... elämästäin tästä ja hivenen sen sivustakin.

    Eilennä ahersin papru-hommien kimpussa, pesin pyykkiä; mm. talvisia villatamineitain poies, ja sit myöskin ompelin jällevän tällaiset pesupähkinä-pussit ( 2kpl ) sekä uuden kännykkäkotelon vyötäisillein:

338673362_243631354846764_63128697733152

   Ihan siksi, ettäs noihin pesupähkinäpussukoihin laittelen ain pesupähkinät sisällensä ko pesen pyykkiäin. En siis käytä kauppojen pyykinpesuaineita, erinäisiä pesuetikoita, tms., vaan pesemmä vaine pesupähkinöillä. En käytä mitään huuhteluaineita myöskään.
Jottas voinen pestä -pähkinöillä, niin niille pitää olla pussukat johka ne ensin laittelen, sit poljeksin ne pähkinäiset rikki siin pussukassa ollessansa ja sit vasta nakkaan pesukoneeseen koko komeuden.
Näin ko ain niitä sit murskaa tassuin alla ( kenkä jalassain ), niin noi -pussukoiden kankahat rikkoutuvat. Pesupähkinöiden noiden, kovien ja osaksi terävien reunojan takia, niihin tulee reikiä. Täten saapi sit olla silloin tällöin uusimassa -pussukat uusiksi. Itse tehden - tietenkin.
  Kännykkämassi taasen siksi, et täten saan kännykkäin roikkumaan kupeillein ain kun/jos lähden matkoja mittamaan pitkin teitä ja polkuja läheisiä. Voinen laittaa vaik muksuiltain lahjaksi saamain korvanappiset korviini, asentaa nettiradion paikalliselta kanavalta auki ja kuunnella musaiikkia, suomi-iskelmää. ( Usein kyl menen ilman moisia -nappeja. )
Tänäänkin se toimi hirmu hyvin niin kauan kuin noissa -napeissa Virtaskaa riitti; sitä riitti noin puolet matkastain. Lopun osan sit kuuntelin luonnon ääniä.

    Mikäs olikaan kuunellessa ko yhdessä paikkaa vain parisen metrin päässä käyskenteli naaras Fasaani. Kahdessa kohtaa kukko-Fasaanit ja yhdessä kohtaa sitten yllätin tikan touhuistansa.
Täsäkin kuvassain on fasaani kun kuvasen tarpeeksi suurentaa....;

2023.4.18%20%2812%29.jpg

    Tuli siellä vastaan myöskin ekat Leskenlehdet tälle keväälle;

2023.4.18%20%2811%29.jpg

   Yssi linnun ääni, tahi siis yhden linnun ääni, on kovin tuttu tuolla Taivahankannella tällä hetkellä, mutten saa millään mielein et minkä linnun ääni se on? Ääniänsä kun en niin tunne kuin ulkonäköjään....
Muita keväänmerkkejä joita olen nähnyt tahi kuullut eläinvaltakunnasta tälle keväälle ovat ollehet mm. Joukkahaiset, Kurjet, Töyhtöhyypät, Mustarastaat ja jopa Västäräkitkin jo!


2023.4.18%20%2813%29.jpg

    Lunta riittää viel leveleillä näillä ihan "hyvin". Lunta ja jäätä.
Kyl se tääkin on autolla ajettava kaista, muttas ei talvisin tosin. Talvisin vaine käppäilen, moottorikelkalla, tms. menopelillä kuljettava väylänen.
Suurin osanen jalkakäytävistä on jo sulana, kuten yleiset ajotietkin, muttas aivan kauhiassa sepelissä! Ja se sepeli sit tietää sitä, et tällaisena allergikkona on tosi paha käydä käyskentelemässä tuolla tien päällä ja tienoilla tuollaisilla. Armoton altistus pölylle ja sen jälkeen -reaktiot "ihanat".

