Do niin, nyt uskallan jo äänehen loineh lausumahan tätä aatostain itänyttä jo sen parin-kolmen viikkosen aikaista... sitten kun viimeksi käväisin huudeilla noilla: olen taasen menossa/tulossa.
Tosin nyt on suunitteilla ihan pitempi tovinen tuolla jotenka luulenpa vaine etten kirjaile tänne blogiini kuten aikaisempina kertoina osasta osasen perään, vaan vaine yhteissummana tahi sieltä ja täältä jotahin. Kassotahan nyt kuitenkin ensin et toteutuviko tää toive ( toteutuuhan se? ) ja sitten et kuis se lähtevi kulkemahan. Ja sitten vasta "nielaistahan", eiköstä vaine?
   Täsä olemma jo varustanut "jälkeeni jääviä", nuita muksuin mukeloita auttavaisia, et sitten kun TE olette täällä asunossain täsä kun mie olemma poissa, niin muistattehan et tuolta löytyy tuota ja tuolta tuota? Muistakaa kastella kukkaseni - nuo vähäiset mitä niitä nyt tällä hollilla on ( jo ) kasassa? Saunan kun lämmitätte ja kylvette; muistakaa katkaista virtansa kiukaan tuon lämmittäväisen sen jälkeen - turhaan se siellä sen kylpemisenne jälkeen enää naksuttelee yksinänsä. Kun lähdette ulos: AVAIN mukaan - AINA!
Niinpä, mie lähden ja jälkipolvi jäljelle jää....
   Listaa pitkää kokonut olen paprulle ylös, notta muistan kaik´ tarpeelliset kamppehet kasata mukaani - ei, enhän mie huonomuistinen viel ole.... enhän?
Olen katsonut et mitään ei jää ylimääräistä jääkaappiini; mitä nyt eivät sit pirpanaiset nuo tarvihde myöskään...
Olen siivonut huushollin sille tolalle et sit on kiva tulla takaisin aikanansa tupahan tuuliseen asustamahan.
Viimeisempänä täsä tänä pänä käväisin vaihdattaa kesäiset tassukat talvitassuihin, -kenkiin, Hepo Hopiallein. Eipähän tarvii reissusen päällä pelon sekaisin tuntein ounastella esim. aamuisin et mimmottiis keli se sieltä tienpäältä oikein TÄNÄ pänä valkiaa? Nimimerkillä taanoisina mennehinä vuosina jo tään kyseisen kuun loppupuolla siellä hyvinkin liukastetuilla tienpäällisillä liikkunut - talvitassut alla silloinkin ollen.
   Ja vuotan sankkevan paljon, todella paljon.... ehken himpun liikaakin.... tältä tulevalta reissultain.
Odotan jännityksellä mimmottiis majaan sinne asetun nyt maate, millaiseen asumaan asetun? Sitä kun tiedä en vielä; konsa ole ollut siellä mihkä nyt olen menossa.
Kuulut olen suista tuttavain, ystäväin ja ystäväin ystävältä, et paikka olisi todella hyvä. Mukava, viihtysä. Kanto vesi, kanto puut, ja oliko et ulkohuussikin, muttas todella hyvä siltikin?
Et saas ny nähdä kuin meikä Mummeron sit loppuin lopuksi käy? Viihdynkö, tulenko toimeen, osaanko, hallitsenko, uskallanko ( himpun syrjemmässä "valtavirrasta" on paikkansa ), ja kuin pärjähän siellä? Tuleeko sittenkin "maitojuna" vastahan alta aikayksikön vahi onko niin et viel lisäaikaa anon - sekään kun ei ole poies suljettu vaihtoehtonen, tuossa kun mennä yönseutuhun asioita olevaisia selvittelin.... Niin-pä, voisi olla enari pitkä aika kyseessä siis levelillä tuolla. Ja sitten Töihin suoraan sieltä! Alkavi nimittäin Työ-maa-rintuus sitten tuossa syyslomaviikolla taasen.

2018.10.29.%20P%C3%A4iv%C3%A4ll%C3%A4%20

   2018, lokakuuta.