En tiedä tuleeko tästä nyt mitä kun on aivokoppa hivenen sekaisin tällä hetkellä, muttas kun yrittänyttä ei laiteta, niin kokeilemma kuitenkin.
Yrittäkää saada kiini jostahin nurkasta....

   Puhutaan tunteista - jälleen kerran.


   Huomioon ottaminen, minuuden tunnustaminen, hellyys, kohteliaisuus, rakkaus, hyväksyminen, kehuminen, ja monta muutahin positiivarista mitä ihminen vaatii tunteakseen itsensä olevaiseksi, ja myöskin kaikeksi tuoksi mitä juuri kirjasin.
Jos ihmistä halveksitaan, hyljeksitään, loukataan, moititaan, morkataan, väheksytään ja poljetaan alaspäin... häntä ei kuunella, ei anneta puheen vuoroa; sanallensa paikkaa, ei aikaa, eikä muutoinkaan muisteta teoin eikä sanoin ja huomion osoituksin, niin ihminenhän kuivuu kasaan kuin kuiva kukka ruppanen.
Tarvitaan lot of rakkautaa, hellyyttä ja huomiota; näitä elämän eliksiirejä, "substraaleja".

   Se mitä sitten ITSE kukin vaatii näistä ja misä määrin, se on varmaan aikaslailla henkilökohtainen määre - kuin vastaavasti sit sekin et mitä kukin meistä voi ja kykenee antamaan toiselle.
   Sekin on ylläri-pylläri aikasmoinen, ettäs osaisimme katsoa, tulkita toisistamme mitä toinen vaatii, halajaa tahi on vastaavasti valmis antamaan juuri siulle?
Mitenkä sen oikein saisimme selville toisistamme? Jurot suomalaiset täsä tapauksessa. Tuppisuut, puhumattomat; "kyllähän sen jo varpahin asennosta näkee!"

   Ihminen on ( onneksemme ) täsä evoluutiomme ja olemasa olo aikanamme, oppinut PUHUMAAN.
Ihminen on oppinut ajattelemaan, tuntemaan ja tunnustelemaan.
Ihminen on luotu sosiaaliseksi, empaattiseksi, tuntevaksi olennoksi, nisäkääksi kaksijalkaiseksi ja kädelliseksi, jos nyt oikein aletaan vertailemaan muuhun luomakuntaamme tähän olevaiseen.....
   Joten ihmiset ( mie ja sie sekä etenkin kaikki te, kaikki me ) puhukaatte, älkää olettako. Ihmiset jutelkaatte, älkäätte luulko. Ihmiset aukaiskaatte sanaiset sepponne seljällensä, älkäätte vaine odottako et se toinen aloittaisi, se toinen ensin....
Sillä tuhat sanaa kertoo enempi kuin yksi ( kuva ) oletus ja - odotus.

     "Tyhjän pesän - syndrooma." ;

2022.6.23.%20Luovolle%20ja%20rannalla%20