Kaiketonna.
( sis. mm. mantelia, kaardemummaa, mansikkaa ja sitruunaakin )
Alustavat työt:
( sis. mm. mantelia, kaardemummaa, mansikkaa ja sitruunaakin )
Alustavat työt:
3dl Erytritoli-sokrua
- Otin ja blendasin sokerista tomusokeria.
Sen verta hieno jakoista ja "lämmintä" puuhaa toi blendaaminen, ettäs osa sokrusta blenderin kannen avattuain pölynä haihtuvi ilmaan ja tilaan ynpäristöön.
( Jos voit käyttää tavan-tomusokrua niin tätä et tarvihhe tehdä vaan voit käyttää sitä suoraan... )
5dl pakaste kampsikoita
5dl pakaste kampsikoita
5rkl Chian siemeniä
- Blendasin sulaneet, viel hivenen kohmeiset, kampsikat soseeksi.
- Lisäsin sekaansa -siemenet ja jätin seoksen jääkaappiin turpoamaan.
( Jos siulla on olemasa vaik´ vattuja, joita näiden pitäsikin olla, mut kun miulla ei ole pakkasessain niitä vattua vaan "vaine" kampsikoit... niin käytä sie sit vattusia. )
( Jos siulla on olemasa vaik´ vattuja, joita näiden pitäsikin olla, mut kun miulla ei ole pakkasessain niitä vattua vaan "vaine" kampsikoit... niin käytä sie sit vattusia. )
Tästä määrästä kampsikoita tulee niin PALJON hilloketta jotta siitä jääpi osanen vaik´ ehtoolle nautiskella ja syödä ihan vaine kampsikka-herkkuna. Jos SIE kuitenkin haluat tehdä vaine vähän, niin puoletkin tästä määrästä on aivan tarpeheksi näihin yhdeksään tsipaleeseen torttuja.
Tortut:
Tortut:
200g kasvis-leivontarasvaa
1,5dl Erytritoli-sokrua
2 kananmunaa
n.2dl joulusta jääneitä Kaikettomia Piippareita murusiksi murskattuina ( sis mm. inkivääriä, kanelia, pomeranssia, neilikkaa, agavesiirappia )
TAI... laittelin nyt n.60g kuvani suklaata rouhittuna ja sitten viel myöskin n.50g mantelirouhetta
0,5dl mantelijauhoja
1dl Viljatuotteen vaaleaa jauhoa
2,5tl leivinjauhetta
1tl kaardemummaa
3tl rommi-esanssia
- Pehmitin rasva mikrossa ( voit pehmittää sen myöskin huoneen lämmössä jos siulla on aikaa siihen... Jos taasen mikrossa pehmittelet niin muista: ÄLÄ sulata! )
- Lisäsin sokrun ja vatkasin valkiaksi vaahdoksi.
- Rikoin kananmunat joukkoonsa ja pyöräytin massaksi.
- Laittelein kaik´ kuiva-ainehet massan sekaan ja tiputtelin rommi-aromit peräänsä.
- Rikoin kananmunat joukkoonsa ja pyöräytin massaksi.
- Laittelein kaik´ kuiva-ainehet massan sekaan ja tiputtelin rommi-aromit peräänsä.
- Hämmähytin sekaisin ja jätin rauhassansa vähäksi aikaa turpoamaan.
- Otimma 9kpl perus-muffinivuokia ja jokahiseen laittelin tasan taikinaa.
- Paitoin kiertoilmauunissa +200´C kunne valmista tuli.
Valmiit -tortut:
Valmiit -tortut:
1dl tuota valmistamaani Erytritoli-tomskua
3 tippaa sitruunamehua ( valmiina pullosta tahi tuoreesta sitruksesta puristain )
1kpl kananmunan valkuainen
- Laitoin vatkauskulhoon tomuskin, valkuaisen, ja osan sitrusmehustakin.
- Laitoin vatkauskulhoon tomuskin, valkuaisen, ja osan sitrusmehustakin.
- Vatkasin sekaisin ja kassoin tarvihteeko lisää sitrusta?
Lisää sie sitrusta jos näyttää ettäs tarvihteepi... ja ka´ valmista tulee: pikeri oli valmista.
( Tämä määrä tomuskia on näköjään aivan tarpeeksi yhdeksälle tortulle; tee vähäisempi määrä jos halajat. Itse en diggaa tuosta sokerisesta tomuskista joten taidanpa syödä loppuset -tortut ilman sitä sitten... )
- Otin kampsikkahillokkeen jääkaapista ja asettelin siitä torttuin ylle keskustoihin punaisen "silmän".
- Otin kampsikkahillokkeen jääkaapista ja asettelin siitä torttuin ylle keskustoihin punaisen "silmän".
- Sitten otin tomuskin, laitoin sitä pursotuspussiin ja porsottelin ynpäri tortun kampsikka-silmä.
Kommentit