Ns. voitaikinaiset täytetyt pasteijat tahi piiraat.
Täyte.
- Tee haluamasi mukainen täyte.
Esim. lohta, riisiä, kananmunia, tsipuleita, mausteita.
( nyt teimmä mie skinkkenasta jonka jemmasin joulun jälkeen pakkaseen. Siihen lisäsin riisit, kananmunia, tsipuleita ja lot of valkkareita. );
Taikinakuori.
1dl Viljatuotteen tummaa jauhoseosta
2,5dl Viljatuotteen vaaleaa jauhoseosta
1/2tl psylliumia
1tl leivinjauhetta
( suolaa jos halajat )
2dl jotahin maitotuotteen korviketta; kretaa, maitorahkaa, jugurttia, tms.
( miul meni Happy Coco vege& original -kookosvälipala pikareita kaksi kpl )
2kpl kananmunia
50g leivonta kasvisrasvaa pehmeänä
- Sotke ensin kuivat ainekset sekaisin keskenään.
- Lisää maitotuotteen korvike ja kananmunat – sekoita.
- Lisää notkistettu rasva ja sotke taikinaksi.
- Nosta taikina noin 30min. jääkaappiin lepäämään.
( Tästä tulee 2kpl noin 27x27cm piiras.
- Ota taikina viileästä leivottavaksi ja jaa se kahteen osaan.
- Leivo leivinpaperien päällä kumpikin osanen laakeaksi levyksi.
- Levitä toisen osan päälle täytettä haluamasi verran jättäin reinamille muutaman senttinen vapaan tilan.
- Kostuta taikinan reuna sormin kylmällä vedellä.
- Nosta toinen leivottu taikinanpalanen täytteen päälle kanneksi ja tiivistä reunat painaltain ne sormin yhteen.
Katso ettei jää ihan kauhean avonaisia paikkoja kuoreen....
- Pistele kuoreen haarukalla ilmareijät. )
Tai kuten nyt teimmä; piskuisia pasteljoita noin 51kpl:
- Ota puolikas taikinaa kerrallaan käsiteltäväksi leivinalustallesi, jotta taikina on helpompi käsitellä.
- Kaulitse taikina jauhoitetulla alustalla ohueksi levyksi. Niin ohueksi kuin voit ja osaat käsitellä.
- Ota levystä vaikkas juomalasilla ynpyröitä; laita loput taikinasta kylmään heti kun kerkiät.
- Nosta leikattu taikinan palanen kämmenellesi, kostuta kylmällä vedellä puolikas reunasta sen, ja laita työytettä sopivasti siihen keskelle taikinaa.
- Sulje pasteija muotoonsa, nipistele reunaansa kiini ja laske leivinpaperilliselle pellille paistoa vuottaa.
- Voitele haluetessasi kananmunalla, vedellä - menee ihan hyvin ilman voitelujakin.
- Paista kiertoilmauunissa n. +200´C kunne valmista tulee.
sunnuntai, 5. helmikuu 2023
Kommentit