Sain suvultani omppu-pomppuja jotka olivat valmiiksi pehmiät. Piti alkaa het´ sillään kehittelemään et mitäs niistä tekisin? ( Jotenka nyt on tään ohjeen omppu-pomppu-sose on ihan vereksistä ompuista tehtyä sosetta - ilman sokrua! )
Tosca-piiraan tein Töissäin täsä taanoin ja silloin oli Pomon kera juttua ettäs voisi kyl oikeestaan tehdä gluton muttas kerroin hälle jotten ole koskaan viel kokeillut itse Toscan tekoa gluton-muodossa, joten jätinpäs sit tekemäti sen siellä - kunne nyt päätin kopasta!
Näinpää nyt sit tein "kaksi kärpästä samalla iskulla": sekä omppujen käyttöä että Toscan tekoa ( harjoitusta ) gluteenittomana:
Maidoton, gluteeniton, sokru-sokeriton, soijaton, hiivaton... sis. mantelia ja kananmunia.
n.100g leivontakasvisrasvaa sulatettuna
1dl Erytritoli-sokrua
2kpl kananmunia
1,5dl Viljatuotteen vaaleaa jauhoa
1,5tl leivinjauhetta
n.1dl vettä
50g leivontakasvisrasvaa
1dl Erytritoli-sokrua
2rkl Viljatuotteen vaaleaa jauhoa
n.75-90g mantelirouhetta
n,1,5dl omppu-pomppua soseena
- Sulata leinontarasva ja jätä se jäähtymään.
- Vaahdota sokru ja kananmunat kestävätksi vaahdoksi.
- Lisää munavaahtoon kuivat ainekset ja sitten jäähtynyt rasva, koko ajan sekoittaen joko käsin tahi koneella vatkaten.
- Lisää neste elikkäs vesi vielä taikinan sekaan.
Jos näyttäs että tulee liian tiukka taikina ( ei ole sellattiis "jouhevaa" massaa ) niin lisäile pikku hiljaa hivenen vettä ja katso milloin tulee valmista. Viljatuotteen jauhot nimittäin turpoavat aikas hyvin...
- Laita taikina leivinpaperiselle tahi voidellulle vu´ualle ja paista...
- ... kiertoilmauunissa +180´C niin että piiras saapi pienen, kestävän, pintakuoren.
- Tee tosca...
- Laittele kaik ainekset joko emaliseen ( ehjä pintaiseen ) tahi ( ehjään ) tefloniseen kattilaan ja keittele niin ettäs tosca alkaa saeta, valmistua.
- Kumoa tosca piiraspohjan päälle, levittele se siihen.
- Paista viel pintansa kaunihiksi, tosca-maiseksi, kiertoilmauunissa +180´C - kunne onpi valmista.
sunnuntai, 8. syyskuu 2019
Kommentit