...vahi mitenkäs se menikään tämä eräs kuulu lausahdus erään sketsihahmon?
Nämä tosin eivät ole mitään sketsejä, nämä valokuvaamani ja leipomani leivonnaiset, vaan ihan tosinta totta ja Töissäin ( pääosin Töissäin ) tekemiä leivonnaisia:


2020.6.16.%20Lemon%20curd-mansikka%20ker

   Lemon curd-kampsikkainen kretakakku normaalilla pohjalla ja lakton maitotuotteilla.
Toiset työntekijät olivat leiponeet ja paistaneet pohjan tähän valmiiksi kun olin vapaapäivälläin, muttas sitten itse täytin ja koristelin tämän.


2020.6.16.%20Mutakakku%2C%20valkosuk.%20

   Mutakakkunen jo puoliksi asiakkaiden toimesta nautittuna ( kun ei aina kerkiä kuvaamaan ajoissa ... ).
Normaalit jauhot, muutoin lakton ( tumma suklaa ja ainekset muut ) muttas noi valkosuklaiset raidat sis. maito-maitoa. Pöh.
   Ja se ettäs toi sisustansa näyttävi vielä ra´alta... kenkä leipoo niin tietävi kyllä tämän... niin se kuuluu ihan oikeesti asiaan: Mutakakkusen pitää olla "hivenen" "sula" sisuksistaan kun se on valmis.
Sekä kunne se sitten tarjoillaan, syödään, niin jos kakkunen tämä on kerennyt jo jäähtyä ( jolloin sisuksensa tuo kohmettuu ), ellei ole het´sillään paistettuaan jo kerennyt hävitä "parempiin suihin" kokonansa, niin pitää hivenen lämmä: sisuksensa sulaa sulan suklaan oloiseksi. Siihen sitten kun jotahin viel kylkijäiseksi... jätskiä, kermaa tms. maitotuotetta/maitoa korvaavaa tuotetta! Jam!


2020.6.17.%20Mustikka-valkosuklaa-juusto

   Mustikka-valkosuklaa-juustokakku, normaali.


2020.6.18.%20Mutakakku%2C%20valkosuk.%20

   Mutakakkunen uusi muttas nytten hivenen erilaisella "kädenjäljellä" koristelussaan.
Kaksi kuvaa siksi että kakkusen tämän "paksuus" sekä koristelu näkyvi.

2020.6.18.%20Mutakakku%2C%20valkosuk.%20


2020.6.21.%20Kaikettomat%20letut%20ja%20

   Kotonain, issellein, Jussin kunniaksi pitsiset Plätyt kera Chia-siemen-kampsikka -hillokkeella.


2020.6.23.%20Sekahillo-t%C3%A4ytekakku.%

    Sekahilloinen täytekakku ( sis. mm. omenaa puolukkaa, mustikkaa, mansikkaa, vattua, päärynää ).
Gluton pohja, ja jällevän.... Voi, miksi, oi miksi... muutoin lakton MUTTA kun sisuksissaan ja päälläänsä on kretan seassa hiven sellaista vaniljacream-jauhetta että se muuttaa sit koko kakkusen tään maidolliseksi!


2020.6.24.%20Vattut%C3%A4ytekakku%2C%20g

   Ja sit viel tänä aamuna kun käväisin toisten viel varmahan koisiessa, vedellessä hirsiä pitkiä perässänsä, Töissäin koristelemassa eilennä täyttämäni, kaksi tsipaletta tällaisia Vattutäytekakkua.
Gluton ja lakton.
   Lehdet kävin poimimassa suoraan luonnon vattupuskista muttas itte vattusten marjat eivät viel tällä levelillä kypsiä ole jotta niitä olisi viel poimia....


   Tämän.... näiden viimeisten, kakkusten valmistuttua ja ne kylmään kaappiin lykättyäin, otimma viel ja keitin issellein yhden kupposellisen kaffeeta, istahhin alas juurikin tämän valokuvain pöytäsen äärelle ja - "otin aikaa". Fiilistelin. Nautin.
Kun kerta olin yssin ( jällevän ) paikalla, ei asiakkaita, ei toisia työntekijöitä, ja miulla ei mihkään sanottavaa kiirusta kun vapaapäiväni on tämä päivä kuluvainen muutoin, niin kerrankin oli aikaa ISTUA työpaikallain ajan kera! Ihan vaine ollen. Wau! ( Pomolle terveiset; tätä aikaani istuissa en laskenut/laske työajaksein :)  )
   Tuumailin siinä kaffeekupillista kaffeeta suuhuni tuikkailessain ettäs mie nautin - juman-kekka, mie nautin!
   Nautin siitä kun saan näin näkyväistä aikaseksi. Vaikkas aikaa tähän tälläisen meneekin ( en ole nopea kuin elohopia! ) niin siltikin - kunne valmista tulee, ja jo silloin tehdessäin, mie nautin suuresti.
Tiedän toki ettäs "katoavaista" kaikki tämä on sillä hetkellä kun asiakkaat nämä leivonnaisemme/leivonnaiseni suihinsa nauttien ( toivottavasti nauttien? ) laittelevat, muttas siltikin! Siltikin - sen piskuisen hetken kun näitä teen, ja sen piskuisen hetken kun nämä valmiita ovat, ja laitellaan tarjolle asiakkaille valmiina, niin onhan se - hyvänen aika sentäs - nautintohan se sekin on! Ne ovat valmiita, ja kauniita?
   Nautin siitä kun pitää osata ajatella tulevaista suunitellessa mielen päällä ettäs miltäs se ja se näyttäisi sitten valmiin? Pitää osata ajatella kokonaisuutta etukäteen, nähdä ns. kolmiulotteisena etukäteen, se lopputulos mihkä tähtään.
Pitää tietää mihkä omat rahkehet riittävät, mitä voi kuvitella tekevänsä. Toki itseään aina haastain ettäs kyllähän mie tuon ja tuon osaan - osaanhan mie? Ja jos en osakkaan niin sitten vain tehdään; "kyllä työ tekijäänsä neuvoo"....?
   Nautin siitähin, kun tiedän aina ettäs mitä pitää tehdä, mutta ainekset ovat sitten ne mitä Pomo on ostanut ja tuonut: siitä sitten "väsään", laittelen kasaan, niistä olemasa olevista aineksista, sen mitä pitää tehdä. " "Monet ovat konstit": sanoi akka kun kissalla pöytää luuttusi."
Haasteellista - kyllä. Mutta vaikka se terssiä antaakin haasteistaan näistä, niin siltikin - siitä osaa nauttia kun ei "herneitä" ala "nenuunsa" poimimaan liian kera. Ottaa vaine vastahan sen mitä tuleman pitää ja sillä selvä.
"Soveltaa."


   Jälkikirjoitus:
   Vapaapäivääni tosiaankin vietän tänään muttas kuten muuloinkin vapaillain niin niin nytkin; "löysimmä" täsä päiväsyvämenä issein Töistä "fiilistelemästä":

105502491_711135586406932_42763182963441

   Pyörähytin kaksi tsipaletta Sitruunatorttenaa, maidotonna.
Otimma leikaten palasen yhdestä näistä torttenasta ja Pomo otti sekä herkutteli - "laadun tarkkailuna" tietenkin vaine...

105019246_294673961909739_23609434315157