On se vaine kiva kun sain juuri tänään mökkini tään ojennukseen taasen kerran. Nyt on Majani Mahtavainen, tämä Humisevaharju taasen siivastu. On vosekittu niin sisältä kuin ulkoakin. Ajettu kaik villakoiraa vähääkään muistuttavat yksilöt omalta puolelta tuonne seinän taakse naapuriin. Etu- kuin takakuistikin patioineen päiväjärjestyksessä siistissä on. Putsi-putsitettu niin vessa kuin suihkukin jonne muuten kohta kömmin sitten löylyihin lämpöisiin ylisille olla öllöttelemään.
On se muuten kivat siellä sitten lillua kun saje tuo tuli jo tälle levelille ja ropisee peltikattoa vasten antaamuksellaan. Kiva kuunella lauteilla lämpösillä pötköllänsä sen ropinaa ja ajatella kuin on hyvä ihmis-lapsen olla näin sisällä neljän seinän. Lämpöisillä ylisillä kun vihmo vinkuu ja tuuli tuivertaa kera sateen ropivaisen - ja mie sisällä lämpimässä! Wau!
   Mikäs onkaan öllötellessä sillä sain "ottelu- ja erävoiton" siitä saunan nousujuosteesta. ( Mikä sen oikia nimike sitten onkaan mutta miusta se on juoste? )
Otimma ja sain "porattua" ( lue: kaiverrettua ) ne sinne seinäin panelin syövereihin jääneet ruuvien pätkät poies. Sitten kaivelin omasta Millona-laatikostain uudet ruuvit. Tyttärein tyköä haalin kasaan pienen määrän kutteria. Löin yksiin tätä kutteria ja puuliimaa sekä otimma paikkaten sieltä paneliseinästäin yhden ainuan syntyneen syvän "kraaterin" tällä massallain. Annoin kuivahtaa ja kunne kuivaksi oli käynyt paikkain tää niin otimma ja kiinnitin juosteen uudelleen seinään tuohon kiinni. Nyt on ja pysyy uusine ruuveineen ja pitävine kiinnityspohjineen kera kutteripaikkain. Jee! Hyvä mie. Mummero 1 - seinä 0!
   Sitä vaine ielleen mietiskelen ( olen muuten pohtinut tätä jo aikaisemminkin... ) huusholliain vosekkiessain jotta mitenkä se onkaan tään nykyaikaisen huushollien siivousten laita? Meinaan ettäs hyvimpä harvoin mie näen täällä Kulmakunnallamme kenenkään muun ulkoistavan mattojaan pihalle, itsein lisäksi? Siivoavatko kenkään muut kotiaan ja jos siivoavat niin kuinka he sen tekevät? Imuroivatko vaine mattonsa niitä olleskana ulkoistamati? Eiköö ne silloin jää aikas tunkkaiseksi? Mitenkä ne heiluttelevat niitä mattojaan sit siellä sisällä; miitä tunkkaisia, tomuisia, likaisiakin kenties? Paikasta toiseen vain jotta mattoinkin paikat lattiasta saisi vosekittua, ja tällöin sitten lentelevät niihin mattoin tomuset pitkin huusholleja? Vahi eiköö niitä siellä siirelläkään - liat nuo mattoin alaiset paikoillensa jäävät? Apua - halluu tietää hän kuin se onnaa toisilla sillä itse tuntuvi että ain pitää saada matot ulos raikkaseen ulkoilmaan tuulettumaan. Ja vasiten kesäisin puhtaalle nurmelle ja talvisin lumelle! En voisi ajatellekaan ettäs en ulkoistaisi niitä olleskana! En tod.
   Etenkin jos ja kun ajattelen omaa klyyvariain joka herkkä on kaikella epä-puhtaudelle!
Siivouskin tosin sitä pölyä lennättelee muttas vähän se on siihen nähden kuin etten siivoisi ja se sitten kasaantuisi tänne Majaani Mahtavaiseen! Ja siihen ettäs liikutan mattoin nuo tomuiset välleen ulos tuulettumaan... et jos en liikutteleiskaan?
