Mihkäs sen mielen pistät kun mieli aina mukana kulkee? Miten voinet mieltäsi hallita, ajatuksias kalhita, asettaa aloillensa...
Se alkoi sitten tääkin aamu tuima ajatellen yhä iellehen häntä mennyttä...
Otimma kädestäin hopiapalasen poies joka siihen laitettihin tuossa päivänä muutaman kun alkoi ajamaan sitä. Siis suomeksi mätimään se leikkaushaava olevainen. Ja sitä varten, bakteerikantaa hillitsemään, asetettiin päälle tuon haavasen sitten sellattiis pehmiä, aivan kuin huopapalanen joka hopiaa sisältää.
( Etsin tietoa tästä hopiasta netistä ja se on todellakin noin! Mietin vaine, ettäs silloin kun EKA kerta käväisin Arvaukeskuksessa tästä kädestäin "juttelmassa" sen alkaissa sitä ajamaan, niin miksi ei JO silloin tätä ehdotettu ja tuohon laitettu? Miksi piti vuottaa näin pitkälle? Ja ettäs nyt vasta sitten antibioottia siihen kun satuin itse siitä mainitsemaan...? )
Sitä hopiaa siin taivastellessa ja vaihtaissa tavan siteen paikallensa mietin aikoja mennehiä ja sitä kuin sitä monet kerrat toisen haavoja hoisin, puhdistin, sidoin... Eräänkin verestävän haavan sainen olla mukana kokemassa.
Oma-ohtaimesti ajatellen; siin on ihminen jota olen "paikkaillut" puolelta ja toiselta. Ehyeksi koittanut korjata osaamain mukaan. Niin ruumiillisesti kuin varmahan henkisestikin. Ja mitä sainen "palkaksi"? Kenkää.
Mitäpä tästä opit sinä ihminen? Sen ettei kuu kasva taivaalla.... noin niin kuin useampaakin sananpartta kerrralla lainatakssein... Niinpä niin. Toinen nyt niitä paikkoja saapi sit laitella. Jep, jep.


2021.3.25.%20Kaunista%20p%C3%A4iv%C3%A4%

   "Sivistys tulee kulmakunnille."
   Oikeesti; onhan se tullut tuonne mökkimme seutukunnallemme jo kauan sitten, muttas se on sit eka kerta kun tänne vetelevät TÄLLE puolelle tietä piuhoja minkähänlaisia.
Tuossa vasemmalla on ollut sähköistä vetoa, on ollut laulavaista puhelinlankaa - sen mitä mie muistan. Muttei oikialla konsa.
   Se mikä miuta kummksuttaa täsä nykyisessä jutussa on se, ettäs...
Näin kun "tuulisena aikana" pyrkiivät aina laittelemaan kaik´ piuhat maanpoveen, niin miksi sitten nyt näin ilmavetoina tekevät tään?
Oo-key, vetävät kyllä mahdollisimman tien viertä pitkin, josta sitä on sit helppo huoltaa, muttas kuiteskin - NYKYaikana kun jokahisen tahtovat vetää alle maan?


2021.3.25.%20Kaunista%20p%C3%A4iv%C3%A4%

   Yhä iellehen lunta valkiaa piisaa!
Näkymä tänä Herran vuotena 2021 näin maaliskuun loppupuolla ja sitten...

164526650_4141613029205405_6901514718514

...samaiselta paikalta vuosikas sitten JO maaliskuun alkupuolla jolloin käväisin varmahan jo toisen kerran keväisiä haravointitöitä tekemässä tuolla!
  
