... olevaista varten näin hivenen myöhäjanassa jo, tahi sit tulevaista ensi vu´uen?
Joko tälteensä käyttäin kun jättää paistaissa keskustansa hivenen "ra´aksi" tahi sit kypsemmäksi paistain ( kuten mie nyt ) ja vaik´ täytekakuksi tehden.
Mämmi-appelsiinikakku.
5kpl kananmunia
Joko tälteensä käyttäin kun jättää paistaissa keskustansa hivenen "ra´aksi" tahi sit kypsemmäksi paistain ( kuten mie nyt ) ja vaik´ täytekakuksi tehden.
Mämmi-appelsiinikakku.
5kpl kananmunia
hiven alle 100g käyttämääsi gluton mämmiä
50g leivonta kasvisrasvaa
1/2 appelsiinin raastettu kuori
n.1dl Viljatuotteen vaaleaa jauhoseosta
1tl leivinjauhetta
1tl leivontasoodaa
- Vaahdota kananmunat kestäväksi vaahdoksi.
- Vaahdota kananmunat kestäväksi vaahdoksi.
- Raasta appelsiinin kuorta tuon 1/2 osan verta.
- Notksita lusikalla hämmentäin mämmi.
- Sulata leivontarasva ja lisää se, sekä app.raaste, mämmin sekaan sotkien hela-hoito tasaiseksi seokseksi.
- Sulata leivontarasva ja lisää se, sekä app.raaste, mämmin sekaan sotkien hela-hoito tasaiseksi seokseksi.
- Lisää kuivat ainekset ( jauhot ja kohotusaineet ) munavaahtoon mahd. vähän hämmentäin.
- Sitten vielä mämmi tykötarpeineen.
- Paista kiertoilmauunissa +170´C kunne valmista tulee.
- Sitten vielä mämmi tykötarpeineen.
- Paista kiertoilmauunissa +170´C kunne valmista tulee.
Siinä ei mene kau´aa.
Miulla oli vuokana 18,5cm irtopohjavuoka ja kakkusesta tuli 3,00cm korkia pohoja.
Miulla oli vuokana 18,5cm irtopohjavuoka ja kakkusesta tuli 3,00cm korkia pohoja.
( munavaahdosta ei ole nyt erikseen kuvaa - töppäsin ja laitoin se vahingossa menee mäkeen.... )
Täytteenä käytin:
5kpl liivakkoa
3rkl vettä
200g appelsiinillä maustettua tuorejuustoa
200g appelsiinillä maustettua maitorahkaa
2dl vispikretaa
- Liivakot kylmään veteen likomaan.
- Vispaten kereta.
- Lisäten kretan sekaan maitotuotteet.
- Kuumentain 3rkl vettä kiehuvaksi, puristain liivakot kuiviksi nyrkissä, ja liotelyy ne tuohon kiehuvaan veteen.
- Lisäten liivakkovesi maitotuoteseokseen sekä...
- ... sitten laitellen seos tää kahtia leikatun kakkusen väliin sekä 1/2osa siitä sit päällimmäiseksi kakun päälle.
- Koristelyy.
Likipitäin vastaava kakkunen on sitten tää josta jo täällä aikaisemmin kerroin:
200g maitosuklaata
200g appelsiinillä maustettua maitorahkaa
10kpl kananmunaa
2dl Viljatuotteen vaaleaa jauhoseosta
1tl leivinjauhetta
1tl leivontasoodaa
- Ja tekotapa samainen kuin edeltävässä.
Mämmin tilalle suklaa. Käyettynä isompaa kakkuvuokaa.
Paistoaika - kunne valmista on.
Tähän isompaan laittelin täytteeksi:
200g valkosuklaata sulatettuna
100g vaniljatuorejuustoa
200g appelsiinillä maustettua tuorejuustoa
200g applsiinillä maustettua maitorahkaa
4dl vispikermaa
- Sulatin valkosuklaan - jäähdytin.
- Vatkasin kretan.
- Lisäsin kretan sekaan ensin maitotuotteet ja sitten valkosuklaan.
- Levitelyy maitotuoteseosta kakkupohjan kerrosten kolmen väliin ja sit viel tuon kolmannen, ylimmäisen, päälle.
- Koristelyy.
Täytteenä käytin:
5kpl liivakkoa
3rkl vettä
200g appelsiinillä maustettua tuorejuustoa
200g appelsiinillä maustettua maitorahkaa
2dl vispikretaa
- Liivakot kylmään veteen likomaan.
- Vispaten kereta.
- Lisäten kretan sekaan maitotuotteet.
- Kuumentain 3rkl vettä kiehuvaksi, puristain liivakot kuiviksi nyrkissä, ja liotelyy ne tuohon kiehuvaan veteen.
- Lisäten liivakkovesi maitotuoteseokseen sekä...
- ... sitten laitellen seos tää kahtia leikatun kakkusen väliin sekä 1/2osa siitä sit päällimmäiseksi kakun päälle.
- Koristelyy.
Likipitäin vastaava kakkunen on sitten tää josta jo täällä aikaisemmin kerroin:
200g maitosuklaata
200g appelsiinillä maustettua maitorahkaa
10kpl kananmunaa
2dl Viljatuotteen vaaleaa jauhoseosta
1tl leivinjauhetta
1tl leivontasoodaa
- Ja tekotapa samainen kuin edeltävässä.
Mämmin tilalle suklaa. Käyettynä isompaa kakkuvuokaa.
Paistoaika - kunne valmista on.
Tähän isompaan laittelin täytteeksi:
200g valkosuklaata sulatettuna
100g vaniljatuorejuustoa
200g appelsiinillä maustettua tuorejuustoa
200g applsiinillä maustettua maitorahkaa
4dl vispikermaa
- Sulatin valkosuklaan - jäähdytin.
- Vatkasin kretan.
- Lisäsin kretan sekaan ensin maitotuotteet ja sitten valkosuklaan.
- Levitelyy maitotuoteseosta kakkupohjan kerrosten kolmen väliin ja sit viel tuon kolmannen, ylimmäisen, päälle.
- Koristelyy.
Kommentit