Meinaan ettäs täsä kun käväisin siellä Nevadassa haastattelussa ja se tapahtui sellaisessa keloista rakennetussa rakennuksessa niin eiköö tuo vaatinut Pahuksen Klyyvarein sitten sen jälkeen allergia lääkityksen! Vaik kuin ajatellaan että kelo on tervettä rakentamista niin siellä oli jotahin jonka aistin jo sen haastattelun aikana et ei ole ihan miun paikkain - vaik en sitä itse aluksi uskonutkaan. Ajattelin ettäs ajattelen vaine turhia muttas pakko se oli uskoa kun piti alkaa tabuja heittää nielua kohen.
Toinen oli täsä mennä endinä kun käväisin avittamassa entistä pomoain ja tein hommia kylämme juuri vasta uudistetussa taidemuseossa. Se on rempattu ylt´ ynpärinsä uusiin kuosiin joten puhdasta ja tervettä on... Siellä touhuissain tunsin kuin on tunkkaista ilma tuo hengitettävä ja kussa kotiain sieltä jouduin niin lääkitys päälle.
Nytten sitten käväisin pari päivää sitten perheellisen tyttärein tykönä vosekkimassa autoin kesärenkaat puti-puhtahaksi. Ja samalla sit hörppäsin kaffeet siel heidän kotonaan, sisällä. Heillä on kaksi kissaa ja kaksi koiraa jotka sisätiloissakin ovat. Eikää mitä - tänään aloitin allergialääkitykset...
Ettäs tälleensä...
   Taistelin täs tosiaan päivänä muutamana sitten Suklaatille uudet tassuset allensa. Se oli perjantain aikaan kun myräkän nosti melkoisen. Antoi tuta Tuimaa Tuulta kera viti valkian höntyväisen jota lumeksi kait kutsutaan. Antoi niin vaakasuoraan kuin pystyynkin.
Samaisena päivänä miun piti kylille ureta jotenka ei kun vaine Mummero kykkimään kupeelle Hepo Hopian ja kaviota ylös yksi toisensa jälkeen. Sinne siirtyi pyörä toisensa jälkeen entisensä tilalle, ja mie siin tuskastelin että ollappa täsäkin nyt sitten taasen joku KAKS´LAHKEINEN paikalla joka hyvää hyvyttään täänkin työn tekisi?! Ei tarvihteis miun taasen sitä tehdä...
Ei sillä - olenhan tuon ennenkin tehnä. En siihen ole ketään kaks´lahkeista tarvinnut vaan osaan vaihtaa renkaat nuo itsekkin. Olen vaihtanut ns. aina jos ei oteta laskuun sitä aikaa kun puolisoin ne joskus hyvää hyvyttään saattoi vaihtaa; miunkin silloisen autoin tassut samalla kuin itsensä autosen tassut vaihtoi... Muutoin isse olen kyllä tehnä. Joten - miksipä sitten ei nytkin... Muttas kun se on niin tympiää hommaa! Ja vasiten tuollaisen tuiskun ja tuiverruksen keskellä kun PITÄÄ vaihtaa heti ( juuri tuolloin, tuona päivänä ) jotta pääsee sitten lähtemään het´ sillään ajoon eikää näin päivää parempaa voinna vuotella.
   Posti-Pate ahkera kiikutti taasen parit laskut postiautollaan lootaani miun. Sen viimoista hommelia niiden maksaminen kun Matti se jaksaa yhä vaine vierahanani olla. Laskeskelinkin jotta nämä vuotoksessa olevat laskut ovat yhteensä sen muutamia satasia. Avasin kuoret ja katsoin. Katsoin ja laskin. Joo yhteensä ovat sen arvioni mukaan muttas toinen odotettua pienempi ja toinen odotettua suurempi. "Tasan käyvät siis onnen lahjat" nuo...
Se vaine että tiedossa on viel "kystä kyllä" lisääkin. Vuotoksessa on muun muassa taanoisen putkimiehen lasku; saturaisia useampiakin menee siihen. Simmulasit piti uusia; toiset - useatkin - sataset siihen. Ja sitten oli viel jokin jota en nyt muista muttas siihenkin se vaine satasia pitää "tarjota". Jotta eipä täsä raha pesää tee vaan haihtuvi kuin tuhka tuuleen jos vaine tuosta ovestain sattuu sisähän "astumaan"...