   Pihanmaan näin täynänsä ollen, ja kaikkien seinustojen edessä isojen lumivallien ollessa katoilta lumien tiputtua, ei vessaammekaan ieti mennä ole, kunne sitten kun lumet sulaavat paljon vähemmille.
Niinpäs teimmä "kyykkypissin" eräälle nurkkaselle ( maahan ) kun "hätä yllätti".
Mietin siinä kyykylläin ollessain, ettäs on se tääkin yks´ "tuulen huuhtoma perse". "Mie kyykylläin, pissillä, ja tuuli "huuhtoo" persettäin siinä ohimennessänsä." "Mistähän sekin sanonta on tullut; on tuulen huuhtoma perse, tahi sitte, ettäs jäi vaine tuulen huuhtoma perse?"
Tiedän et se tarkoittaa, ettäs joku on "puilla paljailla" silloin. "Matti kukkarossa." Muttas miksi siihen on sit liitetty "tuulen huuhtoma perse"? Onkoo se sitä, ettäs ei ole sit ns. rihmankiertämääkään vaatetta jäänyt olemaan? "Ei lutei, ei lumppui." Silloin on niin kuin Tuuulen Tuiteroinen päässyt hivelemään persettä?


2021.3.25.%20Kaunista%20p%C3%A4iv%C3%A4%

   Ei, eivät ole "vuodet veljeksiä keskenänsä", eivät.
Josko taanoin oli tuonne lonkkaan asti upota, niin nyt oli viellä aivan puolille väliä reittä jos vaine erehtyi astelemaan syrjään entisiltä jäliltä!
Katsoinkin varmuuden varaksi parhaaksi tampata uudet kulkureitit pitkin pihanmaata tätä, tuol viisiin entisen polkusen vierustaan. Ei tarvinnut sit "kiel keskellä suuta" kokeilla, ettäs osuuko entisille jäljille vahi humpsahdanko reittä myöten syövereihinsä?
Ja siihensä ne polkuset sit uudemmat tulivat. Hyvä oli astella kun vaine malttoi kotvasen vuottaa, kotvasen työskennellä.
Mihkäs Vapaaherrattarella kiirus olisi ollut....?
   Oli siel pihanmaalla tosin joku muukin, joku "ankkanen", räpylöinensä tepastellut....;

2021.3.25.%20Kaunista%20p%C3%A4iv%C3%A4%


2021.3.25.%20Kaunista%20p%C3%A4iv%C3%A4%

   "Lumeen piiretty posti."


2021.3.25.%20Kaunista%20p%C3%A4iv%C3%A4%

   "Lehtevä."


2021.3.25.%20Kaunista%20p%C3%A4iv%C3%A4%

   "Odottaen."
   Joku voinen tuumata, ettäs lammas. Joku näkee "timangin" - joku jotahin muuta.
Miul tää on odotus. Hetki ennen tippumista. Odotus, huokaus-hetki juuri ennen kuin tipahtaa.
Sillä tästä lumisen kinoksen reunan lumi"lampaasta" tipsahteli noin vesipisaroita noita, muttas aina juuri ennenkuin ne tipahtivat, niin ne vuottivat tovin, vuottivat hetkisen, ennen kuin sit tipsahtivat pinnalle maan.


2021.3.25.%20Kaunista%20p%C3%A4iv%C3%A4%

   "Talvi pitää kiini."


