1.1.2023. tuli voimaan uusi seksuaalirikoslakisäädäntö. Oletko tietoinen tästä?  
   Itse olen tietoinen ja häätyy sanoa et ihan hyvä ainakin miun mielestä et ovat ottaneet "me too"-meiningillä mukaan myöskin ne ns. pienimmätkin vihjailut sinne nyt. Kaikenlaiset kuvien lähettelyt, vihjaavat puheet ja tietynlaiset hipaisut sekä kourimiset myöskin.

    Seksikauppaan, paritukseen ja lapsiin kohdistuvaan seksirikokseen ja lainsäädäntöön en nyt puutu muttas....

   
   Lakiin tähän uusittuun tutustuttuani huomasin, ettäs syyteoikeus nostaa itse syytteen seksuaallisesta teosta ( itse akti tahi siihen pakottaminen, siitä vihjaaminen, jne. ) jos erittäin tärkeä ylenen etu sitä vaatii, muutoin teon kohteen on itse tehtävä tästä/siitä rikosilmoitus.

   Tämä seksuaallinen teko.... tai siis sukupuolellinenyhteys.... on lain mukaan sellainen teko jossa joko sukuelimellä tahi suulla tunkeudutaan toisen sukuelimeen tai peräaukkoon. Tai toisen kehoon ( siis ymmärtääkseni on kyse mihin tahansa kohtaan toisen ihmisen kehosta ja millä tahansa toisen kehoon tunkeutumista, esim. sormella. ). Samat kriteerit koskee myöskin toisin päin elikkäs toisen sukuelimen ottamista itsensä sukuelimiin, suuhun tahi mihin vaine kehonsa osaan.
   Ja pointti tärkeä; tässä kuin muissakin tämän lain säädännön kohdissa: YRITYSKIN on rangaistava teko!

   Raiskaus on seksuallinen teko johon kumpikin osapuoli ei osallistu vapaaehtoisesti.
Ja vapaaehtoisesti osallistumattomuus on silloin kyseessä jos asianomainen ei ole ilmaissut osallistuvuuttaan sanallisesti, käytöksellään tai jollahin muulla tavalla. Tai jos hänet on pakotettu tähän tekoon uhaten tahi väkivallalla. Sekä jos asianomainen on ollut kykenemätön ilmaisemaan tahtoaan sairautensa, vammaisuutensa, pelon, päihtyneisyytensä, tiedottomuutensa, heikentyneen tilannetajunsa/ tilanteen äkillisyyden, tahi vaikkas valta-aseman vakavan väärinkäytöksen, ettäs muun näihin kaltaisen syyn vuoksi.

    Seksuaallinen kajoaminen on myös samaten teko jossa eivät kumpikin osapuoli ole yhteisymmärryksessä mukana, siis vapaaehtoisesti, ja tämä teko loukkaa teon kohteen seksuaallista itsemääräämisoikeutta.
Henkilö ei ole vapaaehtoinen tähän häneen kohdistuvaan tekoon jos hän ei sanallisesti, käytöksellään tahi muutoin ilmaise suostuvansa siihen. Jos hänet pakotetaan tähän tekoon uhkauksin tahi väkivällalla. Tahi sit hän ei kykene ilmaisemaan tahtoaan sairautensa, vammaisuutensa, pelon, päihtyneisyytensä, tiedottomuutensa, heikentyneen tilannetajunsa/ tilanteen äkillisyyden, tahi vaikkas valta-aseman vakavan väärinkäytöksen, ettäs muun näihin kaltaisen syyn vuoksi.
   Toisin sanoen kriteerit vapaaehtoisuuteen ovat samat kuin raiskauksessakin. Aikas raskauttavat kriteerit siis, noin, niin kuin tekijälle esim.. Ja teonkohteelle sit tosiaankin pienimmästäkin teosta hän voi syytten nostaa!

   Törkeä kajoaminen on silloin kriteerit lainsäädännön täyttävät jos teon kohde pakotetaan uhaten tahi väkivällalla tähän tekoon. Tahi rikoksen tämän tekijöitä on useampi samalla kertaa. Tahi teko tuo aiheuttaa tuntuvaa henkistä tai ruumiillista kärsimystä sekä jos teko tuo tehdään erityisen nöyryttävällä tavalla. Tai sitten teon kohde on alle 18-vuotias.

   Seksuaallisesta ahdistelusta voi nostaa syytteen jos joku koskettelee asianomaista siten, ettäs se loukkaa asianomaisen seksuaallista itsemääräämisoikeutta. Samaten telijä tuomitaan jos hän koskettelunsa "voimakkuutensa ( mitenkä voidaan mitata koskettelun voimakkuus - mikä onkaan kriteeri tähän? ) tai toistuvuutensa vuoksi vakavuudeltaan rinnastettavalla tavalla" sanallisesti, viestin tahi kuvia ottamalla, niitä lähettämällä  tahi esittämällä tai itseään paljastamalla loukkaa toisen seksuaallista itsemääräämisoikeutta.

