... olevaista varten näin hivenen myöhäjanassa jo, tahi sit tulevaista ensi vu´uen?
Joko tälteensä käyttäin kun jättää paistaissa keskustansa hivenen "ra´aksi" tahi sit kypsemmäksi paistain ( kuten mie nyt ) ja vaik´ täytekakuksi tehden.


2022.4.18.%20M%C3%A4mmi%2C%20sokton%20po

Mämmi-appelsiinikakku.

5kpl kananmunia
hiven alle 100g käyttämääsi gluton mämmiä
50g leivonta kasvisrasvaa
1/2 appelsiinin raastettu kuori
n.1dl Viljatuotteen vaaleaa jauhoseosta
1tl leivinjauhetta
1tl leivontasoodaa

- Vaahdota kananmunat kestäväksi vaahdoksi.
- Raasta appelsiinin kuorta tuon 1/2 osan verta.
- Notksita lusikalla hämmentäin mämmi.

278337636_5354807524552610_3836489483571

- Sulata leivontarasva ja lisää se, sekä app.raaste, mämmin sekaan sotkien hela-hoito tasaiseksi seokseksi.
- Lisää kuivat ainekset ( jauhot ja kohotusaineet ) munavaahtoon mahd. vähän hämmentäin.

278246098_5354807777885918_4215801871735

- Sitten vielä mämmi tykötarpeineen.

278279477_5354807931219236_1881018218036

- Paista kiertoilmauunissa +170´C kunne valmista tulee.
Siinä ei mene kau´aa.

Miulla oli vuokana 18,5cm irtopohjavuoka ja kakkusesta tuli 3,00cm korkia pohoja.
( munavaahdosta ei ole nyt erikseen kuvaa - töppäsin ja laitoin se vahingossa menee mäkeen.... )

   Täytteenä käytin:
5kpl liivakkoa
3rkl vettä
200g appelsiinillä maustettua tuorejuustoa
200g appelsiinillä maustettua maitorahkaa
2dl vispikretaa

- Liivakot kylmään veteen likomaan.
- Vispaten kereta.
- Lisäten kretan sekaan maitotuotteet.
- Kuumentain 3rkl vettä kiehuvaksi, puristain liivakot kuiviksi nyrkissä, ja liotelyy ne tuohon kiehuvaan veteen.
- Lisäten liivakkovesi maitotuoteseokseen sekä...
- ... sitten laitellen seos tää kahtia leikatun kakkusen väliin sekä 1/2osa siitä sit päällimm
äiseksi kakun päälle.
- Koristelyy.


2022.4.18.%20M%C3%A4mmi%2C%20sokton%20po



    Likipitäin vastaava kakkunen on sitten tää josta jo täällä aikaisemmin kerroin:

278684039_1894050524120242_1489000777849

200g maitosuklaata
200g appelsiinillä maustettua maitorahkaa
10kpl kananmunaa
2dl Viljatuotteen vaaleaa jauhoseosta
1tl leivinjauhetta
1tl leivontasoodaa

- Ja tekotapa samainen kuin edeltävässä.
Mämmin tilalle suklaa. Käyettynä isompaa kakkuvuokaa.
Paistoaika - kunne valmista on.

   Tähän isompaan laittelin täytteeksi:
200g valkosuklaata sulatettuna
100g vaniljatuorejuustoa
200g appelsiinillä maustettua tuorejuustoa
200g applsiinillä maustettua maitorahkaa
4dl vispikermaa

- Sulatin valkosuklaan - jäähdytin.
- Vatkasin kretan.
- Lisäsin kretan sekaan ensin maitotuotteet ja sitten valkosuklaan.
- Levitelyy maitotuoteseosta kakkupohjan kerrosten kolmen väliin ja sit viel tuon kolmannen, ylimmäisen, päälle.
- Koristelyy.