.... päätimmä sit tehdä samoin tein erän toisen Joulutorttenna, muttas nyt erilaisella taikinalla. Voisinko sanoa pika-pikana, tahi sit et hivenen oikioen, tahi... no, vanhemmalla omaamallain reseptillä nyt kuitenkin.
Tätä ei siis tehdä "pitkän kaavan mukaan" yön yli leppuuttain, vaan vaine kertaalleen jäähdyttäin jos on tarpeeksi pieni taikina kuten täsä nyt oli ko teimmä vaine tään ohjehen mukaan: 400g rasvaa - laitoimma nyt vain 300g.
   Ja se luumusose oli nyt sitten sitä "jämää" edellisistä Torttenastain!

  
   "JOULUTORTUT".

   Tätä en siis nyt tehnyt ko käytin "jämiä";
800g kuivattuja luumuja +
sopivasti luumujen liotusvettä
esim. Erytritoli-sokrua jos haluat...

- Laita luumut likoomaan veteen silleensä, ettäs ne juuri ja juuri peittyvät ja pystyvät siinä "turpoamaan" ja pehmiämään.
- Blendaa luumut soseeksi pienissä erissä pienen määrän liotusvettä, kera.
- Lisää luumusoseen sekaan makeudeksi esim. Erytritoli-sokrua jos haluat makeutta mukaan...


   Muttas tään tein;
3dl pottuhiutaleita ( glutonna, maidotonna, sokeritonna, hiivatonna.... )
3dl kylmää vettä
400g ( nyt 300g ) kasvis-leivontamargariinia
n.6dl Viljatuotteen vaaleaajauhoa


21.jpg

- Laita pottuhiutaleet turpoamaan kylmään veteen.
Turpoaa, likoaa, nopsaan.


22.jpg

- Sotke sekaan margariini ja jauhot.
Jauhoista katso milloin niitä on tarpeeksi; älä tee taikinasta liian kovaa, muttas älä jätä liian löysäksikään. Tiedät kyllä milloin on paree.
- Laita valmis taikina vaikkas tuorekelmun sisään toviksi jääkaappiin kymettymään ja asettumaan.
Älä pidä sitä siellä liian kauan sillä taikina tää kovettuu ihan kivasti...
- Ota taikina kylmästä ( leikkaa siitä palanen kerrallansa käsittelyyn jos et handlaa koko taikinaa kerralla ) leivottavaksi ( ja laita loput takaisin kylmään vuottamaan ).


25.jpg

- Kauli taikinanpalanen levyksi jauhotetulla leivinalustalla tahi sit vaik leivinpaprun päällä.
Painele siitä jollahin pyöriällä astialla ( tahi torttutaikina-muotilla ) torttupohjat.
Tästä taikinasta tuskin saat taiteltua torttu-torttuja sillä taikina on aikas muree...?
- Aseta pohjan päälle, keskustaan, luumuhilloketta ja voitele tortun reunat ynpäriinsä kylmällä vedellä vaikkas sormenpäällä sivellen.


27.jpg

- Aseta toinen torttupohjan ynpyrä edelleisen, luumuhillokkeisen, pohjan päälle ja painele ne reunoiltaan yksiin kiinni.
Nosta leivinpaprulliselle pellille.


29.jpg

- Paista kiertoilmauunissa n. +200-220´C kunne valmista tulee.
 

31.jpg


    Söin muuten verekseltään kaksi tähti-sakaraista Torttenaa ja totesin et nyt on tään Mummelin torttu-kiintiö sit tältä haavaa täysi! Vaikkas kuin himoitsinkin ja halusinkin näitä siten et pitimmä alkaa väkertämään, moisia herkkuja!
    Elikkäs kaik muut ( paitsi Töihin menevät yksilöt ) 16kpl sakaraista ja 22kpl pientä pyöriää, menevät "pahan päivän varalta" pakkaseni syövereihin.