Ohje otettu valmiista ohjeesta, sovellettu ja muuneltu.
Ohje on Kaiketon: maidoton, gluton, sokru-sokruton, MUNATON, pähkinätön, soijaton, hiivaton....
Marengit:
1prk Kikherneitä ( 380g )
2dl Erytritoli-sokrua
1rkl maissitärkkelystä
1rkl tummaa kaakaojauhetta
1tl omenaviinietikkaa
Kermavaahto:
2tlk kookosmaidon kermat
2rkl tummaa kaakaojauhetta
2tl vaniljajauhetta
2rkl hunajaa
Päärynät:
6kpl ei-pehmeää päärynää
n.1l täys-omppu-pomppumehua
2rkl Erytritoli-sokrua
1rkl kaardemummaa
2tl Caylonin kanelia
Suklaakastike:
5rkl kookosöllyvä
3rkl tummaa kaakaojauhetta
1tl vaniljajauhetta
2rkl Erytritoli-sokrua
- Laita kiertoilmauuni lämpiimään +150´C.
- Levitä leivinpelleille leivinpaperit.
- Sekoita marengin kuivat ainekset seksisin keskenään.
- Kaada Kikherneiden neste astiaan ja vatkaa kuohkeaksi, kestäväksi vaahdoksi: käännät kulhon ylös-alaisin ja vaahto pysyy kulhossa.
- Lisää pikku hiljaa kuivat aineet vaahdon sekaan, sekä viinietikka.
( Tarkita kaupasta Kikihernepakettia/putrkkia ostaissa että ostat purnukan josa on nestettä sisällä! Ettei käy kuten miulle; tuli uusi kauppareissu kun ensimmäisen sisällä ei ollutkaan nestettä ollenkaan! )
- Levitä marenkimassa kahdelle pellille tasan ja tarpeeksi paksuiksi levyiksi jotta on mitä paistaa eikää mene "korpuiksi".
- Laske uunin lämpö +100´C ja paista marenkeja melkein
3 TUNTIA!
Katso milloin näyttävät olevan valmiita: älä paista korpuiksi asti.
- Kuopase kookosmaidosta kretat kulhoon.
- Lisää muut ainekset ja...
- ...vatkaa vaahdoksi sekä laita vuottamaan jääkaappiin.
- Kaada omenamehu kattilaan ja lisää mausteet: kiehauta.
( Osta "tasa-kovia" päärynöitä jotta voit marinoida kaik päärynät saman aikaisesti ja yleensäkin marinoida ne sillä jos päärynät ovat liian pehmeitä niin marinointi/keittäminen ei onnaa; tulee muusiva. )
- Lisää päärynät liemeen ja pehmitä keittäin suht pehmeiksi.
- Nosta pöydälle tai jääkaappiin jäähtymään.
- Sulata kookosrasva.
- Lisää muut ainekset sekaan.
- Laita pöydälle vuottamaan...
( Pohjana toinen marenki kerroksista, sitten "kermavaahtoa", kolme marinoitua päärynää palasina ja "suklaakastiketta" mausteena. )
( Toinen marenkilevy murustettuna kaiken äskeisen päälle...
... ja sitten viel kerran nokareina "kermavaahtoa", loput päärynöistä ja "suklaakasteiketta": )
- Marenkien paistuttua lado kermavaahto, päärynät ja suklaakastike mieleisessä järjestyksessä kakuksi.
- On muuten imelää kuin.... Pavlova yleensäkin.
Kommentit