2021.3.25.%20Kaunista%20p%C3%A4iv%C3%A4%

   Ovat seutukunnat täynänsä lunta viellä, ovat tienpintaset myöskin lumen omana viellä aikas monin paikoin kun näin sivuisilla teillä ajellahan. Ei, ei viel olisi kesäisen renkahan aika hetikään...
Tosin, toisin paikoin jo sorakko tiellä näkyili ( isompien asvalttiteiden ollessa jo päiväsyvämenä aivan sulina ja jopa kuivinakin! ) ja toisin sitten oli sellaista soraa, sohjoa, lunta, jäätä - ja kaikkea niitä yksissä tuumin.
Sain siinä miekin tuta omani kyllä. Paikoin ihan iisisti, toisin sitten hivenen liirtäin kun totta turisen. Onni vaine vähäsen, ei suuremmin. Sen verta, ettäs hallinnassain oli ja pysyi.
   Ja mie nautin! Nautin haasteista pintain noiden. Haasteista pintojen haasteellisuuksista. Nautin siitä vaihtelevuudesta, nautin "kiel keskellä suuta" ajosta. "Mennähänkö vahi eiköö mennä?" "Pruu, Hepo Hoipia - otappa nyt iisisti." "No, Polle, on me pahemmissakin paikoissa oltu...?"
   Mikäs oli taasen Mummeron tään ajellessa ajan kera maita ja mantuja noita. Teitä pitkin "lesetellä". Kauniiden kevättalvisten maisemien keskellä, kaunihin Aurinko Armahan loistehessa.
   Kuin mie voisinkin ajatella ajavain ihan ammatiksein? Rekkaa; nuoruutein haaveammattini? Ei ehken sillä en kyllä jaksaisi niiden aikataulujen kera, enkä ruummillisestikaan nykyään enää. Jokin edustaja? Jep, jep... henkilöautolla - kyllä. En vaine tykkäisi itse ammatista, en. Misäs muissa ammateissa voisi olla ajoa? Ei tule mieleeni miun nyt.
Muttas kyl mie vaine tykkäisin. Ajan kera matkaa taittaa. Ajella pitemmältikin - jos vaine selkäin, häntäluuni, polveni ja käteni kestäisivät.
Elikkäs ruumis, vartaloin, ei enää kestä, ei. Muttas mieli halajaa kyllä sankkevan paljon. Se oikein liitää ilmoin halki ja kuvittelee vaikkas-sun-mitä! Onkohan sielu irtaantunut ruumiistain tästä...?


2021.3.25.%20Kaunista%20p%C3%A4iv%C3%A4%

   Viannankoski hivenen toiselta suunalta valokuvattuna kuin yleensä... Koskilammelta päin, jostain Vokulanniemen kohilta, itse -koskea ja kosken tuon patoa kohti.

   Näin tuli päiväsyvän hortoiltua Maailmalla Avaralla.
   Aamu menikin asioilla kylillä juosten....
   Ja nytten ehtoolla mm. tätä nakuttaissa. Ja, hei...
   Laittelimma aamusella tään Kulmakunnan postilaatikkoihin jokahiselle kynnelle kykeneväiselle ( jotka tiesin kynnelle kykenevän ) avunpyynön, nottas jos joku vaine viitsisi, joutaisi, kehtaisi, ja halajaisi, avittaa, niin täsä ennen lauantaita voinen käväistä tykönäin liekuttelemassa mattojain ulkosalla, ulkoistaa talouteeni kotiaan tehnehet villakoiraset?
Perustellen heille samalla siinä etten itse nyt oikein kykene liekuttelemaan tällä leikatulla kädelläin. "Imuroin kyl itse ja  muoskain mukelot ovat luvanneet tulla vosekkimaan.
Ajattelin olla, ja olinkin, Rohkelikko ja näin apua pyytää. Kopasta, ettäs toimiiko se tää "vaihdantatalous" ihan oikeestikin silloin kun sitä apua ihan oikeesti tarvitsee, ja hivenen isommaltikin näin? Ei siis mitään tyyliin et avitetaan josain nostamisessa, kantamisessa, tms., vaan ihan oikesti töitä tehden; mattoin puistelussa?
Luulossa suuressa ettei nyt varmahan kukaan, koskaan... Eihän nyt?
Onneksein väärin luulin. Juuri äskennä, kesken tään skriivauksein, käväisi eräs naapurini miun kyselemässä, ettäs kelpaisiko - voisi tulla huomenissa? "Olenkin katsonut, ettäs mikäs se nyt Mummerolla on kun ei ole siivonnut pitkään aikaan, kuten ennen?": oli kuuleman tuumaillut mielessään; "Liekö Korona tullut...?"
Onpas hyvä, sankkevan hyvä. Sit on taasen tovinen hyvä olla ja asustaa täällä Majassain Mahtavaisessa kun edes lattioilta enimmät saanen poies - pölyjen pyyhintään en ilkiä ketään kysellä....