Kaiketonna tietenkin.

15.jpg

Taikina.
1dl Viljatuotteen tummaa jauhoseosta
2dl Viljatuotteen vaaleaa jauhoseosta
2dl kermaa korvaavaa kasvis-kermaa tms. maitotuotetta ( Dream & Joya cuisine reis-rice )
1rkl Erytritoli-sokrua tai muuta makeuttajaa
( suolaa hjalutessa )
25g leivonta kasvisrasvaa pehmeänä
100g Hilda-taikinajuurta + hivenen vettä taikinajuuren löysäämiseksi

Täyte:
Esim. n.150g Ilo vegaani piggamurua + 100g Oddly-Goof vegaani grated original´a.
( halloum, feta, mozzarella -korvikkeita )

- Raasta juustot ja sotke ne sekaisin keskenään.
- Notkista taikinajuuri.


1..jpg

- Sotke kuivat ainekset keskenään sekaisin.

2.jpg

- Lisää kuiviin aineksiin notkistettu taikinajuuri ja sitten kerman korvike, viimeisenä rasva.

3.jpg

- Sekoita kunnolla ja jätä taikina huoneenlämpöön kohoamaan vähintään tunniksi ( miulla kohosi noin neljä tuntia ).
- Jaa kohonnut taikina kahteen osaan leivinpöydälläsi tai suoraan leivinpaperin päällä.


6.jpg

- Tee kummastakin kasa, kakkara ja levitä ne sitten käsin tai kaulimella laakeiksi letuiksi.

8.jpg

- Nosta näiden lettujen keskelle, muutammia senttejä vaille reunoiltansa, juustoraasteesta - puolet molempiin.

9.jpg

- Kostuta kylmällä vedellä lettusten reunat ja kuro käsin taiteillen, reunat keskelle yhteen nostain, litteäksi pallomaiseksi leiväksi.
Katso ettäs saumansa menevät umpeen. Jos jäävät vähäkään auki, pursuaa juustot sulana paistaissa niistä reijistä ulos.


10.jpg

- Käänä leipänen ylös-alaisin, oikein perin, ja muotoile hivenen käsin jos tarvitsee. Tuloksena laakea, litteä Hatsapuri.
- Nosta -puri leivinpaprulle ( jos leivoit pöydällä ) ja sitten leivinpapruineen-päivineen leivinpellille.
- Painase haarukalla -purin keskelle yhdet reijät pienet.
- Voitele halutessasi kananmunalla tahi rasvalla ennen paistamista.


12.jpg

- Paista kiertoilmauunissa n. +230´C kunne valmista tulee.

13.jpg

- Paiston jälkeen voit viel kertaalleen voidella rasvalla pintansa.
- Leikkaa ja syö juustolla valuvaisena, lämpimänä.