Otsikon juurikin luin paikallisesta sanomalehdestä ( artikkelia en kerennyt lukaista kun piti jo liitää etiä päin miun... ) kuin joku on säästänyt vuodessa sen 10 000e tuloistaan ja niillä sitten jotahin matkaa kait tehnä. Mietin vaine että kyllä näillä miun tuloillain varmaan sellaisia summia säästetään! Joo-o, jo vaine. Hyvä kun hengissä pysyy... Se oli muuten hamppilekurin lasku se jota muistelin - sinnekkin muutamia saturaisia... Että joo...
   Hamppilekuriin piti miun mennä yksityiselle kun eihän tuonne tavan "arvauskeskukseen" oikein pääse. Ja jos pääseekin niin käy kuten miulle kävi kun vuositarkastukseen menin. Vilkaisivat suuhuni ammollaan olevaan, totesivat että hyvältä näyttää ja kaik on kunnossa; vasiten kun juttelin taanoisista leukaperieni onkkelmista kun ne puutuivat ja hyvä kun pystyin syömään mitään!
Jotenka varasin tuon käyntini jälkeen ajan yksityiselle tietäin että kaik EI ole KUNNOSSA. Tämä ottikin asian vakavasti ja tutki kunnolla koko purukalustoin. Sieltä löytyi mm. kaksi paikattavaa reikää, hammaskiveä ja tutkittiin siin tämän kipuni miun mahdolliset aiheuttajatkin... kera yöllisten purentakiskojen. Elikkäs paneuduttiin perin pohjin asiaan ja asiahan sitten tulikin kuntoon. Nyt on kalusto kunnossa ja tosiaan laskukin sitten sen mukaan tulossa!
   Toinen mikä on rinovaa sorttia on tuo niin ikään "arvauskeskuksen" tavan-lekurien puoli. Käväisin sielläkin kovin kivuliaan jalkain taatta. ( Särkee lonkkaa ja sitä myöten koko koipea oikeavaa. ) Siellä oli "diagnoosi" että ei kun liikkumaan vaine enempi ja jumppaa - jumppaa pitää tehdä.
Menin yksityiselle lekurille joka taasen paneutui asiaan kunnolla. Sanoi että ei ole kyse lihasperäisestä vaivasta kuten tk:lla väitettiin. Lähete mangneettikuvaukseen ja sitten ortopedille... Katsotaan löytyykö mitä vahi ei mitään kussa aika tulee.
Ja sitten löytyy laskukin aikas moinen. Sanoisinko että vajaata tonni hupenee sinne.
    Jotta "saa" tällainen köyhä päivärahalla ( ja pikkusen avustusta siit sivusta, tietyltä taholta, saava ) oleva ihminen säästettyä varmaan ihan nuin vaine esim. jonkin etelänmatkan verran rahnaa, ihan nuin vaine kasaan... Eikös olekkin helppoa? Hyvä kun saa edes nämä pakolliset laskut maksettua jos mieli on joten kuten terveiden kirjoissa pysyä! Ihan kauhulla ajattelen aikaa tulevaa ( jos en töihin pääse mihkään ) ettäs mites sitten kunne en saakkaan pihistettyä vähistäin laskujen vertaa rahnaa, en saa esim. käytettyä yksityisen puolen lekureita, niin kuis sitten terveyteni käy? Sitä-kö sitten vaine olla öllöttelee ja kivuissansa kärvistelee kun ei voi apua saada, etsiä, löytää, mistään kun ei ole rahnaa millä sitä ostaa?
   On se aivan älytöntä mihkä on nykyään mennyt tuo yleisen puolen terveydenhuolto! Se kuin siellä voi käydä mutta ei sitten tule "hullua hurskaammaksi" kun eivät ne siellä mitään tee. Eivät tutki perin pohjin, eivät lähetteitä edes ielleen tee että sitten josain ees tutkittais! Se on vaine ain se samainen lause: liikuntaa ja jumppaa. Korkeintaan lähete fysioterapeutille jotta se sitten neuvoo MITÄ jumppaliikkeitä pitää tehdä.
