Elämä kuljettaa.

   Jälkeen neljän aamuyöstä tulivat häävieraat juhlistansa yöpuulle. Noin kolmekymppisiä iältänsä korkeintaan.
Tuloonsa havahduin, ääniinsä heräsin ja päätin sit ousta samointein itse ylös jo. "Remuamaan" miekin siis. Muttas en nyt kuitenkaan imurin vartehen kiini tarttuin jälkiäin siivotaksein - en mie ihan niin hullu ole!
Puuhastelin kaikenlaista. Aamutoimet ensimmäiseksi suorittain. Aamupalasta ja päivän ekan kupillisen kaffeeta siin sivussa kitaten. Sitten jo tiskausta, vessan puhdistusta, huoneen siistimistä; mm. sängyn purkamista ja petaamista. roskisten tyhjäämistä, jne., jne..
   Ja matkahan kävi Hepo Hopia jo ennen kuutta. Lautan aikatauluja en etukäteen mitenkään tiiraillut vaan ajattelin et kerkiin lauttarantaan sitten kun kerkiän ja teen matkalla mitä teen. Sen mukaan miltä tuo ilma ja tila näyttää....
   Suunitelmissa et Potinlahdella Aurinko Armasta vastaan ottamaan ja eka säteitään kuvaamaan, muttas kovin pilvehen veti. Tihhuutti, ropsi ja pimiänä piti.
Ajelimma lauttarantaan suoraan:

2022.10.2.%20Luovolta%20kotio%20%281%29.

   Oli pimiää. Tuolla vastarannalla, mantereen puolla, näyttli peräti tuollaista pientä kaistaletta aukinaista kuin kiusaksi et kyllä tätä tällaista olisi olemasakin muttas....

2022.10.2.%20Luovolta%20kotio%20%282%29.

.... empää sitä kuitenkaan anna! Ja niine hyvine painui takaisin pilveen!

    Lauttaa jouduin vuottaa sen noin hivenen päälle puolisentuntia. Ei se kaua´aa ole, ei.
    Mitteissäin vaelsi hän... kukapas muukaan.
Ei, ei tullut kutsua yöllistä. Turhake, Turhuuksien-Turujen olemma mie täten. Juurikin sellainen mitä tuossa viikolle skriivailin itsellein ylös: "Se tunne kun tajuat olevasi liikaa tässä maailmassa, tähän maailmaan."
Kunpa vaine nyt sit osaisin itsenäistyä. Osaisin katsoa onko Maailmalla Avaraisella mitä miulle antaa?


2022.10.2.%20Luovolta%20kotio%20%285%29.

    "Lautalla ulapan."...
.... tuli nenga Luovolle peräti seitsemän autollista mantereen puolelta ajavaisia maanteiden. Ja vastaavasti meitä Luovolta mantereelle menijöitä oli kokonaista kolme autollista ihmistä; yksi paikallisella lipukkeella liikkuvainen, me kaksi muuta muukalaisena.

2022.10.2.%20Luovolta%20kotio%20%284%29.


2022.10.2.%20Luovolta%20kotio%20%286%29.

    "Sirkus lähtee, pellet jää...." - niinpä: muukalaiset lähtee, asukit Kotipuun jäävät. Nuo vakio- sellaiset. Merimetsot ainaiset.... tai, no, melkein ainaiset.


   Sunnuntai on nyt kun ajelin tuolta tänne "kotia".
Sunnuntai ja tiet sanoisin et tyhjät taasen miun ajaessain. Melkein pitää nenga kysästä et tietävätkö ihmiset et siellä se Mummeli taasen porhaltaa: muut poies teiltä!
Ei vaine. Se on tää sunnuntain ja varhaisen kellonajan merkitystä.
Tyhyjää oli motskarilla Oulun sekä jälkeisellä tiellä sen Limingalta Pulkkilaan. Pulkkilassa huoltsikalla joku "hurja" miun lisäksein. Pulkkilasta Pyhännälle aivan tyhjää ja Pyhännän jälkeen alkoi sit vasta pikku hiljaa tulemaan muitakin matkustavaisia tien tuon päälle.
   Pulkkilassa tuli tupaan huoltsikan tuon kaksi poliisi-setää ( nuoria miehiä ) kaffeelle kun mie siellä jo istuin. Mie sieltä ennen heitä poies häippäsin.
Tuossa ennen Iideniä käväisin maissa ja tien päälle lähteissäin takaisin, hokaisin et siinähän ne poliisi-setät menee! Ka "kummaa"....
Sillä se et matkalla tuolla on nyt 80km/h rajoitteita tälle ajalle poikkeuksellisesti hivenen enempi ko mitä tavallaan on. Ja itse lesettelin tiellä autioilla hivenen enempikin kuin tuon 80km/h joillahin osuuksilla sellaisilla jois ennen oli 100km/h, eikää nyt näkynyt toisia kulkijoita, eikä tuon 80km/h aiheuttaneita raviojien kaivajiakaan.
JOTENKA jos kerta poliisi- sedät jo NYT ovat täsä kohtaa, menivät ohitsein noin kun mie juuri ja juuri minuutin-kaksi poies tienpäältä olimma, NIIN on siinä pitänyt poliisienkin lesetellä! ( Edessäin peltipoliisille painasivat jarrua näkyvästi, hiljentäissään vauhtiaan moista? )

