Ns. voitaikinaiset täytetyt pasteijat tahi piiraat.

327985051_2171514899707936_3470442391404


Täyte.
- Tee haluamasi mukainen täyte.
Esim. lohta, riisiä, kananmunia, tsipuleita, mausteita.
( nyt teimmä mie skinkkenasta jonka jemmasin joulun jälkeen pakkaseen. Siihen lisäsin riisit, kananmunia, tsipuleita ja lot of valkkareita. );


327544257_2436936246470851_7471422401724


Taikinakuori.
1dl Viljatuotteen tummaa jauhoseosta
2,5dl Viljatuotteen vaaleaa jauhoseosta
1/2tl psylliumia
1tl leivinjauhetta
( suolaa jos halajat )
2dl jotahin maitotuotteen korviketta; kretaa, maitorahkaa, jugurttia, tms.
( miul meni Happy Coco vege& original -kookosvälipala pikareita kaksi kpl )
2kpl kananmunia
50g leivonta kasvisrasvaa pehmeänä



327578688_723760382435588_16853794345723

- Sotke ensin kuivat ainekset sekaisin keskenään.

328423354_495771589417147_76478474094460

- Lisää maitotuotteen korvike ja kananmunat – sekoita.
- Lisää notkistettu rasva ja sotke taikinaksi.


328005122_3291857194460669_7898738830849

- Nosta taikina noin 30min. jääkaappiin lepäämään.

   ( Tästä tulee 2kpl noin 27x27cm piiras.
- Ota taikina viileästä leivottavaksi ja jaa se kahteen osaan.

- Leivo leivinpaperien päällä kumpikin osanen laakeaksi levyksi.
- Levitä toisen osan päälle täytettä haluamasi verran jättäin reinamille muutaman senttinen vapaan tilan.
- Kostuta taikinan reuna sormin kylmällä vedellä.
- Nosta toinen leivottu taikinanpalanen täytteen päälle kanneksi ja tiivistä reunat painaltain ne sormin yhteen.
Katso ettei jää ihan kauhean avonaisia paikkoja kuoreen....
- Pistele kuoreen haarukalla ilmareijät. )

   Tai kuten nyt teimmä; piskuisia pasteljoita noin 51kpl:
- Ota puolikas taikinaa kerrallaan käsiteltäväksi leivinalustallesi, jotta taikina on helpompi käsitellä.
- Kaulitse taikina jauhoitetulla alustalla ohueksi levyksi. Niin ohueksi kuin voit ja osaat käsitellä.

327934726_703678551449508_79905021011423

- Ota levystä vaikkas juomalasilla ynpyröitä; laita loput taikinasta kylmään heti kun kerkiät.
- Nosta leikattu taikinan palanen kämmenellesi, kostuta kylmällä vedellä puolikas reunasta sen, ja laita työytettä sopivasti siihen keskelle taikinaa.


327261427_543271111095055_73489883372756

- Sulje pasteija muotoonsa, nipistele reunaansa kiini ja laske leivinpaperilliselle pellille paistoa vuottaa.
- Voitele haluetessasi kananmunalla, vedellä - menee ihan hyvin ilman voitelujakin.

- Paista kiertoilmauunissa n. +200´C kunne valmista tulee.