Järkytimpäs täsä hivenen maailmamme tasapainoa!

   Evankelisluterilainen-, Helluntalainen-, Ortodoksinen- ja Vapaaseurakunta. Uusheräys, Herättäjäyhdistys, Kansanlähetys ja Suomen Raamattuopisto.
Kaikkien näiden edustajia, jäseniä, ja osan niistä pappistoakin oli paikalla tuolla ja mie otin pläjäyttäin sekä kerroin et en edusta näistä mitään ( vaikkas monet vuodet olen tehnyt heidän kaikkien kera yhteistyötä! ).
Toisin sanoen - uskon mihkä uskon. Se kun ei kuulu kellekkään mihkä ukson - vahi enkö usko.
   Kävi kohaus seurakunnassa tuossa, kuului halveksivaa kuisketta:"Löpö, löpö..."
Mutta toiset tulivat jälkeen tuon lausumani juttusilleni ja kannustivat kertoin et rohkea olet!
( Totesinkin: "Joka teistä on synnitön, se heittäköön häntä ensimmäisenä...." )

   Oli puhetta siitä et miksi nyky maailmassa nimenomaan kristinusko menettää jäseniään, miten muut uskontokunnat valtaavat enemistön osaa, mitä sille tehdä - voiko sille tehdä mitään?
   Kerroin oman näkemyksein:
   Nyky-yhteiskunnassa ei ole enää papistolla ( joka kolkassa maailmaamme tätä, ja jokahisessa uskontokunnassa sekä uskossa ) sellaista valtaa kuin ennen ja täten ihmisiä ei voi saada enää "Jumalan eikä papiston pelkoon" siten, että niitä "kumarrettaisiin" ja niin sitten käänyttäisiin kristillisiin uskoihin tahi sitten vastaavasti pysyttäisiin niissä.
Nyky-yhteiskunnassa on ihmisillä enempi tietoutta, enempi mahdollisuuksia löytää tietoutta, tehdä vertailua, etsiä haluamaansa, suuntaa ajatteluilleen, uskolleen, yms. joka sitten viitoittaa tämän ihmisen tahdon mihkä uskoa ja liittyäkö mihkään, johkin, jonkin nimiseen joukkoon mukaan?
Nyky-yhteiskunnassa on opittu että ihminen on enempi yksilö kuin laumaeläin, ihmisellä on oma tahto, ei lauma-sielu, ihmisellä on oma ajattelu eikä häntä voida määrätä tiettyjen aatteiden/uskontojen suuntaan tahi suhteen, vaan hän päättää aivan itse näistä kaikesta.
Elikkäs on täysin ihmisen oma tahto mitä hän tahtoo. Haluaako kuulua "joukkoon tummaan" vahi esim. lentää vapaana kuin taivahan lintu, kuulumati mihkään uskontokuntaan? Löytääkö ihminen näistä "tummista joukoista" ( anteeksi vaine tää tällainen sanavalintani täsä-nyt-näin ) ajatuksilleen saman suuntaista uskonnollista vakaamusta, tarkoitusta, pohjaa, jne. vahi päästääkö hän mielensä vapaasti matkustamaan maita ja mantuja ja uskoo mihkä uskoo?
   Sillä voihan ihminen uskoa siltikin, vaikkei ole sidottu mihkään nimelliseen uskontoon. Hän voi uskoa johkin joka on olemasa tuolla josain. Voihan hän aivan vapaasti rukoilla, pyytää "arvoa", siunausta, apua ja kiittää, milloin vain, missä vain, miten vain, siltä joltahin, jos näin kokee.
Ei siihen tarvit mitään tiettyä hahmoa, on se sitten ihmisen hahmo kuten esim. islamissa, kristinsukossa ja buddhalaisuudessa, tahi muuta hengellistä heimolaista, vaan - se on vaine jokin, joku, tuolla josain....

   Niin miekin.