Armon Herran vuonna 2019 ja sen kuluvaa kuuta maaliskuussa, sekä vika-päivänä juurikin ennen Aprillipäivää elikkäs huhtikuun ensimmäistä - huomista, menhään nytten.
Ei muuten uskoisi tätä oikeaksi olleskana jos ei Allan Akkaa katselisi sillä keli on kuin "linnun maito" kun nokkain ulos pistelin tänä pänä.
Se oli nimittäin ENSIMMÄINEN päivä kuluvaa vuotta kunne mie istuskelin tuolla takapatiollain ja vaine istuskelin Aurinko Armahan kilosta nauttien. Tai, no, istuin ja luin muttas samanhan asseen se nyt sit loppuin lopuksi ajaa kun siellä nyt kuiteskin oleskelin vaine jotahin ajanvietettä suorittain. Tällä kertaa sitten näin lukukirjasen kera ja eka kertaa tälle vu´uelle toillaan. Oli nimittäin sen verta tuuleton päivä nytten pariin edelliseen päivään verraten että siel pystyi nytten jopa nauttimaankin eikää vaine pistäytymään ja katselemaan ajatuksella jotta olisihan se ihan mukavaa kunne ei vaine tuulisi... oleskella täälläi.
Tosin se mikä ilo tuulisistakin päivistä nytten on ollunna on se kun on voinut kuivatella JO NYT ( maaliskuussa ) pyykkiä ulkosalla. Ei ole viel siitepölyjä tahi katupölyjä ilmassa ja tilassa muttas silti Aurinko Armas helottaa niin jotta pyykkinenkin kuivahtaa kuin huomaamati ja issestään päivän mittaan. Ah, sitä/tätä ihanuutta!
   Sitä tosin himpun harmittelen etten tänä talvena "kuskannut" nuita katolta tulleita lumia suoraan jo katolta tippuissa poies tontiltain vaan annoin niihen nyt eka kerran olla-öllötellä siin paikallansa. Näimpää se on sitten nyt sen hajota-ja-hallitse -projekti meneillään miullahi...

56396087_2253480751557796_26183092072119

...meinaan jotta jos täsä voisi himpun enempikin nautiskella Alla Omppu-Pomppu-puun oleskelusta jo näinkin kevähällä, lämmä säällä, niin oishan se ihan kiva jos voisi olla ja öllöstellä ihan tuossa ns. maankamaralla yllä pation kivetysten?! Jotenka se on sit vaine otettava lapio teräväkärkinen ja "loineh lausumahan" lumia poies kulunsa ja oleskelunsa tieltä. Puhumatikaan jos nyt meinaisi tuosta veräjästään, portistaan oivasta, päästä suoraan tontillein kulkemahan; lumet nämä kasantuneet ensinnäi poies ejestäin - vek!
Sekin viel ettäs kunne tyttärein 24/7 tulee tyköin käymään ( mm. huomenissa ) niin tiedämpä vaine ettäs hän se on ensimmäisenä näinkin kaunihilla keväisellä säällä pyrkimäsä tuosta portista sisälle tontillein. Elikkäs siis suoraan taksi-kyydistään ulkokautta talon tään pitkulaisen päädyn kiertäin ja sit tuosta veräjästä sisälle touhuumaan suorilta käsin ilman ettäs edes kotonain sisällä käväisisi!
Jotenka jos meinaan hälle tällaisen ilon ja onnen autuuden suoda niin olishan se paree saada nää lumiset kasaset tästä ejestä ekas´teks´ poies! Pääsee tyttärein hiekklaatikolle leikkejään leikkimään himpun helpommin kuin asuntoin lävitse kulkien.
   Se muuten oli täsä tänä pänä sitten eka...

