Eilennä anteli lekuri valtuudet alkaa palamaan pikku hiljaa ns. normaaliin elämään. Ja meikä Mummeliinin elämäänhän kuuluu mm. leipominen?
Joo - siksipä sitten tänään aamusta jo itsellein Kaiketonna Omppu-pomppu -piirasta ja myöskin sitten kaikille naapureillekkin ns. normaalia maidotonna....


279638089_690974881959720_15304678905051

2kpl kananmunaa
1dl Erytritolisokrua tahi muuta sokrua mitä käytät
100g leivonta kasvisrasvaa sulatettuna
2dl Viljatuotteen vaaleaa jauhoseosta
1tl leivinjauhetta
1tl cayloninkanelia
1tl kaardemummaa
( 1tl vaniljasokrua jos käytät... )
1dl vettä tahi muuta nestettä
2-3kpl kohtuu kokoisia omppuja koristeluun mielesi mukaan
jonkun verta päällensä caylonkanelia

- Sulata rasva, jätä jäähtymään.
- Poista siemenet ompuista ja jätä ne lohkottuina vuottamaan kylmään veteen.
- Vaahdota sokru ja kananmunat.

279902729_805713457083336_19251087987265

- Lisää joukkoon vuorotellen kaik´kuivat ainekset ja sulatettu rasva sekä neste.
Jos tuntuu, ettäs taikina ottaa ittesään ja kovettuu liikaa, ei ole notkeaa, niin lisää nestettä niin että saat taikinasta sopivaisen juoksevaa = tulee kuohkeampi piiras.

280115660_1032511254352499_6404971969017

- Kaada taikina leivinpaperiselle vu´ualle tahi suoraan voideltuun vuokaan.

279657707_347116330847322_17962951494802

- Pilko omput mielesi mukaan ja asettele piiraan ylle.
- Ripotelyy ceyloninkanelia piiran ylle.
Halutessasi ripotelyy myöskin lisää sokrua ja/tai vaniljasokeria.
- Paista kiertoilmauunissa +180`C kunne valmista tulee; aika nopiaan paistuu...
( miul oli nyt 19,5cm lasinen vuoka käytössä täl kertaa; )

279639950_2764195367208956_1132205158643



279737165_2545910325539009_7279689544692

   Ns. normi-piirasta palasina.