"Sitä kuusta kuuleminen, jonka juurella asuu." "Se koira älähtää, johka kalikka kalahtaa." "Hyvä kello kauaksi kuuluu, paha viel kauemmaksi." - ja mitä näitä onkaan muitahin vanhoja sanontoja kun on juttua sanomisista suuntaan tahi toiseen.
Muttas asian ydin: olen nyt se rannalle jäänyt laiva - jolla ei seilata enää, ei.
Eivät kutsu enää ulapat aavojen, eivät karikot lahdelmien, eivätkä salmet, niemet, rantamat, poukamat, saaret, tutkimattomat ja tuntemattomat.
Karikolle on karahdettu ja totallisesti.
Miksi?
Sitä voinen kysellä, ja olen kysellyt, itseltäin. Sitä olen kysellyt toiseltakin.
Lie yks´ oikosesti vastauksena moiseen iänikuiseen kymysykseen se et olen auttamati vanha ihminen - monessa mielessä.       
Mun pitäisi varmahan olla ja kasvanut, paljon nuorempaan parteen, tapaan ja elämään.
Pitäisi osata mm. juoda, meikata, jaksaa valvoa yötä myöten "ynpäri vuorokauden", olla terveempi niveliltäin ja vartaloltain, olla enempi itsekkäämpi - jopa päälle käyvä; kuuntelemati toisten mielipiteitä ja ennen kaikkea olla vaikenemati sekä pitää itsein puolia topakammin!
   Täsä oli yhdellä netti-saitilla juttu josta-kusta ihmisestä ( tätäs tapauksessa naisesta - vaik sukupuolellansa ei pitäisi olla sen kummemmin merkitystä....? ) joka oli kertonut julkisesti olleensa sänkypuuhissa niin-ja-niin -monen ihmisen kera senkin verta nuoren iän omaten kuin mitä hän on.
Hyvin oli pohjustettu tahi hän pohjustanut, asiaansa tuota: mitä se kuuluu kenellekään kuinka monen kera ( vasiten nykymaailmassamme ) kukin on ollut, vaik ne olisikin kaik eri ihmisiä sillä jos olisikin vaki-pari tahi ihan pariskunta ja harrastaisi sängyn heilutusta vaik´  sanotaan et keskinmäärin kolme kertaa viikkoon, niin sehän tekisi hänen iällään jo aikas lailla samaisen määreen akteja tuohon ikään mennessä!
Jos vastaavasti sit mies kertoisi tällaisen asian, niin sitähän röyhisteltäisiin vaine rintakarvojaan ja imagoaan, et ompas siinä "orhi"! Naisella se katotaan et "senkin portto!".
    Tuo nyt vain pohjana siihen, et tässä laskeskelin et vaik miekin nyt kuitenkin todellisuudessa olen mielestäin aikas nuori ( vaik vanhasta juttelenkin! ), niin yhden yön seudun aikana tuossa laskeskelin et tähän astisessa elämässäin miullahin sitä on ollut jo olemassa neljä piiiiit-kää suhdetta! Ja näillä sit tarkoitan enempi kuin nykymaailman nuoret joille piiiiit-kä suhde on varmahan laskettavissa kenties kuukausissa tahi muutamissa vuosissa.
Miulla ne menevät "lyhyimmillään" siinä seitsemän vuoden tiemeellä ja siitä sit viel pidempiin suhteisiin.
( Jos on oikein oivaltava ja alkaa laskemaan nuista ikääni tahi suhteiden olleiden nuiden aikoja, niin haluaisinpa vaine tietää kuka ne mitenkin näkee ja laskeskelee? Mut - so what; kenelle se mitään tuokaan loppuin lopuksi kuuluu, et miten, koska, misä, kenen kera, kuin kauan, jne.? )
   Joo - vaik miun tosiaan pitäisi tästä viel varmahan nuortua ja nuorison tavoille oppia sekä varteni tää nuoreksi tehdä ( jollahin ilmeellä! ), niin sainpas täsä päivänä muutamana sitten ihanaiset totuudet itsestäin aivan tuntemattomilta ihmisiltä päältä tään Maan.
Meinahan et kun aina "luen" muita ihmisiä, niin nyt otimma ja heitin haasteen ihmisille muille et kertokaatten mitä näette miussa tahi miusta - kun olisi kiva välleen kuulla näinkin päin, eikää aina et mie sanon heistä jotahin.
Sainen kuulla et;
"Pohjan Akka, joka rummuttaa shamaanirumpua Suden ja Keton voimassa. Hoikka keho, jota peittää tumma pitkä mekkomainen kaapu, kuivatuista marjoista ja jostain Lapin yrtin juurista haudutettua yrttijuomaa, lihaa kuivumassa torpan seinällä... Monta lasta, enää yks joka asuu lähellä. Viihtyy paljon yksin, vaikka lempeyttä on muille jakaa. Tarvittaissa tormakka ja kipakkakin, mutta yleensä lempeyden kautta. Myäs vanhan naisen luiseva hauras käsi näytettiin ( parantavaa vaikutusta ilmeisesti ollut ). Ainiin, todellakin se musta pitkä, piikkisuora tukka."
"Ihan intuition perusteella, katseessa lempeyttä ja syvyyttä jonka elämänkokemukset hyvät ja huonot on tuoneet mukana, ymmärrystä tiittää kaikille ulkokuoreen katsomatta osaat auttaa ja neuvoa mutta et tuputa niitä. Olet "erakko" luonne viihdyt hyvin omassa seurassa, omia juttuja tehden tai vain omia ajatuksia miettien, läheiset ovat sinulle todella tärkeitä, olet sitkeä et luovuta helpolla, olet puhelias välillä ehkä liiankin ja päästät ihmiset helposti lähellesi, tykkäät huomiosta mutta et tykkää olla huomionkeskipiste, ja oletko kenties vaativa itseäsi kohtaan."
Osu ja uppos - hyvin tähdätty, hyvin kuvailtu. Kyllä myönän olevainen tuo henkilöt jotka nuissa kuvattiin.Miehän se siinä seisoa nakotan.
   Niinpä - kuinkahan tuollaisesta henkilöstä sit uudemman aikainen aikahan saataisiin....?




.