56262491_342105316421349_810490543850127

...Pääpäjä jonka tälle keväälle tällä hollilla näin. ( Pääpäjä nimike tulee siitä kun aikojen alussa jolloin muoskain miun nämä moninaiset piskuisia olivat ja he silloin aikoin alussa kärpäsiä näin Pääpäjäksi kutsuivat. ) S
Ja se oli sitten järjestysnumeroissa neljäs kevähänmerkki. Tätä ennen on ilmassa ja tilassa ollunna jo ainaskin Peiposet, Juhkkahaiset ja sitten viel Töyhtöhyypät. Vau, ettenkö sanoisi! Maaliskuussa!
Tuntuu ettäs ollahan hivenen "etulyöntiasemassa" tään kevähän suhteen? Eiköstä vaine? Tuntuu kuin kohta olisi jo Kiurut ja Pääskysetkin tällä levelillä näkysällä...
   Tosin sekin oli kevättä tänä pänä ettäs mie otimma ( siis MIE, vanha Mummero! ) isse ja lähdin KYLILLE ILMAN takkia! Siis ajatella - ilman takkia! Vaine tavan tamineet ylläin ja sitten siihen hivenen paksumpi gollegepaita päälimmäiseksi. Wau! Ja "eikää täsä viel kaikki" vaan sitten viel käväisin ULKONA SYÖMÄSSÄ! Siis tähän aikaan vuodesta tarkenin ( jopa mie! ) syödä kokonaisen aterian ulkotilassa. Wau! Ei ole ihan heti-mite täsä mielein päällä koskapo oisin vastaavasti "suoriutunut".
Rehellisyyden nimissä kuiteskin "juoruan" että ei siel kyl olisi paljoa kauemmin tarkenutkaan - kaffee kupillisen sit hörppäsinkin jo sisätiloissa. Muttas "korkattu" on, ja piste.
   "Korkattua" tuli myöskin se ettäs siellä aterioitessain näin mie EKA kerran elämässäin yhden näistä...

56300109_1234376590054249_92009942436303

... ( Anteeksi to-del-la huono kuvalaatu: suurensin kännykkäkuvaani joka jo alkujaan kehenompi laatuinen on kuin mitä kamerallain saisin valokuvastain ottain... ) ...uusista, piiiiit-kistä, moduuli-rekoista. Onkoo nää modyyli-rekkoja vahi mitä, muttas se sananen miulle ekas´teks´mielehen päälle tuli kun tään näin.
Ja sit seuraavaksi mielehein pälkähti ettäs on siin muuten sen verta pituutta pitkittäin jotta en ihan eka piskuisella suoralla lähtis ohitensa yrittämään. Ja yrittämään nimenomaan, täytyy sanoa suoraan, sillä eihän tuosta mitenkään näin Suomalaisilla piskuisilla tienpätkillä ohitse pääsiskään! Häätyy varmasti olla "hivenen" pitempi suora josa tään ohi ajaa tietä riittäisi.
"Onni onnettomuudessa" kuitenkin kun näytti olevan "persauksissaan" oikein näkysällä ja näkyvästi kyltti josa lukikin sitten jotta "PITKÄ"! Tietääpähän siel jäljessään ajellessaan ja ohitse aikoissaan että pitää sitten olla myöskin hivemmän piiiiii-tempi suorakin!
   Pitkä on ollunna aika täsä miun työssäinkin jota arkisin ( ja sunnuntaisinkin ) ain aherran - tänäänkin:

