Eilennä anteli lekuri valtuudet alkaa palamaan pikku hiljaa ns. normaaliin elämään. Ja meikä Mummeliinin elämäänhän kuuluu mm. leipominen?
Joo - siksipä sitten tänään aamusta jo itsellein Kaiketonna Omppu-pomppu -piirasta ja myöskin sitten kaikille naapureillekkin ns. normaalia maidotonna....
2kpl kananmunaa
Joo - siksipä sitten tänään aamusta jo itsellein Kaiketonna Omppu-pomppu -piirasta ja myöskin sitten kaikille naapureillekkin ns. normaalia maidotonna....
2kpl kananmunaa
1dl Erytritolisokrua tahi muuta sokrua mitä käytät
100g leivonta kasvisrasvaa sulatettuna
2dl Viljatuotteen vaaleaa jauhoseosta
1tl leivinjauhetta
1tl cayloninkanelia
1tl kaardemummaa
( 1tl vaniljasokrua jos käytät... )
1dl vettä tahi muuta nestettä
2-3kpl kohtuu kokoisia omppuja koristeluun mielesi mukaan
jonkun verta päällensä caylonkanelia
- Sulata rasva, jätä jäähtymään.
- Sulata rasva, jätä jäähtymään.
- Poista siemenet ompuista ja jätä ne lohkottuina vuottamaan kylmään veteen.
- Vaahdota sokru ja kananmunat.
- Lisää joukkoon vuorotellen kaik´kuivat ainekset ja sulatettu rasva sekä neste.
- Lisää joukkoon vuorotellen kaik´kuivat ainekset ja sulatettu rasva sekä neste.
Jos tuntuu, ettäs taikina ottaa ittesään ja kovettuu liikaa, ei ole notkeaa, niin lisää nestettä niin että saat taikinasta sopivaisen juoksevaa = tulee kuohkeampi piiras.
- Kaada taikina leivinpaperiselle vu´ualle tahi suoraan voideltuun vuokaan.
- Pilko omput mielesi mukaan ja asettele piiraan ylle.
- Kaada taikina leivinpaperiselle vu´ualle tahi suoraan voideltuun vuokaan.
- Pilko omput mielesi mukaan ja asettele piiraan ylle.
- Ripotelyy ceyloninkanelia piiran ylle.
Halutessasi ripotelyy myöskin lisää sokrua ja/tai vaniljasokeria.
- Paista kiertoilmauunissa +180`C kunne valmista tulee; aika nopiaan paistuu...
( miul oli nyt 19,5cm lasinen vuoka käytössä täl kertaa; )
Ns. normi-piirasta palasina.
Ns. normi-piirasta palasina.
Kommentit