Alias Mustikkakukko.
350g leivonta kasvisrasvaa
350g leivonta kasvisrasvaa
n.6,5dl Viljatuotteen tummaa jauhoa
2tl leivinjauhetta
------
n. 1l mustikoita JÄISINÄ
( käytin nyt vereksiä mustikoita muttas suunilleen saman verran siltikin )
3rkl perunajauhoja

- Sulata pehmiäksi ( ei siis juoksevaksi nesteeksi asti ) leivontarasva.


- Sulata pehmiäksi ( ei siis juoksevaksi nesteeksi asti ) leivontarasva.

- Lisää joukkoon jauhot ( ja leivinjauhe jos käytät ). Sekoita taikinaksi.
( Jos haluat makeutta, niin lisää se tässä vaiheessa taikinasi joukkoon - makusi verran. Intiaani-sokrua, hunajaa, Erytritoli-sokrua, ruokosokeri-sokrua, tavan sokeria... )
Anna taikinan rauhassa hiven aikaa tekeytyä, turvota.
- Laita paiston kestävään astiaan leivinpaperi pohjallensa ja reunoillensa, tahi laitan irtopohjaiseen kakkuvuokaan pohjalle leivinpaprun ja voitelen sit reunansa leivontarasvalla sisältänsä, tahi käytä muffinivuokia/muffinipeltiä.


- Levitä 2/3osaa taikinasta vu´uan pohjalle ja reunoille.
Taikaina tää on löysä! Jos haluat tehdä tiukemman taikinan - käytä hiven enempi jauhoja mutta muista: mitä löysempi taikina sitä kuohkeamman, ja kivemman syödä,kukon kuoren saat.


- Ota mustikat pakkasesta, sekoita joukkoonsa perunajauhot.
3rkl on taatusti litraseen tarpeeksi. Jos käytät enempi tulee mustikoista "liisteristä" ja ne perunajauhot sit tuntuvat syödessä ikävästi suussa...
( Jos haluat niin voit toki lisätä jotain makeuttakin mustikoihin sekaan makusi mukaan tässä vaiheessa. )


- Kaada mustikat Rättänän elikkäs Mustikkakukon sisälle.


- Laita astiaan kylmää vettä ja kastele kätesi aina välleen siinä vedessä, tahi käytä kuivia käsiäsi vähä välleen jauhoissa kuivissa, ja nostele nyt nokareina muotoillen lättänäksi kansipaloiksi lopusta 1/3osa taikinasta kukon kansi. Tiivistä kansi reijättömäksi kostein/kuivin käsin - tosin ei se kyl haittaakaan josko sieltä mustikat näkyvätkin jostahin kohtaa...




- Paista kiertoilmauunissa +180´C kunne valmiiksi tulee, saapi sopivasti kultaista väriä yllensä.
- Nosta kukko tää jäähtymään VUOKINEEN. Vuota tovi!
- Voit nauttia jäähdyttyään, tai jo kuumanakin, jonkun maitotuotetta korvaanan tuotteen kera.
Muttas voit myöskin jäähdyttyään leikata palasiksi ja pakastaa palasina pakkaseen ( muffinivu´uassa tehdyt yksilökappaleina pakastain) ; nautiskella palanen kerrallansa myöhemmin.
Pist. Teimmä nyt tään ohjemäärän 1,5 kertaisena, niin sainen pieniä et sitten yhden isomman Rättänän.
Pist. Teimmä nyt tään ohjemäärän 1,5 kertaisena, niin sainen pieniä et sitten yhden isomman Rättänän.
Kommentit