Alias Mustikkakukko.

350g leivonta kasvisrasvaa
n.6,5dl Viljatuotteen tummaa jauhoa
2tl leivinjauhetta
------
n. 1l mustikoita JÄISINÄ
( käytin nyt vereksiä mustikoita muttas suunilleen saman verran siltikin )
3rkl perunajauhoja

457470827_1034779791424388_2177938553543

- Sulata pehmiäksi ( ei siis juoksevaksi nesteeksi asti ) leivontarasva.

458720767_1994606757627593_5405009889869
 
- Lisää joukkoon jauhot ( ja leivinjauhe jos käytät ). Sekoita taikinaksi.
( Jos haluat makeutta, niin lisää se tässä vaiheessa taikinasi joukkoon - makusi verran. Intiaani-sokrua, hunajaa, Erytritoli-sokrua, ruokosokeri-sokrua, tavan sokeria... )
Anna taikinan rauhassa hiven aikaa tekeytyä, turvota.
- Laita paiston kestävään astiaan leivinpaperi pohjallensa ja reunoillensa, tahi laitan irtopohjaiseen kakkuvuokaan pohjalle leivinpaprun ja voitelen sit reunansa leivontarasvalla sisältänsä, tahi käytä muffinivuokia/muffinipeltiä.

458716695_1696640667751647_3859426415969
 
- Levitä 2/3osaa taikinasta vu´uan pohjalle ja reunoille.
Taikaina tää on löysä! Jos haluat tehdä tiukemman taikinan - käytä hiven enempi jauhoja mutta muista: mitä löysempi taikina sitä kuohkeamman, ja kivemman syödä,kukon kuoren saat.

460054629_804320281893314_28454402153777
 
- Ota mustikat pakkasesta, sekoita joukkoonsa perunajauhot.
3rkl on taatusti litraseen tarpeeksi. Jos käytät enempi tulee mustikoista "liisteristä" ja ne perunajauhot sit tuntuvat syödessä ikävästi suussa...
( Jos haluat niin voit toki lisätä jotain makeuttakin mustikoihin sekaan makusi mukaan tässä vaiheessa. )

458966156_9085676404780697_8902995686526
 
- Kaada mustikat Rättänän elikkäs Mustikkakukon sisälle.

458737335_1659914634794053_7320094153800
 
- Laita astiaan kylmää vettä ja kastele kätesi aina välleen siinä vedessä, tahi käytä kuivia käsiäsi vähä välleen jauhoissa kuivissa, ja nostele nyt nokareina muotoillen lättänäksi kansipaloiksi lopusta 1/3osa taikinasta kukon kansi. Tiivistä kansi reijättömäksi kostein/kuivin käsin - tosin ei se kyl haittaakaan josko sieltä mustikat näkyvätkin jostahin kohtaa...

458963348_1573416483578288_5447143079679


458979675_1044954913737623_5749056504097
 
- Paista kiertoilmauunissa +180´C kunne valmiiksi tulee, saapi sopivasti kultaista väriä yllensä.
- Nosta kukko tää jäähtymään VUOKINEEN. Vuota tovi!
- Voit nauttia jäähdyttyään, tai jo kuumanakin, jonkun maitotuotetta korvaanan tuotteen kera.
Muttas voit myöskin jäähdyttyään leikata palasiksi ja pakastaa palasina pakkaseen ( muffinivu´uassa tehdyt yksilökappaleina pakastain) ; nautiskella palanen kerrallansa myöhemmin.

   Pist. Teimmä nyt tään ohjemäärän 1,5 kertaisena, niin sainen pieniä et sitten yhden isomman Rättänän.