Kun olet/olen aloittanut työt kois ollessain aamusella välillä kuuden ja seitsemän, niin kyllä se jo iltapäivällä kolmen aikaan alkaa tuntumaan näillä voimilla et päivä on jo täys.
Piti oikein ottaa nokoset kun sen verta ramasi ja tuntu jäsenissä.
Menikin päiväsyvän taasen toista päivää perätysten ( vielä jäin jäljelle yhdeksi päiväksi samanmoista urakkaa ) akkunoita vosekkien Humisevanharjuni tään, kukkia suihkussa käyttäin ( nuita vähäisiä siis ) ja sit niiden tassien pesussa, kukkien uudelleen asetteluissa, pyykkäyksessä, yökyläilijöiden jälkien siistimisessä ja hivenen myöskin muutoin siivoilessa; mattoja kopistellen, yms..
Alko särkemään käsiä käyttämiäni. Särki ja särkee edelleenkin sormia jotka aina rättejä ja papruja puristeli kun akkunoita vosekin. Särkee jalkoja ja eritoten jälkateriä kun ain porrasjakkaroita ylös-alas kiipesin sen tsiljoona kertaa nuita glaseja putsi putsistaissain.
Vähemmästäkin ramasee.
   Nokostein jälkeen päätin et nyt Mummeli ulos! Tää ei kyl vetele, ei!

   Tajusin et viimeksi olemma kreippaillut silloin kevättalvella/alkukevästä kun ulkoilutin tätä leikattua koipeain! Elikkäs tässä tää kesä on sit taasen mennyt kolisten Töitä tehden ja niistä ain päivisin toipuissa koissa ollen. Ei luontoa, ei Taivaanrannan maalailua, eikä mitään muutakaan kummempaa - reissujakaan.
Sitä vain huomaa et täsä tää nyt sit oli. Pöh.
Mitään saanut en ole aikasiksi, mitään tehnyt en ole - Töitä vaine.
Ja nyt jo syssyn korvalla ollahan; alkanut on sorsanmetsästykset ja karhujenkin; tosin se on nyt paitsiossa kun siihen on joku lykännyt stopin jonkin EU-pykälän takia....?


2022.8.22.%20Iltamassa%20k%C3%A4velyll%C

    "Hiljaisuus."


2022.8.22.%20Iltamassa%20k%C3%A4velyll%C

   "Iltalennolle."


2022.8.22.%20Iltamassa%20k%C3%A4velyll%C

   "Raja."

   Täsä vaiheessa tuli hirviä morkkis, hirviä harmistus et ei KAMERAA mukana!
Jeeru, et olisi ollut mitä "maalata"!


2022.8.22.%20Iltamassa%20k%C3%A4velyll%C

    "Pelastus."

    Heitettyäin piskuisen lenkin ( tosiaan kävellen vain, ei mitenkään juosten sillä tuo jalkaterä ei sitä olisi suonut nyt ainakaan ) tuossa kylän tään laitamilla huomasin mm. sen et nuorisomuoti on noptanut housujen vyötärön nyt sit takaisin VYÖTÄRÖLLE! Se ei ole enää lantiomalli, eikä etenkään sen alusen malli vaan kuten oli tuolla joskus 80-luvulla , niin ihan ehta, aito vyötärö-malli.
Hassua. Sitä kun tottui et nuoriso pitää nuita tuollaisia matalavyötäröisiä malleja, niin nyt nuo takaisin ylös asti nostetut vyötäröt/mallit näyttävätkin aikas hassuilta?! Nuorison persaukset korostuvat enempi. Heille on tavallaan "kasvanut" peraukset jotka ovatkin nyt sitten isommat kuin niissä matalavyötäröisissä housuissa olivat. Hassua todellakin.

    Ulkona on nyt noin +20´C ja rapiat lämmä - edelleenkin.
Ulos mennessäin laittelimma pitemmän pohdinnan jälkeen edelleenkin "vesiraja"-minnarin ja sellaisen spagettiolkaimisen t-taidan, ja varpikkaat jalkaani.
Vaihtoehtona olisi ollut piiiit-kä hame tahi housut. Lenkkivaatteet? Ei, en mennyt juoksemaan, niin ei niitä. Eikä noi hame pitkänä tahi housut houkutelleet myöskään koska siellä on täänkin verta lämmä - edelleenkin.
   Mietin tätä asiaa siksi et täsä viikolla Töihin mennessäin näin tällä kirkolla, kylällä, tään kesän eka kerran jollahin muulla yllään vastaavan "vesiraja"-vaatetuksen ( shortseja ei oteta tähän lukuun mukaan! ) kun yksi nainen vastahan käppäili koiraansa ulkoiluttain. Pysäytin hänet kohtelijaasti kysyen et saanko häiritä hivenen? Ja kerrroin sit hälle miks näin; "Olet eka ihminen lisäksein jolla näen tällaisen asun tällä kylällä, tänä kesänä, vaik päivittäin kylillä tuolal kuljenkin!"
   Niin, tätä olen funtsinut, ETTÄ mitähän ne nuo muut ihmiset tuumaavat nähdessään miut tuolla kylillä tällaisessa asussain? Tosin ei se mua haittaa - heidän ajatuksensa; en tyyliäin sen takia muuta! Rastat pitkät kaiken lisäksi. Tatuointeja vartalollain jotka taatusti näkyvät kun vähissä vaatteissa kuljen?
Saako ihminen julkisillapaikoilla ( kylän raitilla ) näin kulkea - kesällä? Saako tään IKÄINEN ihminen, Mummeli, kulkea tällaisessa asussa? Pitää rastiója - tatskoja?
Mitä ajattelevat ihmiset nuo iäksein? He jotka eivät tiedä ikääni, tahi tunne miuta? Ajattelevatko et nuin vanha ja tuollainen? Tahi ajattelevatko et olen nuorempi; koska tältä näytän?
Pitäisikö tään ikäisen pukeutua johkin "tuulipukuun"? Johkin "mummo-asuun", sellaiseen "jätesäkki"-mäiseen asuun? Lenkkarit tahi kävelykengät jalkaan, takki päälle kun kylillä kulkee, nykyajan mukaan pitkät mummomaiset housut ( sellaiset leveämpi lahkeiset, eikä pillimäiset, ihonmyötäiset ) jalkoihin ja kaiken kukkuraksi jokin kauppakassi käteen?
Olisinko silloin normaali, massaan häviävä, hyväksyttävä - ikäiseni?

    Joops - nyt töllön ääreen ja jotahin elokuvaa sieltä katselemaan. Öitä.