( Gluteeniton, maidoton, "sokeriton"; sis. hunajaa )

2016.9.10.%20Omppu-kurpitsamuffinit%20%2


N.150g omenasosetta
( viipaloin kotimaiset omput, pehmitin mikrossa tilkassa vettä, ja soseutin kaarukalla. )
4 munaa
( vaniljajauheet jätin pois - en syö sokrua )
1rkl hunajaa ( annoin muffineita vieraillekin joten laitoin hunajaa. Jos olisin leiponut nämä vain itselleni niin olisin jättänyt hunajankin pois )
3dl mantelijauhoja
( kookosjauhon jätin pois - en omista sitä )
ripaus suolaa ( jälleen vieraalle annon takia - itselleni tehdessä en olisi käyttänyt suolaakaan... )
3/4tl ruokasoodaa
2tl kanelia
1 1/4tl omenaviinietikkaa
n.2dl kurpitsaraastetta ( turistettuna käsin liiat nesteet poies )
3 kohtuu kokoista kotimaista omppua

- Tee omppusose.
- Raasta kurpitsa ja turista nesteet pellolle.
- Pilko omanat pieniksi kuutioiksi.
- VATKAA MUNAT kuohkeaksi vaahdoksi vatkaimella!
- Lisää munavaahtoon omppusose, kurpitsaraaste, ja omppukuutiot.
- Sotke sekaan kuivatainekset ja omenaviinietikka.

Annostele Amerikan muffinivuokiin ( tosin paree olisi muffinipelti rasvattuna jottei taikina tarttuis muokaan - ja saat silloin paljon ENEMPI muffineita kuin mie nyt... sain 14kpl. )
Ota kurpitsasta talteen siemenet ( huuhtele puhtaiksi ja kuivaa talouspaperilla ) ja koristele niillä muffinit + omppukuutioilla...
Paista 150´C kiertoilmauunissa - kunne ovat valmiita :)

PS. Olen huomannut että monessa ohjeessa on kananmunat ja sitten vain sotkeminen sekaisin.
Kun vatkaat ensin munat ja sitten lisäilet varovasti nostellen/sotkien muut ainekset niin saat leipomuksesta kuohkeampia