Sainen naapureiltain näiltä yksiltä affenta valmiiksi fileoituna ja päätimmä, et teen niistä sit Kalkukkoa ko en ole piiit-kään aikaan sitä tehnyt.
Tein senkin poikkeuksena nyt et laittelin jo eilennä aamusta lähtien aluille ns. puolikkaan Humisevanharjun Hulda -taikinan ( Kaiketonna ), nottas teemmä nyt tällä kertaa kokeeksi sillä kuoritaikinansa tään käytettävän, enkää kuten yleensä olemma tehnyt sen ihan vain vartavasten samaisena päivänä taikinana:
n.4-5dl vettä
n.5-7dl Viljatuotteen tummaa jauhoa
n.3/4dl extra neitsyt oliiviöljyä
Jotenka jos haluatte tehdä sen taikinajuurisella taikinalla, niin sen ohje pitää sitten etsiä täältä blogini syövereistä ( en muista milloin sen olen viimetteeksi tänne postannut - sori ) tahi sitten jos omaatte taikianjuuren jo oman, niin sillä sit laitella kuoritaikina tulemaan, tahi sitten vaine.... niin - "tyytyä" heti tehtävään kuoritaikinaan tuohon.
-------------------------
n.1kg-1,2kg karjalanpaistia
n.0,5-1kg ahvenia
ESIVALMISTELUT:
siivoa, perkaa kalat,
paloittele lihat.
TEE TAIKINA:
- Sekoita kaik ainehet sekaisin keskenään.
Lisäile pikku hiljaa aineksia keskenään; näppituntuma sanoo millon on paree suhde vedellä ja jauhoilla.
Jätä taikina LÖYSEMMÄKSI mieluummin ko tiukaksi - saat huokoisemman, pehmeämmän kuoren.
KOKOA -KUKKONEN:
- Laita leivonta-alustallesi folio, sen päälle leivinpaperi ja sit viellä ripotelyy siihen jauhoja.
- Kaulihhe tahi taputtelyy käsin vaine, taikina levyksi leivinpaperin päälle ja...
- ...lado vuorotellen lihat sekä kalat siihen taikinan keskelle. Aloita lihasta, lopeta lihaan: eivät kalojen ruodot vahingossa puhkaise -kukon kuoreen reikiä kun kasaat ja paistat sitä.
- Sulje -kukko kääntämällä sivut ja päädyt yllensä.
Kostuta AINA taikinan pinta kylmällä vedellä sormin, kohdista joista taikina menee päällekkäin, jotta saat "liimattua" kuorensa kiinni.
"Liiskaa", "sulata", sormin sivellen liitoskohtiaan yksiin.
- Jätä folio/leivinpapru auki ja paista kukkosta kiertoilmauunissa +220-230´C tunteroinen.
- Ota kukko uunista, voitele pintansa öljyllä tahi jos on tirskunut nestettä kupeilleen, niin sillä nesteellä sitten.
- Sulje NYT kukko leivinpaprun/folion sisään ja laittele sit uudelleen uuniin.
- Pudota nyt uunin lämpö n. +120´C ja paista -kukkoa vielä 3-4tuntia - kunne valmista tulee.
---------------------------------------------------
Noin puolikas jäi taikinasta tästä eilennä laittamastain Huldan omasta "ylitse" jotenka otimma siitä lisä-taikinajuurta sen puolikkaana ottamain tilalle ja lopuista teimmä ihan vaine näitä Leipäsiä Kaiketonna.
Kommentit