... á la Humisevaharju.
( sis. mm. mantelia, kaardemummaa, mansikkaa ja sitruunaakin )


15.jpg


ALUSTAVAT TYÖT:
3dl Erytritoli-sokrua tahi sokrua jota käytät
- Otin ja blendasin sokerista tomusokeria.

1.jpg

Sen verta hieno jakoista ja "lämmintä" puuhaa toi blendaaminen, ettäs osa sokrusta blenderin kannen avattuain pölynä haihtuvi ilmaan ja tilaan ynpäristöön.
( Jos voit käyttää tavan-tomusokrua, niin tätä et tarvihhe tehdä vaan voit käyttää sitä suoraan... )

5dl pakaste kampsikoita
5rkl Chian siemeniä
- Blendasin sulaneet, viel hivenen kohmeiset, kampsikat soseeksi.

5.jpg

- Lisäsin sekaansa -siemenet ja jätin seoksen jääkaappiin turpoamaan.
( täsä kuvassain kampsikka-chiansiemen-hilloke ja Erytritoli-tomppa )
Jos siulla on olemasa vaik´ vattuja, joita näiden pitäsikin olla, mut kun miulla ei ole pakkasessain niitä vattua vaan "vaine" kampsikoit... niin käytä sie sit vattusia.

Jos tästä määrästä kampsikoita jää ylimääräistä hilloketta, niin nautiskele ja syö sitä myöhemmin ihan vaine kampsikka-herkkuna.
Riippuu siitä et kuin paksun kerroksen laitat hilloketta -torttunsa päälle ja kuin leviälle siihen sitä levittelyy.

TORTUT:
200g kasvis-leivontarasvaa
1,5dl Erytritoli-sokrua tahi sokrua jota käytät
2 kananmunaa
n.2dl joulusta jääneitä Kaikettomia Piippareita murusiksi murskattuina
( sis mm. inkivääriä, kanelia, pomeranssia, neilikkaa, agavesiirappia )
TAI... laittelin nyt n.60g kuvani suklaata rouhittuna ja sitten viel myöskin n.50g mantelirouhetta
0,5dl mantelijauhoja
1dl Viljatuotteen vaaleaa jauhoa
2,5tl leivinjauhetta
1tl kaardemummaa
3tl rommi-esanssia
- Pehmitin rasva mikrossa ( voit pehmittää sen myöskin huoneen lämmössä jos siulla on aikaa siihen... Jos taasen mikrossa pehmittelet niin muista: ÄLÄ sulata! )
- Lisäsin sokrun ja vatkasin valkiaksi vaahdoksi.
- Rikoin kananmunat joukkoonsa ja pyöräytin massaksi.

7.jpg

- Laittelein kaik´ kuiva-ainehet massan sekaan ja tiputtelin rommi-aromit peräänsä.
- Hämmähytin sekaisin ja jätin rauhassansa vähäksi aikaa turpoamaan.
- Otimma 9kpl perus-muffinivuokia ja jokahiseen laittelin tasan taikinaa.

8.jpg

- Paitoin kiertoilmauunissa +200´C kunne valmista tuli.

PÄÄLLINEN:
1dl tuota valmistamaani Erytritoli-tomppaa
3 tippaa sitruunamehua ( valmiina pullosta tahi tuoreesta sitruksesta puristain )
1kpl kananmunan valkuainen
- Laitoin vatkauskulhoon tomuskin, valkuaisen, ja osan sitrusmehustakin.
- Vatkasin sekaisin ja kassoin tarvihteeko lisää sitrusta?
Lisää sie sitrusta jos näyttää, ettäs tarvihteepi... ja ka´ valmista tulee.
( Tämä määrä tomuskia on näköjään aivan tarpeeksi yhdeksälle tortulle; tee vähäisempi määrä jos halajat. Itse en diggaa tuosta sokerisesta tomuskista joten taidanpa syödä loppuset -tortut ilman sitä sitten... )
- Otin kampsikkahillokkeen jääkaapista ja asettelin siitä torttuin ylle keskustoihin punaisen "silmän".

12.jpg

- Sitten otin tomuskin, lapoin sitä pursotuspussiin ja porsottelin sekä käsin lusikalla laittellen laittelin, ynpäri tortun kampsikka-silmän.