   Tuumailin, ja ihan laskeskelinkin, ajoin tuon aikana et kuinkahan paljon sitä meikä Mummelilla tulee ajoa kun reissattuakin tulee mielestäin ihan kohtuu paljon?
Kaivelin merkintöjäni hanskalokeron syövereistä ja tässä juuri laskeskelin:
Hepo Hopia omistuksessain ollunna nyt noin neljä ja puoli vuotta. Ajoa on tuolla ajalla n.82000km. Elikkäs ihan kohtuu kuitenkin; noin 20tkm/vuosikas. No, jaa - ei paljoa sittenkään.

    Miettihini jäi kysymykseksi askarruttamaan et kuis paljon sitä eilennä sit stallasin jos toissa päivänä tuli sen vajaata 14km sitä paikallaista maastoa lävitse käytyä?
Vuottakaas. Menempäs nettiin ja yritän summittaisesti mittailla.....
Virpiniemen retki noin 8,5km, Hannuksennokan n, 4km. Elikkäs sen 12,5km. Siihen aamun ja ehtoon kuvaukset aallonmurtajalla sekä kalasatamassa.
   Miten sitä onkaan ennen nivelet kestäneet, miten ne kestivät, päivittäin esim. 5-10km juoksulenkit? Huh!

   Se jäine eiliseltä...... ei kun toissa päivältä.... mainitsemati et kussa menin sinne Iso Sunijärvelle, niin ajattelin et jos olisin päässyt käymään siellä olevaisen taukotuvan sisuksissa. Istua ja huokasta suojassa sisällänsä? Vaikkas kyllähän tuota ulkonakin voinen istua ja istuinkin monessa paikkaa.
Menin ovellensa ja hukasin sen olevan lukossa: lukkopesä siinä on ja.... "Avainkin siihen lukkoon - roikkumassa itse siinä lukkopesässä?!"
Eka aatos: "Miten avaimen saa poies tuosta et auki lukon ampaisee?"; kunne hokasin et senhän saapi siitä hyvinkin kun on niin suuniteltu sen ripustus.
Avaimen näppeihini saatuain työntämään avainta koloonsa: "Ei mene." "Miten tää on?" "Vielä yritän." "Noin...." "Ei tää mene." "Menipäs - ja sitten kääntö auki?" "Ei aukia!"
Elikkäs en saanutkaan auki vaik kuin lukko avaimineen siinä roikuili.
Joko en osaa käyttää perus-avaimia, tahi se avain ei ole sen lukon avain, tahi sitten on sen verta vähällä käytöllä ollut et en saanut käänettyä auki kun on "nihkiä", TAHI miulle liian vähän kävivoimia?
Kiitin onneain et edes ulkovessan oven säpistänsä auki sainen ja pääsin sit sisällensä "Maisemakonttoriinsa" asioimaan isommaltikin:

308626003_5836685296364828_3820075798035


   Nyt täsä nakuttelen tätä tekstiäin. Vilttisen menomatkallain kirpparilta löytämäin, pesaisin jo puhtahaksi. Palstin.
Mietin...
   Jääkö tää nyt ns. viimeiseksein reissuksi tuonna? Onko mahdollista ja jos niin MITEN on mahdollista, et sinne iellehen käyn?
Tiedän et valokuvanäyttely yksi on tulossa sinne miulta - jos se edelleen pitää paikkansa järjestäjän puolelta. Siitä pitää nenga ottaa ensi viikolla yhteyttä ja alkaa sitä kasamaan jos niikseen viel tulee?
Jussi 2023 olen kyllä miettinyt... niin tekisi mielein miun. Joko joukoltahan taasen tahi sit yksiksein....?
Ensi viikon endinä olisi Siikamarkkinat, muttas....?
  
   "Surku rannalle jääviä laivoja."