Tein piiiit-kästä aikaa Kalakukkoa ja tein sen kylläkin Huoda-taikinajuurellisella taikinalla.
Kaupan kalatiskiltä uiskentelevia muikkusia sisällensä narrasin, sekaansa lykin tsiku-nautaa lihaisessa muodossa.
Teimmä Kaiketonna; ei muuta ko taikinajuuri, tumma gluton jauhoseos ja vesi.
Tähän kuitenkin laitan taikinajuurettoman ohjehen sillä tää on varmasti monelle helpompi ja nopeakin, tapa tehdä jos ei ole taikinajuurta omassa hallussansa.
Taikinajuurellisellahan tehdään ihan normaalisti leipätaikina ja siitä leipätaikinasta sitten muotoillaan kuori kukkoon oivaan.
n.4-5dl vettä
n.5-7dl Viljatuotteen tummaa jauhoa
n.3/4dl extra neitsyt oliiviöljyä
------
n.1kg-1,2kg karjalanpaistia
n.0,5-1kg ahvenia
ESIVALMISTELUT:
siivoa, perkaa kalat,
paloittele lihat.
TEE TAIKINA:
- Sekoita kaik ainehet sekaisin keskenään.
Lisäile pikku hiljaa aineksia keskenään; näppituntuma sanoo millon on paree suhde vedellä ja jauhoilla.
Jätä taikina LÖYSEMMÄKSI mieluummin ko tiukaksi - saat huokoisemman, pehmeämmän kuoren.
KOKOA -KUKKONEN:
- Laita leivonta-alustallesi folio, sen päälle leivinpaperi ja sit viellä ripotelyy siihen jauhoja.
- Kaulihhe taikina levyksi leivinpaperin päälle ja...
- ...lado vuorotellen lihat sekä kalat siihen taikinan keskelle. Aloita lihasta, lopeta lihaan: eivät kalojen ruodot vahingossa puhkaise -kukon kuoreen reikiä kun kasaat ja paistat sitä.
- Sulje -kukko kääntämällä sivut ja päädyt yllensä.
Kostuta AINA taikinan pinta kylmällä vedellä sormin, kohdista joista taikina menee päällekkäin, jotta saat "liimattua" kuorensa kiinni.
"Liiskaa", "sulata", sormin sivellen liitoskohtiaan yksiin.
- Jätä folio/leivinpapru auki ja paista kukkosta kiertoilmauunissa +220-230´C tunteroinen.
- Ota kukko uunista, voitele pintansa öljyllä tahi jos on tirskunut nestettä kupeilleen, niin sillä nesteellä sitten.
- Sulje NYT kukko leivinpaprun/folion sisään ja laittele sit uudelleen uuniin.
- Pudota nyt uunin lämpö n. +120´C ja paista -kukkoa vielä 3-4tuntia - kunne valmista tulee.
Kommentit