350g leivonta kasvisrasvaa
n.6,5dl Viljatuotteen tummaa jauhoa
( 2tl leivinjauhetta )
------
n. 1l mustikoita JÄISINÄ
3rkl perunajauhoja

- Sulata pehmiäksi ( ei siis juoksevaksi nesteeksi asti ) leivontarasva.

2.jpg

- Lisää joukkoon jauhot ( ja leivinjauhe jos käytät ). Sekoita taikinaksi.
( Jos haluat makeutta, niin lisää se tässä vaiheessa taikinasi joukkoon - makusi verran. Intiaani-sokrua, hunajaa, Erytritoli-sokrua, ruokosokeri-sokrua, tavan sokeria... )


5.jpg

- Anna taikinan rauhassa hiven aikaa tekeytyä, turvota.

pienet%20%281%29.jpg

- Laita paiston kestävään astiaan leivinpaperi pohjallensa ja reunoillensa, tahi laitan irtopohjaiseen kakkuvuokaan pohjalle leivinpaprun ja voitelen sit reunansa leivontarasvalla sisältänsä, tahi käytä muffinivuokia/muffinipeltiä.
- Levitä 2/3osaa taikinasta vu´uan pohjalle ja reunoille.
Taikaina tää on löysä! Jos haluat tehdä tiukemman taikinan - käytä hiven enempi jauhoja mutta muista: mitä löysempi taikina sitä kuohkeamman, ja kivemman syödä,kukon kuoren saat.
- Ota mustikat pakkasesta, sekoita joukkoonsa perunajauhot.
3rkl on taatusti litraseen tarpeeksi. Jos käytät enempi tulee mustikoista "liisteristä" ja ne perunajauhot sit tuntuvat syödessä ikävästi suussa...
( Jos haluat niin voit toki lisätä jotain makeuttakin mustikoihin sekaan makusi mukaan tässä vaiheessa. )


6.jpg

- Kaada mustikat Rättänän elikkäs Mustikkakukon sisälle.

7.jpg

- Laita astiaan kylmää vettä ja kastele kätesi aina välleen siinä vedessä, tahi käytä kuivia käsiäsi vähä välleen jauhoissa kuivissa, ja nostele nyt nokareina muotoillen lättänäksi kansipaloiksi lopusta 1/3osa taikinasta kukon kansi. Tiivistä kansi reijättömäksi kostein/kuivin käsin - tosin ei se kyl haittaakaan josko sieltä mustikat näkyvätkin jostahin kohtaa...
- Paista kiertoilmauunissa +180´C kunne valmiiksi tulee, saapi sopivasti kultaista väriä yllensä.
- Nosta kukko tää jäähtymään VUOKINEEN. Vuota tovi!


10.jpg

- Voit nauttia jäähdyttyään, tai jo kuumanakin, jonkun maitotuotetta korvaanan tuotteen kera.
Muttas voit myöskin jäähdyttyään leikata palasiksi ja pakastaa palasina pakkaseen ( muffinivu´uassa tehdyt yksilökappaleina pakastain) ; nautiskella palanen kerrallansa myöhemmin.


pienet%20%284%29.jpg