sekaan ja uudelleen taikinamassaksi.
- Muotoile taikinasta pihvejä haluamallasi koolla.
- Leivitä pihvit ensin sekoitetussa/sotketussa kananmunissa ja sitten riisijauhoissa.
- Laittele piffit leivinpellille josa on leivinpaperi ja olet voidellut sen oliiviöljyllä.
- Paista kiertoilmauunissa +200´C kunne ovat valmiit.
 

   Israelilainen salaatti.

5klp tomskuja
1 iso tuorekurkku
1kpl pienehköä hivenen suurempi tsipuli
hippunen mustaapippuria
hippu valkopippuria
hippu suolaa

- Pilko tomskut, kurkku ja tsipuli tosi pieniksi palasiksi.
- Sekoita kaik ainekset sekaisin.