...taasen antaamuksella.
Appelsiini-marmelaadilla Pookkanakakkunen, normaalit jauhot "uunissa", lakton.
Toisten tekemä pohja ja miun täyttö sekä koristelu.
Päällisen kuvioinnin "sivalsin" käyttäin tavan ruokaveistä....
Kierteinen Boston omenahillolla, normaalit jauhot, maidoton.
Tähän tein hivenen "tvistiä" laittamalla päälle normaaliin tomskuun nesteeksi kaffeeta, eikää vettä vaine.
Maapähkinävoi-uunijuustokakku, normaalit jauhot, lakton.
Pohjansa tein Orea-kakseistä ja vaine pohjan osalle; ei taikinaa ni minkähänlaista olleskana reunoillensa.
Suklainen Luumu-täytekakku, gluton, lakton.
Tummapohjainen pohja - tositen tekemänä, miun täyttö ja koristelu. Luumua mm. tuossa päällisen kreta-massassa mukana.
Valkosuklaa-aprikoosi -täytekakku, gluton, valkosuklaa sisältää MAITOA.
Toisten tekemä pohja, miun täyttö ja koristelu - taasen.
Tira-misu-juustokkakku, normaali pohja, lakton.
Tään Tira-misusen suunittelin leipovani tänä joulukautena Töissäin jo ennen kuin paikka tää nyt aukesi. Halusin leipoa tään!
Nytten vasta sen sitten kerkesin tehdä, nytten vasta kävi ns. aikataulutukset yksiin tään leipomiselle - ja enää on vaine noin viikko jäljellä Jouluisen puotimme auki oloa.
Appelsiininen glögi-juustokakku, gluton, lakton.
Piipparit tietenkin pohjanaan, massassaan applsiiniä, glögiä ja jouluisia maustehia. Päällänsä glögi kiilteenään ja sitten viel koristeeksensa laittelin raastamaani appelsiinin kuorta kera leikkelemieni appelsiini palojen.
Puolukka JA kinuski -täytekakku, normaali pohjalla, lakton.
Toisten tekemä pohja, miun täyttö ja koristelu. Koristelun jätin tarkoituksella tuol viisiin "rustiikkiseksi" sillä eihän kaiken tarvitse ain olla tip-top!
Päällisessä on seassansa täyttehen kinuskista mm. kretamassaa, hivenen reunalta-toiseltakin valuvaista kinuskiputousta; kuvasin vaine näin "siistiltä" puolelta josa on vaine kretaa yllänsä.
Ja päällisensä kinuskin ( kuten olen ennenkin jo kertonut ) keittelin isse kasaan...
Viikunainen Luumu-täytekakku, gluton, lakton.
Pomon tekemä pohja, miun täyttö ja koristelu.
Teimmä tästä päällisestään ja koristelustaan nytten kaikkea muuta kuin "sliipatun". Kerrankin tälläinen höttöinen, pörheämpi. Sellainen talvisten, joulunaikaisten, lumikinosten kuohkea ulkoasu.
Viikunainen Jouluhalko, gluton, lakton.
Ja täsä tein sitten tuon itse kakkusen, käärön, taikinaisen tuolla viisiin seepraraitaisen; tumma- ja vaalearaita vuorotellen samaisessa käärölevyssä ja sittemmin itse asiakkaan edessä hänen tilattuaan palasen tästä "lystistä".
Omenainen Brita, normaali, lakton.
Pomo teki pohjan, mie täytin ja koristelein.
Se oli sitten tälle joululle EKA kerta, kun Britanen tällainen leipsatiin. Tavallaan on tehtynä näitä ainaskin noin kertasa viikkoon! Nyt viedään sit jo kolmanneksi viimoista avoinnaolo päivää ja nyt vasta Britaa tarjolla!
Elikkäs "älä koskaan sano; ei koskaan"....
T - tupla-i -kerien -kaffeekakkunen, gluton, lakton.
Kerrankin tumma raita jouluisen luumuisena.
Ja sitten kotio Humisevalleharjulle töihin:
Eilennä ehtoolla laittelimma taikinanjuuren käymään. Tänä aamuna ennen Töitäin hieraisin taikinan valmiiksi ja tältä se sitten näytti päiväsen tään kohottuaan, kun tänä pänä Töistäin stallade kotio.