Ajatuksella ettäs jos vaikka olisikin jokin vakavampi tauti kyseessä... tulisi syöpä... tms. ... mitä he silloiun tekisivät? Jumppaa ja liikuntaa? Tutkisivatko mitenkään? Olisiko sitä vaine tyytyminen heidän lausuntoihin kun ja jos ei voisi yksityisen puoleen kääntyä? Ihan kauheaa!
   Tietty jos töitä olisi... mut-kun... en niitä tosiaankaan tuolta Nevadastakaan nyt sitten saanut. Ei vaine ole miun paikkain se, ei ole. Kuten jo täsä atvailin taanoin niin se on liian turistinen paikka miulle. En viihtyisi siellä tungoksessa. Hulluksi tulisin niiden ihmisten keskellä siellä.
Siks toisekseen se paikka oli klyyvarillein ei-hyvä. Vuokra-asunto olisi niellyt "piskuisen" summan ja kun tätä Humisevaaharjua en saanutkaan vuokrattua kellekkään...
Joten ei onnaa, ni ei onnaa.
Toisaaltaan... käväisin taasen yhdellä valokuvauskeikalla täsä tuon reissuin jälkeen että siitä sitten tuloja? No, ei. Ei siitäkään sillä se oli ( kuten yleensäkin miulla on ) vapaaehtoiskuvausta joten siitäkään ei Matin "paikkausta" heru. Ei edes piskuista taskurahnaa.
Myös toisalle luovutin valokuviain käyttöön... sekin ilmaista hommaa, joten ei siitäkään apua rahnapulaani ollunna. Snif.
   Eli näillä menhään mitä Luoja on antanut...

"Niillä mennään mitä Luoja on antanut:
      jalat nuo kantavat.
Niillä touhutaan mitkä Luoja on antanut:
      kädet nuo tekeväiset.
Niillä tunteilla eletään mitkä Luoja on antanut:
     - mutta miksi sydän särkynyt on olemassa?"
     - made in I, vuonna 2015 -

   Vuotin Georgea syvän sykkyrällä jotta jotahin...
Kuuluikin "kummia". Mies ilmineerasi itsensä ja kertoili et täsä kohta helpottaa. 
Miten voikaa ihmisen mieltä lämmittää, miten voikaa NAISihmisen tunteita lämmittä pelkästään se että jähmeä, jäykkä, jämerä, jäyheä ( ja mitä niitä onkaan muita j-kirjaimella alkavia substantiiveja olemasakaan? ) perus-suomalainen Mies ottaa miut huomioon näin yhteydenotollaan? Mies joka tietää paikkansa, tuntee sen, ja jonka miekin tunnustan, niin mies tuollainen ( miulle niin... ) osaa ottaa toisen huomioon.
Vuotin tovin... sekä mietin täsä "tunnepuuskassain", täsä mielein myllertäissä että kele, eikö sitten mitään! Kerkesin jo maalailla kaiken laisia skenaarioita mielessäin ja ennen kaikkea ettäs onko jotahin tapahtunut?! Noituin "siin sivussa" kaik kaks´ lahkeiset sen hornan tuuttiin. Manata miehet kaik´ Maan Matosten joukkoon. Painaa kaik´ pohjasakkaan. Lyödä loskaa likasakkiin lisää.
Sainkin tietää jotta "kaik´ hyvin on". Sain tietää miksi vaiti oli, misä menhään, mikä tilanne on?
Onnessain olen. Vuottamahan jään tulevaa... "uskossa, uudessa, uljaassa" sillä todellakin tiedän että tulevaisuutta on olemasa! Ja se ettäs se on olemasa ( ain kannattaa sinne nurkan taakse kurkata! ) niin voinen kait täsä, nyt, näin, alkaa lausumahan, luikahuttaa suustain ulos, et miksei vällee voisi ilosta hihkua? Revitellä kunnolla kun onni onkii omaansa, olo on onnellinen onkalossa omassa?