KAIKETTOMIA TÄYTEPATONKEJA, kun maailma kyrsii. 

122453810_1800372610120636_4661125932702

( menimmä eilennä sinne sairaalaan ja tulema oli se mitä oli: tänään selvittelen potilasvahinko-puolelta jottas olisko mitä jos vaikkas "älähtäisin"? )

122701438_1084000015387829_2930628569747
 
Täytteiksi löysimmä kaappieni kätköistä:
6 tsipaletta aivo isoja valkkaria
1 tsipale keltatsipuli
2kpl tomskua
pussukallinen jotahin ärtsyä pepperoonimakkaraa murusina
läjä jotahin mozzarellaa ja jotain muuta juustoa korvaavaa tuotetta raasteena
- Kaikki nää käsiteltyinä; kuorittuna, pilkottuna ja sopivasti sekaisin sotkettuna.

Itse patongit:
6kpl kananmunia
1dl Viljatuotteen tummaa jauhoa
6dl Viljatuotteen vaaleaa jauhoa
1dl pellavarouhetta
3tl leivinjauhetta
6dl vettä

122489999_439839860319728_71858186586435
 
- Vatkade vatkaimella kananmunat kestäväksi vaahdoksi.
- Lisää vaahdon sekaan osanen kuivista aineksista ja vesi; sekoita kuohkeasti käsin sotkien.

122339495_408281537243686_73673120642717
 
- Loput jauhot. Jätä hiveneksi aikaa "turpoamaan".
- Varusta leivintasollesi leivinpaperi ja ripotelyy siihen jauhoja.
- Nosta 1/4osa taikinasta leivinpaperille tuolle ja levitelyy jauhoisin käsin tahi kaulimella leipoin levyksi.
KÄYTÄ jauhoja sillä takertuu nopsaan leivinpapruun kiini!

122412342_380475643147097_92547600919611
 
- Levittelyy 1/4osa täytteestä tälle taikinalevylle ja paprua tuota alla olevaista apuna käyttäin, rullaati-rullaa patongiksi.
- Nosta paronki kaksin käsin nopsaan leivinpaprulliselle leivinpellille, ja tee loput kolme patonkia samoin.
- Lämmä kiertoilmauuni n. +180´C.

122292488_3144765568979942_3084655749721
 
- Vetäse jotahin ruokaöllyvä tahi vaikka kasvisperäistä leivonta/paistorasvaa patonkien pintaan ( mie vedin viel tollattiis viilotkin pintoihinsa noihin ) - sekä paista.

122326763_960411957775315_69841994469298
 
- Valmista on kunne näyttää valmiilta ja tuoksu käy lävitse huushollisi