   No, lumesta. jäästä, sepelistä, ja osaksi sulamisen aiheuttamasta kosteudesta huolimati, mie kuitenkin kävin tassuttelemassa sit tällaisilla popposillain koko tuon matkani;

338534584_1409306966560926_8877504280808

    Paljasjalkakenkäin joita mietin lähteissäin reissulle tuolle, et laitanko jalkain vahi enkö? Mitkä ovatkaan oikiat kengät juuri nyt juoskennella, ko siitä on kuitenkin noin pariviikkoa ko viimeksi käväisin?
Olisivatko ne ollehet talvisen lämpöiset kengät lumisien kohtien mukaan? Nastaiset lenkkarit jäisien kohtien mukaan? Kenties kesälenkkarit sepelien takia vahi sittenkin ihan jo varpikkaat ( paljasjalkakengät erillisillä varpaiden kohdillaan ) kun asvaltti sekä maasto paljaana jo monin paikoin?
Päädyin sit näihin; vähän kesäistä ( paljasjalkaiset ), lenkkarin korvikkeeksi käyvät ( hyvä juosta näillä ), muttas kuitenkin peittävät kuten lenkkarit ja jopa hivenen kosteuttakin kestävät pohjaltansa; lumiset kohdat hyvin mennä.


   Kussa lähdimmä liikenteeseen, kumpainenkin polvein kysäisi miulta et ihanko totta? "Meinaatko et juokset ihan oikeesti?" "Älä kuvittelekkaan!"
Meni pitkälti, et metri-pari juosten ja sit kuulostellen kävellen, et tuleeko tästä mitään? Pitääkö kääntyä kotio? Sattuu, sattuu ja sattuu!
  
Sit ajattelin et menen tunnon mukaan. Kerta lähdetty on, niin suomalaisella sisulla menhään ja perille asti - hit....! Vaikkas vain kävellen sitten jos ei kerta juosten yhtään!

  
Niinhän siin sit kävi, et lenkin heitin, Humisevalleharjulle kotio palasin ja ka´ enin osa meni noin 12km matkastain tuosta juosten, hölkäten, ja piskuisemman osa kävellen - kun en periksi antanut alkumetreillä noilla!
  
Mietin, et se mitä aikoinaan juoksin päivittäin ja matkoja samanmoisia tietyssä ajassa - siitä ollahan kaukana, hitaana kulkijana.
Muttas onni kuitenkin et liikettä on, tulee ja viel pystyn ajoittain.
   Nytkin tosin tunsin, et vasen jalkain olisi halunut heittä kesken koko leikin heittäytyessään välleen kantamattomaksi sekenniksi ja toiseksi. Kivut kumpaisessakin polvessa mukana olivat; ei mitään toivoa kunnon juoksuaskeliin. Sellaisiin polvia korkeammalle nostain.

  
Ovat nuo polvein oireilleetkin nyt tuosta mennä endistä lähtien kipuinensa. Asennot on pitänyt harkita tarkkaan; kuin päin niijaan, kuin astun, kuin kyykistyn? Ihan polvilleen meno on ollut todella harkittava toimenpide. Vaine kävellessäkin ovat sellaiset jänskän tuntuiset, hivenen kipeän oloiset.
  
No, joskushan tähänkin piti sit tulla; polvet vuorostansa täsä kunnossa. Lonkat ovat olleet jo vuosikausia, polvet nää vaine enteilleet ajoittain.
Saa nähdä kuin kauan menhään täsä vaiheessa taasen? Ja se etenkin et korkaanko -purkin korkin ehtoolla; mik´ onkaan olo ja tila silloin polvieni näiden - moisen "rääkin" jälkeen?


  
Lenkin tuon jälkehen pesupähkinät pussissansa koneeseen, lenkkikamppeet peräänsä, kone käyntiin ja Mummeli tämä suihkun kautta siistiksi.

   Murusta rinnan alle ja hommiin.
Keitin irtoriisiä et jospa tuota ylihuomenna "kunnostautuisin" ja saisin aikaseksi tehdä Sulhaspiiraita pitkästä aikaa.
Siemennäkkärit loppuivat eilennä - tänään uutta kehiin;


336297093_737577544659916_84328351446961


    Nyt sit loppuinen ilta ollen, kuulostellen. Kyllä se yö sieltä viel tulee. Toivottavasti saanen unta hyvin....