55901966_597681383977575_880650368363108

Aloitin jotahin viimo kuun alkupuolla ja viel menee varmasti pitkälti ensikuuta kunne edes lopun alussa olen. Muttas minkäs teet. Aloittanut olen ja pirta kun ei anna periksi kesken jättää niin varmasti ja taatusti loppuun asti "korteni kekoon kannan"! Ain osanen silloin, toinen tällöin ja sitten taasen välleen jotahin muuta tehden. Kuten vaikkas eilennä kun mökillä muoskain mukeloihin kera päivä ruikuiltiin.
Eikää tätä jaksaisikaan alvariinsa ja ylen äijy ain tehdäkkään. Tänäänkin kun aloitin tuolla lattijarajassa ahertamisen niin ompaas siin vaine aikas haastava työskentelyasento kuten kuvastain tästäkin näkyilee. Mie käytännöllisesti kattoin vakajan lattilalla pitkin poikin pituuttain masulla piskuisellain jonka alle työnnän tueksi tyynyn tuon. Sitten nojailen kyynärvarsien varaan ja piirustan kädelläin, tahi parhaillan kahdellakin, yht´aikaa seinälle tälle. ( Musaiikki kuuluun tuosta viereltä tietsikaltain tältä kun You Tube´n laitan pyörittämään milloin mitähin lauluntaikaista. )
Mikäs siin on ollessa ja öllötellessä. Niinpä niin... "öllötellessä". Niska kenossa taaksepäin kuin parhallakin Ukko-Kukolla soitimella ollessaan ( todella kipeä, staattinen, asento niskaparalle! ), ja sitten "vain" nojaillan käsivarsiin kuin parhaillaankin "lankuttamassa" olisin - tosin näin piirustaissa ollaan to-del-la kaukana lankuttamisesta kun koko kyynärvarsi makaa lattiaan eikää masu piskuinen ilmassa ole vaan tyynyllä lattiavarassa. Käjet... niin nämä käjet jotka muutehin heikot ovat, on sitten pidettävä koko ajan rantehista ylöspäin taivuteltuina. Joten arvata saatatte Armaat Lukijain ettäs ei tätä "harrasteta" kovin pitkiä aikoja kerrallansa. Hyvä jos kuuteisen tunteroista päivään voin tehdä.
Elikkäs olen sankken tytyväinen jos pätkäsen silloin, toisen tällöin, aikaseksi saan.
   Olisimma myöskin sankken tytyväinen jos sanonta: "Tappelen mieluummin siun kera kuin rakasteleisin jonkun muun kera.", kävisi toteen! Tällaisen sanonnan löysimmä taasen täsä kotvanen sitten maailmalta tältä niin runsas sanaiselta ja mukaani koppasin taltehen.
Muttas onpahan vaine joku hienoisti ajatellut ja sanonut! Ajatelkaatte TE Armaat Lukijain tuota sananen kerralansa; mieluumminhan sitä toillaan tapelee, intelee, väitelee, jutelee, asioista laidasta laitaan SEN rakkahan kera josta tykkää kuin vaikkas nyt rakastelee ( Voikoo puhua edes rakastelemisesta siin tapauksessa? Miusta kuin se "jääpi" vaine "panemisen" tasolla eikää yllä edes rakastelemiseksi! ) ventovierahan kera!? Eiks vaine?
Voi, kuin miekin nyt, täsä, nyt ja näin, sankken mieluhisti Georgen kera "ottelisin" vastatusten jos vaine se mahdollista olisi ja meille suotaisiin. Sen sijaan ajatus ettäs hyppäisin jonkun tuntemattoman ( tahi hivenen tuntemanikaan ) kera sänkkyn pohjaa lämmittämään, ni se on mielein mukaan yhtä kaukaa hajettu aatos kuin mitä on joku Merkuris Plutosta tahi vasiten siitä tään Pluton takaa nyttemmin löydetyn jonkun muun palanetan ( jonka nimeä en todellakaan muista! ) tyköä!
   Tykö sen sijaan näyttäisi tulevan tuo, vahi pitiskö sanoa pikemminkin tään, aikaisen kevähän saattelema katupöly! Voi, kuis "iloisesti" se näytti jo irtoavan tuolla keskustassa "liikenteeseen" autoin nastojen irrottelemana. Ei siis ( tosiaankaan ) suinkaan kauaa mene kunne se jo sitten tännehin Humisevalleharjulle ehättäytyy! O-ou!
Entäs sitten kospo tulla tupsuttelevat kaik siitepölyt? Oi, ei!
Mietinkin täsä taasen tänä pänä pyykkiäin ulos ruikkumaan kanneskellessain jotta kohta, aivan kohta, se pölynen hentoinen tälläkin levelillä liihottelee! Pitiskin alkaa nytten jo urakalla peseskelemään kaik tarvittavat keväiset jutskat: petivaatteet, yms. jottei sit tarte sisällä niitä kuivatella kun ei ulkona pysty sen -pölysen pöllyvän taatta kuivatella. Saisin näin ilman -pölyä ja raikkahassa ulkoilmassa, Aurinko Armahan kilossa, kuivatetut, raikkahat, tamineet issellein.
Oiskoo vaik huomenissa aika aloittaa? Jep, siin samalla kun tyttärein tää 24/7 ulkosalla omia hommejaan touhuaa... siin sivussa on helppo häntä pitää silmällä, kannella pyykkiä ulos ja sisälle sekä käytellä konetta tuota pyykkäävää. Joops, näimmä teenkin. Piste.