   Täten myöskin tietenkin todellisuuspohjaisen, todentuntuisen kuvan tahi tallenteen, esittäminen ja sen levittäminen toisesta ihmisestä seksuaallisesti, on kielettyä ja tuomittavaa rikousoikeudellisesti. Varsinkin jos kyseinen henkilö kokee sen itsensä seksuaallisen itsemääräämisoikeuden loukkaukseksi.


   Näinpä sitten nykymaailmassa josa nettimaailma, tietokoneet, kännykät, näyttelevät isoa osaa ihmisten välisessä kanssakäymisessä, niin varo vaine lähettämästä toiselle henkilölle mitään seksiin viittaavaa viestiä, jonka toinen voi kokea loukkaukseksi hänen seksuaalliseen itsemääräämisoikeuteen.
Älä missään nimessä lähetä mitään alaston-kuvaa, älä edes mitään alastoman vartalosi osan kuvaa; joku voi olla vaikkas jalka-fetissi vimpan päälle ja kokea vaikka varvassandaali-kuvan ( paljaat jalat sandaalissa ) hyvinkin loukkaavaksi hänen seksuaallisuuteensa nähden.
Älä ehdottele kellekään viestein, kuvin, tahi vaikkas puhelimessa/netissä puhellen, ettäs jos vaikka päiväkahvilla käytäisiin sillä ennen muinoin ( ainakin ) "päiväkahvit" merkitsivät tosiasiallisesti petipuuhia kahteen pekkaan/henkilöön jossakin....
Sanomattakin selvää et et nyvi toista mitenkään mistään kohtaa ilman, ettäs olet ensin siihen luvan kysynyt esim. tyyliin et saako sinua halata? Ettei vain satu sitten niin, ettäs olet halaamassa kysymäti ja tarttuukin vaine se paidan lieve käsiini, se paidan lieve jää vaikkas rannekelloosi/koruusi kiini ja nousee - naks, toinen nostaakin syytteen paidan nostelusta, paidan alle katselusta, jne.. Samaten tietysti hameenhelmojen nosteluiden ( ihan oikeestikin vahingossakin tapahtuvien ), housunlahkeiden ylöspäin vetämisien ( joku kaatuu ja toinen menee apuun esim. katsomaan et kuin pahasti sattu, vahi sattuiko? ). Ja of course - kaikkinainen itsensä paljastelu on edelleenkin kielettyä toiselle ihmiselle seksuaallisessa mielessä!
   Eri ihmisethän kokevat eri teot eri tavalla ja täten se mikä ei ole kenties ihmisestä itsestään seksuaallinen, se voi toisesta sitä ollakkin. Kuten vaikkas noikin edelleiset kirjaamani teot.
Muttas täsä pitää muistaa yleiset tavat kuitenkin. Mennä ns. maalaisjärjellä noin yleensä. Emme voi alkaa vartoa ja varoa jokaista tekoamme ja täten varoilta jätää jotahin tekoa tekemäti. Esim. ommettomuustilanteissa emme mene kysymään et saanko nyt nostaa tuon siun lahkeen tahi hihan, vai koetko sen seksuaallisena ahdisteluna? Emme mene juhlasankarilta tahi -tarelta kysymään saako sinua halata, vaan automaattisesti halaamme kun siihen olemme tottuneet - varsinkin jos "juhlakalu" on meidän oma tuttumme, ystävämme, jne.. Vieraammalta kandee kyl kysästä....
   Ja sitten se vanha sanonta "Maassa maan tavalla." - se on kultaakin arvokkaampi!
Olemme kansakunta joka on oppinut tiettyyn määrrään alastomuutta ja siihen, ettäs ventovierahinkin kera ollaan ajoittain aivan alasti ja nakuna sen kuitenkaan tarkoittamati mitään seksuaallista asiaa.
Olemme käyneet, käymme edeellen ja tulemme myöskin käymään tulevaisuudessakin alasti erinäisin kokoonpanoin saunassa sekä uimassakin. Niin omassa saunassamme, ystävien saunoissa, yleisissä saunoissa, jne., sekä  omalla rannalla, mökkirannalla ja jossakin jopa yleisillä nakurannoillakin. Ei näistä tartte kenenkään hernettä klyyvariinsa vetää, ja jos vetääkin, niin senkusta vaine sanoo reippaasti ja kohtelijaasti ääneen, et mie en tule samaan saunaan, yhdessä uimaan, jne..