142301617_444234450088238_16046051626391

   Esteri-kuppi... "Esterin eväät" jne. - olkoon kuvaus tästä päivästä vielä olevaisesta.
   Tänä pänä on miun ns. luppu-päivä. Ei mitään mitä pitis tehdä, ei mihkään menoja, ei mitään hoidettavaa asiaa. Kuhan vaine olen...
Niin-pä - olen vaine.

   Aamusella simmuin avattuain kertaalleen nuoskaisen lumen lumitöihin ja sitten nyt äskettäin uusiksi samainen souvi.
Kenkuttaa kun on tuolla takapihallain, patioin laudallisen, kahta puolta räystäät "auki". Siin ovat vastatusten päikseen varastoin räystäs ja tään Humisevanharjun räystäs ja kumpaisessakaan ei ni minkähänlaista lumistopparia! Ei nyt, eikää koskaan ollukkana!
Tänä pänä kyllästyin näin kuuden mennehen vu´uen jälkeen "jo", ja otimma soittain Kulmakuntamme isännöitsijälle, ettäs joskoo tuonne ( kaikkiin vastaaviinkin tarvihtijoiden ) räystäille saataisiin moiset estehet? Se kun ei tää body kasva enää tästään, etiäpäin mennessämme. Korkeintaan vaine vähenee, ja talvet - talvet varmahan viel tulevat pysymään lumisina ainaskin miun eliniän ajan...
   Sitten pyykkiä pesten. Pesinpäs nyt sitten pääasiassa tuollaisia froteisia tuotteita. Kylpy- ja käsipyyhkeitä. Peflettiä. Sekä siivousluuttusia joita nyt on tullut ihan "omiksi tarpeiksi" kun ystävääni olen käväissyt avittamassa siivouksissaan...
   Rättänää, Pannaria - Kaiketonna. Evästämistä, jumppaamista, asiain hoitoa. Kaffepannan ( kaffikeitin ) keittämistä etikalla, mahdollisten kalkkeutumisten poistamiseksi, muutamia kertoja lävitsensä, ja sitten vedellä valuttain ja pesten - tietenkin.
   Niin - asiain hoitoa. Ja tiedätte varmahan mimmottiis, Armaat Lukijain miun?
Niitäpä niitä - muoskain 24/7 juttuja.
Käteisvara/pankkikortti-seurannan kuittien selvittelyjä ( kun endinä menneenä jo selvittelin muutamat taxi-kyytien syyt, ja liikaakin perittyjen maksujen osuudet... ), taxi-kyytien vammaispalvelulain mukaisien kyytien korttilla osoittamisen mahdollisuuden selvittelyä, ja juuri postin mukana tulikin sitten uudet versiot ( pyysin uudet paprut mennä viikolla; erinäisin lisäyksineen ja asianomaisen oikein kirjatun etunimen mukaan... ) henkilökohtaisen avustajan työterveydenhuollon papruista; ne pitis alkaa käymään nyt lävitse.

  Ettäs täsä "olla" sitten vaine?
  Onhan tää toisaaltaan olemista, on toki.
  Ei AIKATAULUTETTUJA tekemisiä - mutta tehdä kuiteskin täytyvi. Niinpä.
  Ja se, ettäs olen nyt omassa-kotonain; saan "elää kuin ellun kana"; tekien tahi tekemäti.
Vertaa: siivoamassa nytten täsä muutamia toveja, kuten eilenkin sen yhdeksän tunteroista, niin tämähän tuntuu, ettäs täsä vaine ollahan!
Toki - ihana on siivota ystävällein, sillä kättein jäljen näen heti. Huomaan minkä kohdan vosekin, mitkä olisi se seuraava pointti, se seuraava joka must-tehdä. Ihanaa kun näen kuinka valmista muutoinkin tulee. Tykkään. Ja tykkään katsoa kun asianomainen itse työskentelee, tekee, hommaa, todella osaavasti, nopsaan, hyvin, ja säntillisesti. Osaksi kekselijäästikin, osaksi näköjään "kokemuksen syvällä rintaäänellä" toimien ja ihan vaine käytännön opettamien konstien kera.
Mites sitä sanottiinkaan... Kun joku jotahin osaa todella hyvin, niin sitä on sitten mukava seurata ja kassoa? Oliko se näin sanoen? Muttas ainaskin sitä tarkoitan nyt täsä.

  On se hyvä kun on näin "luppo" välleen.
  Se tuo viime viikkoinen klyyvari-tohtorin tykönä käynti antoi nuhasen mainion jälkeensä, ja siivous tuo ihanainen sitten aivan tarpeeksi allerzuune-reagtizuunea omiksi tarpeiksein pitää, vaik´ kuin nyttenkin hilluin maski kasvollain ajan tuon kokonaisen.
Eipää täsä sitten oikein paljoa nytten jaksaisikaan mitään "niska limassa" painettavaa hommailla.
Se on olo taasen kuin "puoli-valoilla" olisin. "Simmuja painaa, uni ei anna lainaa..." jne.. Olo on kuin puulla päähän olisi lyöty. Ei sen "selvempää kuvaa" ni mistään. Kuhan "haahuilen" tääl koissain ja hommailen pikku hiljaa. Vähäsen sieltä, vähäsen täältä... Asia kerrallansa - kyl ne tästään.

   Joten Esterillä mennähän nytten, tänään.
   Kaffeeta hörppäin välleen kupposesta Esterin kuvioisen ja välleen sitten hommaten näitä näin; harhaan hajalleen hajoneita hommia jotka ovat kuin ne levinneet Esterin eväät. Vähän tästä, vähän tuolta... ja sitten vielä tuolta ja täältäkin.
   Viel kun saunan lämmähytän nyt ehtoon korvalla ja käväisen siellä ylisillä lämpimillä, sekä piukahdan sit yön tumman "saadessa" vällyin välliin lämpimiin, ni - á vot sie!