Ja itse Leipäsistä Kaikettomista osanen jo paistettuina, täsä:
Työviikko takan. Leivontaa, asiakaspalvelua, tiskausta, yms.. Siihen kotini työt, huushollini siivousta, yms..
Nyt, nytte otamma ja huokasen. Oikein syvään. Heitän mielestäin Työt, heitän kotityöt ja tämän konehenkin tästä kaikkinensa. Pistän itsein pitkin pituutain tuohon Itulaatikkoni pohojalle ja OLEN VAINE.
Kasson sitten huomenissa mitä tuopi tullessansa päivä tuo uusi? Onkoo se siivouksen jatkamista ( kun en sitä kerralla kykene tekemään ) vahi pitiskö rokulipäivän: vihoin ja viimein kamerain kera heilumahan Maailmalle Avaralle. "Lintsaisin" siis näistä kotitöistänikin....? O-hoh!
-----------------------------------------------
Lisäystä jälkikäteen. Lisäyksenä loput loppu vuoden tään "loppasuut" nää.
Ja ensi alkuun anteeksi suonetteko sen, ettäs kuvat nämä ovat taasen tällattiis "minejä"?
Kuvasin kännylläin Töissä ollessain ja sitten kunne nämä siirtelen kännyltäin konehelle, niin ne jotankin kummasti kutistuvat pienempään oloon ja tilaansa? En tiedä miksi ( selvittelen sitä ) ja pahoillani olen sankkevan tästä "suuntauksesta". Samaten kuin siitä, ettäs kännyllä nämä kuvat ovat kyl kohtuu teräväiset, muttas kussa ne sit välittelen koneelle taltehen, niin laatunsa on sen jälkeen mitäpähän on... Sori....
Viikunainen Jouluhalko, gluton, lakton.
Teimmä sitten vuorostansa, ihan vaine huvin vuoksi kun tahdoin nyt vaine tehdä, täl viisiin "seepra-raidallisena", elikkäs laittelimma samaiseen Kääretortun levyyn pituussuuntaisesti vuorotellen tummaa ja vaaleaa raitaa tulemaan. Rullatessa sitten näkyvät nuo värien vaihtelut kuvan tään kaltaisesti käärössään.
Puolukka-appelsiini-suklaakakku, gluton, lakton.
Pomo teki jällevän "pohjatyöt" ja mie sitten täyttelin massoilla sekä hilloilla, ja koristelin pintansa.
Sacher-kakku vadelmahillolla, gluton, lakton.
Kuvissain näissä het´ päällystettynä ja sitten kotvasen kuluttu kun päällisensä on jo jäähtynyt suklaan sulattamisen jälkeen ja saanut mattaisen pintansa;
Pomon tekemä pohja, miun täyttö ja koristelu.
Luumukakku luumuhillolla, gluton, lakton.
Pomo tekaisi pohjan, mie täytin ja koristelin.
Omenainen Brita, normaali jauhoinen, laktoositon.
Ja toinen Omenainen Brita ( pomo teki pohjan mie kaiken lopun... ) hivenen toisin koristeltuna.
Meni tilaukseen, ei ollut mitään rajoituksia ( joka on todella harvinaista nykyään, ainakin tuossa meitin puljussa josa tuntuu ettäs jokaisessa saapi kiertää ainakin yhtä ainesosaa, josko ei useampaakin! ), ja vapaat kädet koristeluunkin. Vau, nautimpas!
Kiehautin itse omppu-pomput sisällensä maustain mielein mukaan, jne....
Suklaamoussekakku mustikkaisella hillolla. Normaalijauhot, lakton.
Täsäkin oli vapaat kädet tehdä - tilauksesta toimitettava kakkunen.
Väliin suklaamoussea sekä yllensä. Sivuun ja koristeeksi kretaa, yms. maitotuotetta. Hiven ( ei paljoa ) koristeita, ja se oli sit siinä.
Edelleenkin kun "uskon", ettäs mieluummin vajarit kuin överit tavan-kakuissa. Toinen juttu jos sitten puhutaan Överi-kakuista, niissä sit "revitellään" kunnolla...
lauantai, 19. joulukuu 2020
Kommentit