Sain suvultani omppu-pomppuja jotka olivat valmiiksi pehmiät. Piti alkaa het´ sillään kehittelemään et mitäs niistä tekisin? ( Jotenka nyt on tään ohjeen omppu-pomppu-sose on ihan vereksistä ompuista tehtyä sosetta - ilman sokrua! )
Tosca-piiraan tein Töissäin täsä taanoin ja silloin oli Pomon kera juttua ettäs voisi kyl oikeestaan tehdä gluton muttas kerroin hälle jotten ole koskaan viel kokeillut itse Toscan tekoa gluton-muodossa, joten jätinpäs sit tekemäti sen siellä - kunne nyt päätin kopasta!
Näinpää nyt sit tein "kaksi kärpästä samalla iskulla": sekä omppujen käyttöä että Toscan tekoa ( harjoitusta ) gluteenittomana:


69948759_2452294991719536_80900605025179

   Maidoton, gluteeniton, sokru-sokeriton, soijaton, hiivaton... sis. mantelia ja kananmunia.

n.100g leivontakasvisrasvaa sulatettuna
1dl Erytritoli-sokrua
2kpl kananmunia
1,5dl Viljatuotteen vaaleaa jauhoa
1,5tl leivinjauhetta
n.1dl vettä

50g leivontakasvisrasvaa
1dl Erytritoli-sokrua
2rkl Viljatuotteen vaaleaa jauhoa
n.75-90g mantelirouhetta
n,1,5dl omppu-pomppua soseena

- Sulata leinontarasva ja jätä se jäähtymään.
- Vaahdota sokru ja kananmunat kestävätksi vaahdoksi.
- Lisää munavaahtoon kuivat ainekset ja sitten jäähtynyt rasva, koko ajan sekoittaen joko käsin tahi koneella vatkaten.
- Lisää neste elikkäs vesi vielä taikinan sekaan.
Jos näyttäs että tulee liian tiukka taikina ( ei ole sellattiis "jouhevaa" massaa ) niin lisäile pikku hiljaa hivenen vettä ja katso milloin tulee valmista. Viljatuotteen jauhot nimittäin turpoavat aikas hyvin...

69615692_1099736806890514_35295205437892

- Laita taikina leivinpaperiselle tahi voidellulle vu´ualle ja paista...

69943293_667538297098112_430378412941928

- ... kiertoilmauunissa +180´C niin että piiras saapi pienen, kestävän, pintakuoren.

- Tee tosca...

69874624_472040683643723_675077336184599

- Laittele kaik ainekset joko emaliseen ( ehjä pintaiseen ) tahi ( ehjään ) tefloniseen kattilaan ja keittele niin ettäs tosca alkaa saeta, valmistua.

70325123_390620571654708_193924970491097

- Kumoa tosca piiraspohjan päälle, levittele se siihen.

69782416_421365818518330_404176866597928

- Paista viel pintansa kaunihiksi, tosca-maiseksi, kiertoilmauunissa +180´C - kunne onpi valmista.